PEYNİR VE ZEYTİNLİ MUFFİN

12 Haz
Bu tarifi yazarken eskilere 3 yıl kadar öncesine gittim, çünkü fotoğraftaki peçeteleri balayında almıştım. Mutfağın benim için ne kadar önemli olduğu buradan da anlaşılabilir, kaç kişi balayında gördüğü renkli peçeteleri alır bilemiyorum, sanırım benim gibi mutfak sevdalıları…Tabi bu peçetelerin 3 yıl kadar zamanda ancak bitmesi de ilginç olabilir, çünkü küçüklükten kalma peçete koleksiyonuma artık tek tek peçetelerle değil, tüm paketlerle devam ediyorum:)
Peynirli zeytinli muffinler çay davetlerinde masamızı tuzlular açısından tamamlayacak veya kahvaltılarımızı renklendirecek bir lezzet. Ben daha çok kahvaltı için yapıyorum, koşturmacayla geçen iş günlerinden sonra, haftasonu kahvaltısını lezzetlendirmek için. Tabi aynı tarifi başka malzemelerle yapmak mümkün, salam, sosis, kaşar, yeşil zeytin, sucuk hatta pastırmayla bile olur. Ya da diğer tariflerin arasından yer alan ıspanakla deneyebilirsiniz. Tarif şöyle;
Malzemeler:(12 adet muffin için)
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
-2/3 su bardağı beyaz peynir
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızı çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvıyağı ekliyoruz. Kabartma tozu, un karışımımızı da ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Peynir ve zeytin tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymamıza gerek yok. Son olarak peynirleri ve zeytinleri ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz. (Bu aşamada mikserle karıştırmak, beyaz peynirlerin çok ezilmesine yol açıyor) Kağıt kalıplarımızı muffin kalıbımızın içine yerleştiriyoruz ve kek hamurumuzdan kalıbın yarısına gelecek kadar koyuyoruz ve 160 dercede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

4 Yanıt to “PEYNİR VE ZEYTİNLİ MUFFİN”

  1. ayseyaman Haziran 13, 2007 7:41 pm #

    Sevgili Neslihan,küçüklüğümün pul, poşet ve peçete koleksiyonları halen evde durur. Ama hiçbirine devam etmiyorum. Peçeteler anneme yaradı, ahşap boyama yaparken peçetelerimi ahşaplarina yapıştırıyordu. Ben de hayretle izlerdim. Ama simdi gittiğim zaman avrupa olanları alıp geleceğim senin gibi arka fon yaparım..:)Canim muffinler de cok guzel gorunuyor ellerine saglik, alternatiflerin icinde en cok dikkatimi pastismali muffin cekti, tadi nasil olurdu acaba?sevgilerle

  2. Tuana Haziran 13, 2007 11:07 pm #

    Merhaba blogunuza 2. gelisim. Muffinler cok guzel gorunuyor tuzlu muffinlere bayilirim,en kisa zamanda bu tarifi de deneyecegim..

  3. Neslihan Haziran 14, 2007 10:46 am #

    Ayşe’ciğim, ben küçüklük koleksiyonumu çok iyi muhafaza edemedim maalesef, bunlar yeni koleksiyonlardan, pullarım ve peçetelerim bir taşınma sırsasında kayboldular. Pastırmalı muffin yapacağım aşçı yamağı çok seviyor pastırmayı, tarifimi de senin için yazacağım ama yiyemeyecek olmana üzülerek:( Neyse bu sürekli bir durum değil nasılsa buralara geldiğinde aradaki farkı kapatırsın belki:)SevgilerTuana Hanım iyiki geldiniz ve yazdınız, böylece tanışmış olduk, deneyince yazarsanız sevinirim.Sevgiler

  4. esra(büyüleyenmutfak) Haziran 16, 2007 12:54 pm #

    merhaba canımöncelikle peçeteler çok güzelmişmuffinde favorilerimdendir bende çok sık yaparım ama malzemeler biraz daha farklıseninkinide deneme lazımellerine sağlıksevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: