MERENGLİ KURABİYELER (YAĞSIZ VE UNSUZ)

4 Nis
Tarifin orjinali teatime‘da, ben bazılarını balkabaklı yaptım ve un koymadım। Şeker de olmasa tam anlamıyla diyet kurabiyesi olacaktı. Gerçi şeker yerine de bitkisel tatlandırıcı “stevya”yı denemeyi düşünüyorum bir sonraki denemeye. Gelelim tarife, yukarıdaki linkde orjinal ölçüleri bulabilirsiniz, ben kendi ölçülerimi yazıyorum. Bu ölçülerle 30 adet kurabiye yaptım.
Malzemeler:
-2 yumurta akı
-180gr pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı tarçın
– 300 gr. çekilmiş badem
– 80 gr. kestane püresi
-1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi
– 1 tatlı kaşığı kakao
– 30 gr balkabağı püresi
Yapılışı:
Yumurta aklarını mikserle çırparak kar yapıyoruz। Pudra şekerini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz ve 3 çorba kaşığı kadar bezeyi ayırıyoruz ve 1 tatlı kaşığı kadar olan kısmına kakao, 1 çorba kaşığı kadar olan kısmına sarı gıda boyası ekliyoruz, süslemeleri yapmak için। (Sarı boyayı balkabaklıları süslemek için kullandım, eğer gıda boyanız yoksa kullanmayabilirsiniz) Yumurtalı karışıma, vanilya, tarçın, portakal kabuğu rendesi ve bademi ekleyip karıştırıyoruz। Bu aşamada ben hamurun 1/3’ünü ayırdım ve balkabağı püresini ekledim। (Siz isterseniz hepsini kestaneli veya balkabaklı yapabilirsiniz) Hamurun 2/3’üne kestane püresini ve kakaoyu ilave ederek yoğuruyoruz ve yapışkan kıvamda olan hamuru streç filme sarıp rulo yaparak buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz। Balkabaklı hamuru da yoğurup, streç filme sarıp rulo yaparak buzdolabında bekletiyoruz। Burada önemli olan hamurun dolaptan çıktığında oldukça sert olması, aksi takdirde bıçakla keserek şekil vermek zor olacaktır। Sertleşen hamur rulolarımızı bıçakla 1 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz। Üzerlerine ayırdığımız bezenin beyaz olanından sürüp, kakaolu ve sarı bezeler ile kürdan kullanarak süsleme yapıyoruz. Bu aşamalar linkde detaylı şekilde gösteriliyor, maalesef ben yalnız olduğum için görüntüleyemedim. Biraz zahmetli bir kurabiye, tadı badem ezmesine benziyor, kestane ve balkabağı tadını çok yoğun olarak almıyorsunuz, badem ve portakal daha baskın geliyor. Ama görüntü şıklığı nedeniyle bile denemeye değer. Afiyet olsun…

Reklamlar

2 Yanıt to “MERENGLİ KURABİYELER (YAĞSIZ VE UNSUZ)”

  1. Anonymous Nisan 11, 2007 9:09 am #

    neslos’um çok güzel bu işe sende benim gibi gönül verdin harikasın kutlarım tabii yamağını da..

  2. Anonymous Nisan 11, 2007 9:18 am #

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: