HAVUÇLU KARNABAHAR

31 Mar
Blogumun açılışında karnabahar çorbası tarifi vermiştim, şimdi ise son derece kolay olan yemeğinin tarifini veriyorum.

Malzemeler:

-1 adet karnabahar
-2 adet havuç
-1 orta boy soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı salça
-Sıvıyağ, tuz

Yapılışı:

Karnabaharımızı küçük parçalara ayırıp, yıkıyoruz. Küçük doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurup, halka şeklinde doğradığımız havucumuzu ekliyoruz. Biber ve kabuğu soyulup, doğranmış domatesi (veya salça) de ilave ediyoruz. Son olarak karnabaharları ekleyip, 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

3 Yanıt to “HAVUÇLU KARNABAHAR”

  1. BURAK Nisan 7, 2007 1:11 pm #

    Hepsi güzel de aşçı yamağından bahsetmemişsin … : )

  2. Betul Nisan 10, 2007 9:44 am #

    Merhaba Neslihan, blog dunyasina hos geldin 🙂 Cheesecakeler konusunda uzma olusuna sevindim, yeni yeni sevmeye basladim cunku..

  3. neslos Nisan 10, 2007 10:55 am #

    Hoşbulduk:), Teşekkür ederim. İlk mesajı almış oldum. Cheesecake çalışmalarım aşçı yamağının(eşim) kısıtlamalarına rağmen devam ediyor, farklı tatlarda ve boylarda denemeye çalışıyorum. Paylaşmak üzere…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: