ÇAY KEYFİ ve UN KURABİYESİ

13 Ağu

Yine arayı açtım maalesef, yeni tariflerim var ama fırsat bulamadım, biraz yoğun günler geçiriyorum, yenilikler, değişiklikler var, yakında paylaşacağım…
Bu sofra, geçen hafta annemlerin balkonunda kuruldu, haftasonunu geçirmek ve dönüşte annemle İstanbul’a gelmek için memleketteydim.Maalesef çok yoğun çalışıyor olması nedeniyle babacımla çok vakit geçiremedim ama annem, abimin eşi ve yeğenlerim ile 5 çayı keyfi yaptık bahçeye bakan balkonumuzda.

Bahçede aile ihtiyacını karşılayacak kadar alana dikilmiş domates, biber, salatalık, patlıcan, soğan, maydanoz, nane ve patates var, ayrıca büyük bir asma, kayısı, erik ve kiraz ağaçları var. Bizde çay keyfimiz için bazı yiyecekleri bahçeden taze taze, dalından kopardığımız sebzelerle hazırladık. Menümüzde;

-Un Kurbiyesi ve fotoğraflarda yeralmayan ama tarifini ve fotoğrafını yakında paylaşacağım
Mahlepli Poğaça vardı. Bugün un kurabiyesinin tarifini paylaşacağım, diğerlerini ise sırayla vereceğim.

Un kurabiyesinin tarifi Acemi Şef Esra’dan, ben tarifi ,125 gr tereyağını eriterek ölçüp, 1,5 ölçü tereyağına, 1ölçü pudra şekeri ve 2,5 ölçü un esasına uyarak yaptım, hamuru toparlayabilmek için unu biraz arttırmam gerekti, ölçünüze göre sizde 1-2 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz. Öncelikle soğuyan tereyağını şekerle iyice karıştırıp, unu ekleyerek yoğurup, istediğimiz şekli vererek, önceden ısıttığımız 150 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Ben elimde yuvarlayarak, üzerlerine çatalla hafifçe bastırdım. Bu kurabiyeler pastanedeki un kurabiyeleri gibi oluyor, son derece lezzetli ve kolay bayatlamıyor. Püf noktası ise tereyağını eritirken, kaynatarak içindeki suyun buharlaşmasını sağlamak . Afiyet olsun…

Reklamlar

14 Yanıt to “ÇAY KEYFİ ve UN KURABİYESİ”

  1. Burçin'in Denemeleri Ağustos 14, 2007 6:30 am #

    Neslihan’cığım,Biraz önce geldim, sayfa kilitlendi yorum bırakamadan gittim. Bu ne kadar özenli ve güzel bir sofra böyle. Herşey harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Un kurabiyesi bu haliyle çok farklı görünmüş. Prenses tatlısı da yine öyle. Bahçeden taze meyve ve sebze toplamanın da keyfi bambaşkadır.Sevgilerimle,

  2. Müge Ağustos 14, 2007 8:21 am #

    Neslihancım,Bloglarda en çok sofra görüntülerine bakmak hoşuma gidiyor benim. Sıkılmadan uzun uzun bakıyorum. Senin sofranda çok güzel gözüküyor, özenli, yiyecekler harika. Özellikle prenses tatlısı inanılmaz güzel duruyor, düğün pastası gibi.Ellerinize sağlık. Bahçe keyfiniz ve aile saadetinizde kıskandırdı beni valla süper, maşallah diyimde nazar değmesin:) Sevgiler canım.

  3. cafe gusto Ağustos 14, 2007 8:40 am #

    Neslihancığım ne de güzel bir sofra kurmuşsunuz.Üstelik menü birbirinden şık olmuş.Ellerine sağlık….sevgiler…

  4. serinmavi Ağustos 14, 2007 10:34 am #

    Ahhh o koruklara bayildim bennnágzim sulandi desem yalan olmaz…cocuklugumda ne cok yerdim…elinize saglikk..Selamlar………

  5. Neslihan Ağustos 14, 2007 12:18 pm #

    Burçincim, yalnız değilsin bana da sık sık oluyor hatta cuma günü sana yazmaya çalışırken oldu, yorum bırakamadım:)Çok teşekkür ederim, gerçekten çok zevkli çüçeği burnunda salatalık ve biber yemek:)SevgilerMügecim, hoşgeldin, menümüzde sana yakışır bir tatlı vardı, bilseydim ikram ederdim: Prenses Tatlısı:)Canım, kesinlikle aynı fikirdeyim, ben de çok zevk alıyorum, sofralardan, kendim de kurmayı, süslemeyi çok seviyorum. Aile saadeti konusunda darısı başına diyorum:)SevgilerSerpilcim, çok teşekkür ederim, afiyet olsun:)SevgilerSevgili Serin Mavi, gerçekten öyle ben de görünce ağzım sulandı ve yemek bir salkım koparıp, kısıra koydum ve çocukluğumda tuzla, koruk ve erik karıştırıp, sallayarak yumuşattığımız ve afiyetle yediğimiz geldi:)Sevgiler

  6. fidaneli Ağustos 14, 2007 1:18 pm #

    Sofra şık, sayfa şık, herşey pek güzell..sevgilerfidan

  7. ayseyaman Ağustos 14, 2007 1:28 pm #

    Bu yorum yazar tarafından silindi.

  8. ayseyaman Ağustos 14, 2007 1:34 pm #

    Sevgili Nesliaaa canım insanı nasıl da meraklandırıyorsun! nedir yenilikler nedir paylaşacakların? 🙂 Bilmek istiyrum! Dur tahmin edeyim, pasta kursuna gidiyorsun? banner yapiyorsun?…. ee aklima baska seyler de geliyor ama simdi bunlar moda :PÇay keyfinize bayildim, çok güzel olmuş, annenlerin bahçesi ayri güzel..Sofrada emeği geçenlerin ellerine sağlıksevgilerlenot: yukaridaki yorumu ben yazdim, ben sildim, yanlis anlaşılmasın diye bazı yerleri sansürledim. 🙂

  9. Neslihan Ağustos 14, 2007 6:50 pm #

    Sevgili Fidan, çok teşekkür ederim, sağolgüzel yorumun için.SevgilerYaman Ayşem, değişiklikler blogdan çok benimle ilgili, blogu nasıl etkileyecek henüz bilmiyorum, iş güç meseleleri daha çok:) Ama dediklerini de yapıyor olmayı isterdim. Sansürlük ne vardı merak ettim:) teşekkür ederiz, afiyet olsun:) Sana da güzel çay keyifleri diliyorum:)Sevgiler

  10. Anonymous Ağustos 14, 2007 10:19 pm #

    valla ben de yeni keşfettim burayı harikaymış hakkaten

  11. Elif Haziran 11, 2013 1:44 pm #

    Neslihan hanım bloğunuzu incelerken un kurabiyesi tarifini gördüm, görüntüsüne bayıldım. Hemen denemek istiyorum ama ölçünüzü pek algılayamadım:( Daha ayrıntılı yazabilirmisiniz lütfen.1,5 su bardağı tereyağı-1 su bardağı pudra şekeri ve 2,5 su bardağı un mu ? olacak ? lütfen acil cevap..Sevgiyle kalın

  12. Neslihan Haziran 11, 2013 2:31 pm #

    Merhaba Elif HanimEvet yazdığınız ölçüler doğrudur. Tereyaginin ölçüsü eritilmis olarak verilmiştir bir de hamuru toparlamak İcin çok az un ilavesi gerekebilir yazımda belirttiğim gibi. Kolay gelsin, afiyet olsunSevgiler

  13. Elif Haziran 13, 2013 6:46 am #

    Neslihan Hanım tekrar merhaba! Ben dün akşam un kurabiyesini yaptım ama hamuru bir türlü toparlayamadım:( Tereyağını erittim (1 su bardağı) oldu.1 su bardağıda pudra şekeri koydum ve mikserle güzelce çırptım.Daha sonra un ilave ederek yoğurmaya başladım. Amam hamuru bir türlü toparlayamadım:(Hamur sürekli un gibi dağılıyodu:(Nerede yanlış yaptım bilmiyorum:(Halbuki tadı enfesti..İnanın Hamur hali ile ne kadar yediğimi hatırlamıyorum:)Bu kurabiyeyi tekrar denemek istiyorum ama nasıl?

  14. Neslihan Haziran 13, 2013 11:40 am #

    Elif Hanım merhaba,Sanırım yağ ölçüsünü yanlış oldu, eritildikten sonra 1,5 su bardağı olacak şekilde denerseniz. sanırım olacaktır. Kolay gelsinSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: