PRENSES TATLISI (İRMİK TATLISI) VE VİŞNELİ ÇİKOLATALI MUFFİNLER

14 Ağu

Çay keyfimizden tarifleri geciktirmeden vermek istiyorum. Prenses tatlısı çoğumuzun bildiği süt ve irmikle yapılan tatlı, ben sadece servisi kolay ve şık olsun diye kalıpla dondurdum ve ortasını mor üzümlerle süsledim. Sanırım tüm meyvelerle yakışır bu tatlı, son derece hafif ve lezzetli. Tabi bu sefer daha lezzetli olmasının sebebi doğal sütle yapılmış olması.

Vişneli çikolatalı muffinlerin tarifini daha önce vermiştim. Bu defa ölçüsünü farklılaştırıp, büyük muffin kalıbında kağıtla pişirdim, şehir dışına götüreceğim için. Küçük yeğenim çok beğendi ve küçücük bedeninde 4 taneye yer bulup, babama “dede bu kağıttakiler çok güzel sen de ye” diye ısrar edince gerçekten lezzetli olduklarını anladım.
Tariflerimiz şöyle;

PRENSES TATLISI – İRMİK TATLISI

Malzemeler:

-1 litre süt
-9 yemek kaşığı irmik
-9 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Şeker ve irmiği koyduğumuz bir tencereye sütüde ekleyerek, karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kıvam almaya başlıyor, ve 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz ve suyla iyice ıslattığımız bir kalıba döküp, oda ısısına gelince buzdolabında soğutuyoruz servis yapacağımız zaman kalıbından çıkarıp, kalıbın şekline göre mevsim meyveleri ile süsleyebiliriz. Kaynadığında hemen koyulaşmazsa merak etmeyin, bekleyince katılaşıyor, kıvamı tutmadı diye irmik ilavesi çok katı olmasına sebep olabilir. Ben sade yaptım, hatta vanilya bile koymadım, doğal sütle yaptığım için, siz isterseniz, vanilya, portakal veya limon kabuğu rendesi, hindistan cevizi (kalıbın içine veya tatlının üstünede koyabiliriz) ekleyebilirsiniz pişirirken, hatta doğranmış meyve bile ekleyebiliriz. Ama sadenin hafifliği de vazgeçilmez diye düşünüyorum. Afiyet olsun…

VİŞNELİ ÇİKOLATALI MUFFİN

Muffin tarifi aynen linkde verdiğim gibi, ama ölçüleri farklı olduğu ve geçen sefer bazı arkadaşlar ölçümü beğenmediği için yeniden yazıyorum:) Farklılık olarak yoğurt yerine kefir kullandım ama süt veya yoğurtta kullanabiliriz.

Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt (ben kefir kullandım)
-1 su bardağından az eksik sıvıyağ
-1 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı damla çikolatalı
-1 su bardağı vişne
Yapılışı:
Yumurta ve şekerimizi, şeker eriyip, karışım kabarana kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt(veya süt, kefir) ve sıvıyağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Sonra kabartma tozu ve vanilya ile karıştırdığımız unu karışıma azar azar ekliyoruz. Son olarak damla çikolataları ekleyip, bir spatula veya kaşıkla karıştırıyoruz. Yağladığımız veya kağıt koyduğumuz kalıplara karışımımızı paylaştırıyoruz, daha sonra üzerlerine istediğimiz kadar vişne(ben 4’er tane koydum) yerleştirip, haififçe kekin içine batırıyoruz. Keklerimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.(Süre konusunda emin olmak için kürdan testini uygulayabilirsiniz) Afiyet olsun…

Reklamlar

9 Yanıt to “PRENSES TATLISI (İRMİK TATLISI) VE VİŞNELİ ÇİKOLATALI MUFFİNLER”

  1. SelServis Ağustos 14, 2007 9:54 pm #

    Ellerine sağlık Neslihan irmik tatlısını ne zamandır yapmıyordum. Sıcak günlerde soğuk soğuk ne güzel gider.Mor üzümlerlede ne güzel durmuş. Sevgiler

  2. gülriz Ağustos 15, 2007 5:06 am #

    Neslihancığım bir döndün, pir döndün. Bakıyorum da tarifler arka arkaya geliyorlar. Ben irmik tatlısına bayılırım zaten, izninle bir dilim alıyorum. Hımmm, soğuk soğuk da pek güzel olmuş, ellerine sağlık :))) Kocaman sevgiler

  3. Burçin Birdane Ağustos 15, 2007 6:15 am #

    Çok güzel görünüyor Neslihan’cığım. Bu haliyle irmik tatlısını mutlaka denemek istiyorum. Sevgiler,

  4. Pembeli'nin Mutfağı Ağustos 15, 2007 6:38 am #

    Ellerine sağlık iki lezzette çok güzel görünüyorlar.

  5. Müge Ağustos 15, 2007 6:46 am #

    Şekerim, benim düğün pastası dediğim bildiğimiz irmik tatlısı çıktı:))) Şaka bir yana çok severim bu tatlıyı, hele sunumda böyle olunca, masada olsaydım sadece kısır ve bu tatlıyı yerdim patlayıncaya kadar.:)ellerine sağlık.Prenses…

  6. zerrin - misss Ağustos 15, 2007 8:16 am #

    Neslihancığım, merhabaa.Prenses tatlısının fotoğrafını çok sevdim. Tadı da eminim çok güzel olmuştur…Ellerine sağlık.SImmsıcak sevgiler

  7. serinmavi Ağustos 15, 2007 10:45 am #

    Eline saglik her ikiside nefis gorunuyor canim…Selamlar……….

  8. Neslihan Ağustos 15, 2007 5:12 pm #

    Seldacım, teşekkür ederim, gerçekten yaz için iyi bir seçenek, hem hafif hem de lezzetli:)SevgilerGülrizcim, öyle oldu, biriken tarifleri paylaşıyorum iyi oldu:)SevgilerBurçincim, kalıp kullanmak iyifikir oldu, servisi şıklaştırdı:)SevgilerÇok teşekkürler Pembeli, afiyet olsun:)Sevgiler

  9. Neslihan Ağustos 15, 2007 5:15 pm #

    Mügecim, keşke olsaydın, hep beraber afiyetle yerdik, ama yine de yapabiliriz, şu tatil dönemi bitince toplanalım derim:)SevgilerZerrincim merhaba, çok teşekkürler, tadına bakabilmeni isterdim:)SevgilerSerin Mavi, çok teşekkürler, afiyet olsun:)Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: