PORTAKALLI YERELMASI

23 Mar

Yerelması patates görünümü altında elma tadı olan, hem çiğ olarak hem de pişirilerek tüketilebilen bir sebze. Amerika kökenli olan bu bitki ülkemizde de bol miktarda yetiştiriliyor. Cilde tazelik veren bu bitki kan şekerini yükseltmediği için şeker hastalarınca da yenebiliyor. Boyutu ve şekli itibariyle soyulması zor olsa da değişik tadının çekilen sıkıntıya değer olduğunu düşünüyorum. Yerelmasını çiğ olarak salatalara ekleyebileceğimiz gibi tek başına da yiyebiliriz. Ben bugün pişirilen bir tarif vermek istiyorum, aslında tarif klasik zeytinyağlı tarifi…

Malzemeler:

-1/2 kilo yerelması
-1 adet kırmızı biber
-1 adet patates
-1 orta boy soğan
-1-2 diş sarmısak
-1 adet havuç
-Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber
-1 portakalın suyu

Yapılışı:

Sıvıyağda küçük doğradığımız soğanlarımızı biraz kavurduktan sonra, sırasıyla yine küçük doğranmış sarmısak ve biber, küp şeklinde kesilmiş havuç ve patatesleri, daha sonra soyup, limonlu suda beklettiğimiz yerelmalarını da küp şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz, portakal suyunu da ekleyip, sebzeler suyu çekene kadar pişiriyoruz. (Bu işlem yerken portakal aroması almamızı sağlıyor) Son olarak tuzunu, baharatlarını koyup, 1-2 dakika kavuruyoruz ve 1 su bardağı su ilave edip, yerelmaları yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: