KREM PEYNİRLİ KURABİYELER

12 Nis

Krem peynirli kurabiyeler aşçı yamağının ve ablamın favori kurabiyeleri. Tarifi portakal ağacı’nda gördüğümde hemen denemeye karar verdim ve o zamandan beri 4 kez yaptım. Tabi yine tarife tam olarak sadık kalmayıp, ufak bir ekleme yaptım. Ablama göre yaptığım ekleme kurabiyenin lezzetini çok arttırdı ve iyiki eklemişim. Tarif orjinali Martha Steward’dan, benim tarifim ise şöyle;

Malzemeler: (20 kurabiye için)

-150 gr tereyağ
-100 gr krem peynir
-1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
-2,5 su bardağı un
-3/4 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Krem peyniri, 1/4 su bardağı şeker, 1 yumurta sarısını ve 1/2 paket vanilyayı mikserde çırpıyoruz ve biraz katılaşması için buzdolabında bekletiyoruz. Tereyağını(oda sıcaklığında, eritilmeden), kalan yarım su bardağı şekeri, limon kabuğu rendesini, 1 yumurtayı, vanilyayı karıştırıyoruz ve unu karışımımızı yavaş yavaş ekleyip, yoğuruyoruz ve elimizle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız kurabiyelerin ortalarını parmağımızla bastırarak, bir çukur oluşturuyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri fırından çıkarıp, ortalarını bir çay kaşığı veya ucu yuvarlak, küçük bir mutfak gereciyle bastırıyoruz ve 7-8 dakika daha pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ortalarına 1 tatlı kaşığı krem peynirli karışımdan koyup, 7-8 dakika daha (karışım katılaşana kadar) pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz. Kurabiyelerin beyaz pişmesi gerekiyor bu nedenle ısı derecesini ve aralarda geçen pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Oda ısısına gelen kurabiyelerimizi ağzı kapalı olarak buzbolabında bekletiyoruz. Pişirme süreci eziyetli gibi görünüyor ama denerseniz göreceksiniz sıcak fırın tepsisi dışında bir sıkıntısı yok ve favori olmayı hakeden bir kurabiye. Afiyet olsun…
Reklamlar

Bir Yanıt to “KREM PEYNİRLİ KURABİYELER”

  1. lalecik Aralık 7, 2007 9:02 am #

    Sevgili Neslihan, spame tak�lm� mailin ge� de olsa tarifini yay�mlayabildim. Gecikme i�in kusura bakma.Sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: