DOMATESLİ SARDALYA

23 Ağu
Sardalya balığının en güzel hali karşınızda. Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi, annemi de alıp Gelibolu tarafına yazlığa gitmiştik. Sardalya balığı Çanakkale’nin simgelerinden biri ve Gelibolu’da her yaz temmuz ayının son günlerinde Sardalya Festivali düzenleniyor. Biz de yazlığa gidince bol bol sardalya yiyoruz. Benim en sevdiğim hali arasına domates dilimleri koyularak yapılan bu tarif. Hazırlanması biraz zahmetli ama lezzeti kesinlikle çekilen zahmete değer… Tarif şöyle;
Malzemeler:(4 kişi için)
-1,5 kg sardalya balığı
-7-8 adet domates
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
Yapılışı:
Sardalya balıklarının aralarını açıp, kılçıklarını temizliyoruz ve yıkayıp, sularını süzmesi için bekliyoruz. Bu arada domatesleri halka halka dilimliyoruz. Arası açık olan sardalyaların üzerine bir dilim tuzlanmış domates koyup, başka bir balıkla kapatıyoruz. Balıkların üzerine zeytinyağını sürüyoruz ve tepsiye ve mangal ızgarasına yerleştiriyoruz. Nasıl yapıldığı fotoğraflardan da anlaşılabilir. Hazırladığımız balıkları, mangalda çevirerek pişirebiliriz. Biz son defaya kadar mangalda yapıyorduk, ama bu defa fırının ızgarasında pişirdik, açıkcası lezzetinde fark yoktu. Pişirme kolaylığı açısından fırın ızgarası iyi sonuç verdi, tabi mangal keyfi yapmak isteyenlere önermem:) Afiyet olsun…

Reklam

9 Yanıt “DOMATESLİ SARDALYA”

  1. Işıl Ağustos 23, 2007 4:05 pm #

    Merhaba Neslihancığım,Ellerinize sağlık…Sağlık, lezzet, görüntü hepsi tam bu tarifte.Sevgilerle…

  2. serinmavi Ağustos 23, 2007 8:29 pm #

    Görüntü çok cezbedici doğrusu.Benim gibi balıkseverler için dayanılmaz bir lezzet olmuş…eline sağlık kayınvalidenin…selamlar….

  3. gülriz Ağustos 23, 2007 9:03 pm #

    Neslihancığım sardalya bizim evde çok sevilen bir balıktır. Gerçi benim gibi bir balıkseverin yemediği nadir balıklardan biridir ama evdekilerin hatrına deneyeceğim, kimbilir belki de ilk sardalyamı senin tarifinle yerim. Sonra da sardalya delisi olup çıkarsam şaşırmamak lazım :)) Sevgiler, kocaman

  4. SelServis Ağustos 23, 2007 9:30 pm #

    Neslihancığım nasılda canım çekti şimdi. Sardalya deyince aklıma hep. Bozcaada gelir. Birde Ezinede yediğim asma yaprağı arasındaki sardalya. Buda çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler.

  5. leziz Ağustos 24, 2007 8:07 am #

    balığa asla hayır diyememe…harika…nasıl canım çekti şimdi….

  6. Neslihan Ağustos 24, 2007 11:36 am #

    Işılcım merhaba, çok teşekkürler, kesinlikle öyle, sağlıklı ve lezzetli:)SevgilerSerin Mavi, kesinlikle balıkseverler için güzel bir lezzet, tavsiye ederim, teşekkürlerSevgilerGülrizcim, eşimin kardeşi de sardalya yemiyor ama bu şekilde o da seviyor, bence denemelisin ve umarım olursun:)SevgilerSeldacım, bende geçen yaz Bozcaada da asma yaprağında yemiştim, onu da çok beğendim, bu yılda yerim diye umuyorum, ama bunu da denemelisin:) teşekkürlerSevgilerSevgili Leziz, umarım tadına bakma şansın olur, bu kadar canın çekmişken:) Sevgiler

  7. diyalogyemekleri Ağustos 24, 2007 4:15 pm #

    balığa bayılırım,ama pişirmesini pek sevmem..fakat bu basit görünüyr..ellerine sağlık.slmlar.

  8. Nihan Ağustos 25, 2007 2:22 pm #

    muhtesem gorunuyor ellerinize saglik superrrrrrrrrrrr bendede balik var pisti olmusuz 😀 sevgiler tirandan

  9. Neslihan Ağustos 25, 2007 5:43 pm #

    Haklısın Süheylacım, annem de balık ve kızartmayı başkası yapacak dışarda sen sadece yemeye gideceksin der:) Bu sefer bizim için de öyle oldu, kayınvalidem herşeyi hazırlamıştı:)Ama gerçekten kolay ve fırın ızgarasında evi de kokutmuyor.TeşekkürlerSevgilerSevgili Nihan teşekkür ederim, eh yaz mevsimi balıklar bol, bloglarda da balık tarifleri bol:)Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: