PATATESLİ PIRASA ÇORBASI

17 May
Kış sebzeleri bitti… Gerçi kışın yaşandığı da tartışmalı oldu bu yıl. Pırasa biterken, geçen yıl bayramda yaptığım ve evin tüm üyelerince beğenilen bu çorbayı tekrar yaparak, kolay ve lezzetli tarifi paylaşmak istedim. Pırasa bulursanız bu yıl, olmazsa gelecek kışa denenecekler listenize almanızı tavsiye edeceğim bir tarif. Çorba hafif, sağlıklı ve lezzetli…Aşçı yamağı da ben de yoğun kıvamlı sebze çorbalarını çok seviyoruz ama siz kıvamını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Tarif şöyle;
Malzemeler:
-1/2 kilo pırasa
-3 orta boy patates
-1 adet havuç
-1 küçük çay bardağı kırmızı mercimek
-1 adet et bulyon veya su yerine etsuyu
-30 gr tereyağ
-Yarımkırmızı biber (üzeri için)
-Az dereotu (üzeri için)
Yapılışı:
Doğradığımız pırasa, patates, havuç ve mercimeğimizi 6 su bardağı su ve etbulyon veya etsuyu ile düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede sebzeler ve mercimek yumuşana kadar haşlıyoruz. Biraz soğuduktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, sebzeli karışımı ilave ediyoruz tuz ve baharat ekleyip, kaynayınca ocaktan alıyoruz. Servis yaparken üzerine minik küpler şeklinde doğradığımız kırmızı biber ve ince doğranmış dereotu ilave ediyoruz. Afiyet olsun…

Reklam

Bir Yanıt “PATATESLİ PIRASA ÇORBASI”

  1. Yasemin Mayıs 19, 2007 7:25 am #

    himm bu benimkine pirasayi yedirmenin bi yontemi olabilir 🙂 ama ben dereotu kullanamam hem pirasa hem dereotu ikisini birden hayatta yemez 🙂 ama tarif super gorunuyor kismet gelecek kisa artik 🙂 ellerine saglik…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: