PASTIRMALI, SEBZELİ MİLFÖY TART

26 Haz
Blogu ihmal ettim, farkındayım. Şimdilik birikmiş tariflerin fotoğrafları çok yakında da tarifler gelecek.

Evet sonunda fırsat buldum ve tarifleri yazıyorum. Bu aradaki yoğunluğun özel bir sebebi yoktu aslında, sanırım sıcaklar enerjimi azalttı ve ancak iş ve evdeki zorunluluklarla uğraşıp, keyif alanıma zaman ayıramadım.
Bu zaman dilimindeki en önemli gelişme Peçeteden Notlar Ayşem ve Tülay Hanım’la tanışmam oldu. Malzeme almam gerektiğinde fırsatım varsa Eminönü’ne gidiyorum (Fırsat dediğim aslında yılda 2 kez:) Ama Bake Shop’lar açılınca gitmeye karar vermiştim (daha kolay gidebileceğimiz yerlerde olduğu için) ve Beşiktaş Pazarı’nın sokağındaki Bake Shop’a yani Ayşem’in dükkanına gittim. Ayşem ve Tülay Hanım’ın sıcaklığı ile karşılandım, alışverişimi yaptım, ayaküstü sayılmayacak ama ayak üstünde yapılan keyifli sohbetimizi yaptık ve en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere diyerek eve döndüm. Ayşem de Tülay Hanım da son derece sıcak, güleryüzlü ve tatlı insanlar, dükkanda da çeşit çeşit pastacılık malzemeleri mevcut, mesela benim şimdiye kadar kullandığım blogda bahsettiğim herşey var. Tabi boş durmadım yeni ufak tefek şeyler aldım ve enkısa zamanda kullanarak hem sizlerle hem de Ayşem ve Tülay Hanım’la paylaşacağım:)
Milflöy tart çok lezzetli oldu, yalnızca bu sıcaklar içinpastırma biraz ağır olabilir, tabi sadece sebze ile yapabiliriz, ben tekrar yaptığımda kırmızı biberini arttıracağım sizlere de o şekilde tavsiye ederim. Tarif Sofra Dergisi’nden ben yumurtayı azalttım, pastırmayı önceden pişirdim ve fesleğen ekledim.

Malzemeler:(22 cm’lik kalıp için)

-2 adet kırmızı biber
-2 adet dolmalık kabak
-1,5 su bardağı rende kaşar peyniri
-1 su bardağı mısır unu
-3 yemek kaşığı krema
-1 küçük çay bardağı su
-1 yumurta
-12 yaprak milföy
-1 tatlı kaşığı sıvıyağ
-50 gr çemensiz pastırma
-5-6 yaprak fesleğen
-1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı:
Öncelikle kabak ve kırmızı biberleri jülyen doğrayıp, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteliyoruz. Aynı zamanda başka bir tavada pastırmaları da hafifçe pişiriyoruz. Bunlar soğurken mısır unu ve suyu karıştıyoruz, üzerine yumurta, krema ve tuz ekleyip tekrar karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Böylece tüm malzemelerimiz tamam oldu. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz ve kenarlarını yağlıyoruz. Milflöyleri fotoğrafta gördüğünüz gibi kalıbın kenarları ve tabanına yerleştiriyoruz. Ben önce tabanına sonra kenarlarına yerleştirdim ve bazı yerler üstüste geldi, tavsiyem önce kenarlara sonra ortada kalan boşluklara gerekiyorsa milflöyleri keserek yerleştirmek olacak tekrar yaptığımda öyle yapacağım. Milflöyleri yerleştirince önce pastırmaları 2/3’ünü ve kaşar peynirinin yarısını serpiştiriyoruz ve hazırladığımız harcı döküyoruz, sonra sotelediğimiz kabak ve kırmızı biberi, kalan pastırmayı ve kaşar peynirini serpiştirip, haşhaş tohumunu döküyoruz ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz, son 5 dakikaka doğradığımız fesleğenleri üzerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun…


Reklamlar

10 Yanıt to “PASTIRMALI, SEBZELİ MİLFÖY TART”

  1. ayseyaman Haziran 25, 2007 7:59 pm #

    Sevgili Nesli,ne güzel tarifler eklemişsin. Canım resimler bile yetti bana. Her zamanki gibi pastırmalı benim favorim. :)Ellerine sağlık canımSevgilerle

  2. Neslihan Haziran 26, 2007 5:54 am #

    Yaman Ayşecim teşekkürler, her pastırmalı tarif yazışımda sen aklıma geliyorsun 😦 Ama en azından pastırma tariflerini arttırmış oluyorum:)Sevgiler

  3. cekirdeksizuzum Haziran 26, 2007 12:15 pm #

    Süper görünüyor, tarif için sabırsızlanıyorum.

  4. daimamutfak Haziran 26, 2007 2:17 pm #

    sevgili neslihan blogunuza ilk girişim.Şimdi hepsini okuyacağım.Girmeden mesaj bırakmak istedim.sevgiler. neriman…..bende bekliyorum)))

  5. pecete Haziran 26, 2007 6:08 pm #

    Gelmen nasıl mutlu etti anlatamam!! Güzelliğin ve sıcaklığın tukkanda izini bıraktırdı. en yakın zamanda bekliyoruz Tütü ile…Ellerine sağlık…

  6. cafe gusto Haziran 26, 2007 9:50 pm #

    Merhaba NeslihanBloğunu ziyaret ettim herşeyi çok beğendim.Ellerine kollarına sağlık.Sevgilerimle…

  7. Neslihan Haziran 27, 2007 1:40 pm #

    Çekirdeksiz Üzüm, merhaba, beklediğin tarifi ekledim, denediğinde beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsunSevgilerNeriman hoşgeldin, umarın beğendin siteyi, ben de sana geldim:)SevgilerAyşem geldiğime ben de çok mutlu oldum, yakın zamanda güzel mamalar eşliğinde gelmek istiyorum, paylaşımlarımızı sanaldan gerçeğe aktardığımız için seviniyorum. Afiyet olsun:)SevgilerSerpil, çok teşekkür ederim, sen de hoşgeldin. Afiyet olsun:)Sevgiler

  8. gülriz Haziran 30, 2007 6:59 am #

    Yaşasınnnnnn artık tart hamuru ile uğraşmadan tart yapabileceğim, teşekkürler Sevgili Neslihan :)) Bu arada bu benim ilk ziyaretim, çok şirin bir blogun olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Sevgiler…

  9. esra(büyüleyenmutfak) Temmuz 1, 2007 10:47 am #

    merhababence harika bir tarif ve harika bir fikir ellerine sağlıksevgiler

  10. Neslihan Temmuz 2, 2007 6:03 am #

    Gülriz ziyaretine ve güzel yorumuna çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Milflöy hamuru gerçekten de kurtarıcı pek çok tarif için.SevgilerEsra çok teşekkür ederim, fikir ve tarif bana ait değil ama başka alternatiflerde kullanacağım milflöyü, onları da paylaşırım. Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: