BOL TAHILLI KURABİYE

25 Haz
Bol tahıllı unla yapıp, üzerine keten tohumu ve susam serpiştirdiğim sağlıklı kurabiyeler, kırmızı kurdele ile süslemeyi de ihmal etmedim…

Bu kurabiyeleri yaparken çok zevk aldım, az çok da sağlıklı olduklarını düşünüyorum, çünkü kepek, yulaf, mısır içeren tahıllı un kullanarak yaptım. Kalp şeklinde kalıplarla şekil vererek süsledim. Kısa sürede yapılabildiği, bereketli olduğu için de kurabiyeye yapmayı seviyorum ve elimden geldiğince yapıyorum, aşçı yamağına rağmen:) Tarif şöyle;
Malzemeler:
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı pudra şekeri
-125 gr tereyağ
-1 paket vanilya
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-2 su bardağı tahıllı un
-1 tatlı kaşığı susam
-1 tatlı kaşığı keten tohumu
Yapılışı:
Tereyağ ve pudra şekerini çırpıyoruz ve yumurta sarısı, vanilya ile karıştırıp, unu, kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzu streç filme sarıp buzdolabında 30-40 dakika bekletiyoruz. Hamurumuzu 1 cm kalınlığında açıp, kalıplarla şekil veriyoruz. Üzerlerine susam ve keten tohumu karışımı serpiştirip, önceden ısıttığımız 160 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: