BROKOLİ ÇORBASI

25 Mar
Brokoli son derece sağlıklı sebzelerden biri, en önemli faydası da kanser önleyici olması. Brokoliyi haşlayarak veya çiğ olarak salatasını yapabileceğimiz gibi, kişini, suflesini de yapabiliriz. Bugün ise klasik bir çeşit olan çorbasını yapacağız. Ben iki farklı şekilde yapıyorum, bu tarifte sadece sebzelerle yaptım, diğer tarifte ise baklagilleri de kullanıyorum. Bir de denemek istediğim ablamın yaptığı peynirli tarif var, bunları da yakında yazmayı planlıyorum.
Malzemeler:
-Yarım kilo brokoli
-2 orta boy patates
-2-3 diş sarmısak
-1 orta boy soğan
-Et suyu veya et bulyon
-Sıvıyağ, tuz
-2 su bardağı süt veya 1/2 paket krema
Yapılışı:
Sıvıyağda soğanımızı biraz kavurduktan sonra, küçük doğradığımız sarmısakları ilave ediyoruz. Daha sonra rendelediğimiz patateslerimizi ilave edip, biraz daha kavuruyoruz ve küçük parçalara ayırdığımız brokoliyi, 2 bardak suyu ve et bulyonu (veya 2 bardak et suyu) ekleyip, tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Brokoliler yumuşayınca 2 su bardak sütü veya krema kullanacaksak, 1,5 su bardağı suyu, çorbamızın kıvamını ayarlayarak ilave ediyoruz, tuzunu da ekleyip, tekrar kaynatıyoruz. Kaynayınca, altını kapatıp, biraz soğuduktan sonra blenderdan veya süzgeçten geçiriyoruz ve krema ilavesini yapıp karıştırıyoruz. Sıcak olarak peynir rendesi ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun…
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: