MİNİK MISIR EKMEKLERİ

1 May
Bu minik mısır ekmeklerini geçen hafta yazlığa giderken yapmıştım. Yaptıktan sonra tereddütlerim vardı ama, yazlıkla beğenilerek yendiği ve yapımı çok kolay olduğu için sizlerle paylaşmaya karar verdim. Ben pişirmek için muffin kalıbını kullandım ama küçük bir fırın kabında pişirip, dilimleyerek servis yapabiliriz. Balık yanına yakışacak ve kahvaltılarda zevkle yenecek bir ekmek oldu ama bir dahaki sefere tamamen mısır unu yerine çok az normal un da eklemeyi düşünüyorum, siz isterseniz bu şekilde deneyebilirsiniz. Tarif şöyle:
Malzemeler: (10 küçük ekmek için)
-2 su bardağı mısır unu
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı pulbiber, az tuz
-1/3 demet dereotu
-100 gr beyaz peynir
Yapılışı:
Karıştırma kabımızda mısır ununu, suyu karıştırıyoruz, sıvıyağ, doğranmış dereotu, pulbiber ve tuzumuzu ekleyip, tekrar karıştırıyoruz (karıştırma işlemini mikser kullanmadan yapabiliriz) ve çok hafif yağ sürdüğümüz muffin kalıplarına 1 yemek kaşığı koyuyoruz ve hafif ezimiş beyaz peynirimizi, karışımınların üzerine paylaştırıyoruz. Üstüne tekrar ekmek karışımımızdan koyarak peynirlerin üzerini kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

4 Yanıt to “MİNİK MISIR EKMEKLERİ”

  1. Biby Cletus Mayıs 1, 2007 5:59 am #

    Nice post, its a really cool blog that you have here, keep up the good work, will be back. Warm RegardsBiby Cletus – Blog

  2. Neslos Mayıs 1, 2007 4:21 pm #

    Thank you very much Biby, I’m going to prepare “Alacarte English” soon.

  3. esra(büyüleyenmutfak) Mayıs 2, 2007 7:26 am #

    merhabaağzım bir karış açık gezdim bloğunuzuanlatımı beğendimyemekleri çok sevdimmmmmmmmmmmmm hatta şablona bile bayıldımtamam daha çok abartmayayım inandırıcılığı kalmaz sonra (duygularımda ciddiyim)hepsi nefis ellerinie sağlıkben bundan sonra sık sık uğrarımsevgiler

  4. Neslos Mayıs 2, 2007 11:03 am #

    Esra Hanım, güzel yorumlarınızın beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam, çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim.Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: