
Gelelim üzüm reçeline; Handan Hanım, zevkli olduğu kadar becerikli de, kahvaltıdaki reçelleri, kurabiyeleri kendisi yapıyor ve çok lezzetli şeyler ortaya çıkıyor. Geçen seneki ziyaretimizde üzüm reçelinin tarifini vermişti bana ve İstanbul’a döner dönmez yapmıştım, ilk seferinde deneme amaçlı az miktarda yaptığım reçeli, beğenilmesi üzerine üzümler bitmeden 3 kere daha yaptım. Kolajda görülenler ise, domates reçeli, ayva reçeli, karadut reçeli ve portakal reçeli, ayrıca kurabiyeler ve zengin kahvaltı masası.
ÜZÜM REÇELİ
Malzemeler:
-1 kg çekirdeksiz üzüm
-1 kg toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 paket vanilya
Yapılışı:
Üzümleri salkımdan tek tek koparıp yıkadıktan sonra, bir tencereye koyup, kısık ateşte suyunu iyice bırakana kadar pişiriyoruz. Sonra suyunu süzüp, üzümleri ayırıyoruz ve üzümlerin üzerine şekeri ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve vanilyasını ekleyip ocaktan alıyoruz. Soğuyunca kavanoza koyup, kahvaltı masalarımıza çıkarıyoruz. Afiyet olsun…
BU ÜZÜM REÇELİ BU SAATTE ÇOK HAİNCE OLDU BE NESLİHAN 🙂 ÜZÜMÜ ÇOK SEVEN OĞLUŞUMA ACİL DENEMEM LAZIM BUNU KAHVALTI ALTERNATİFİ OLARAK..ELLERİNE SAĞLIK
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor….Hayırlı ramazanlar diliyorum…Selamlar……
Neslihan’cığım, ellerine sağlık. Üzüm reçelini ilk kez duyudum desem :))) Denemeyi isterim açıkçası. Merak ettim. :)Ellerine sağlık.Sevgiler…..
Neslihancım, senin yazı bana benim balayını hatırlattı:)) Bu butik oteller süper oluyor bizim gibi yeme içme düşkünlerine değilmi?Her yazını okudukça ne kadar güzel bir tatil yaptığın belli oluyor, bomba gibi gireceksin kışa:)Sevgiler canım.
Neslihan’cığım,Yine birbirinden güzel ve renkli fotoğraflar sunmuşsun. Bozcaada en çok görmek istediğim yerlerden. Umarım önümüzdeki yıl gidebiliriz.Sevgiler,
Neslihan hoşgelmişsin çok güzel kareler ve lezzetlerle dönmüşsün :))Sevgiler…
Bozcaadaya bayılırım bende özelliklede şu resimlerdeki domates reçelini görünce nasıl da canım çekti. Otelde çok güzel aklımda olsun birdaha gidersek deneyeceğim mutlaka. Üzüm reçelide beni yap diyor :)Sevgiler..
Neslihan’cigim,Oda ve manzara harika. recele ise sozum yok, nefis.Sevgiler ve iyi ramazanlar
Adayı anımsamak ne güzel! Ellerine sağlık sevgili Neslihan.
Neslihancığım belli ki tatilin şahane geçmiş. Güzel geçen tatiller iyi de, döndükten sonra insan sendromu uzun süre atlatamıyor değil mi?? Bu arada otele bayıldımmmmm. Kocaman sevgiler
Burçincim, oğluşun seviyorsa mutlaka dene, kahvaltı için değişiklik olur, saat konusunda kusura bakma:)SevgilerSevgili Oya, teşekkür ederim, hayırlı ramazanlarSevgilerÖzlemcim, ben de geçen yıla kadar tatmamıştım, tavsiye ederim.SevgilerMügecim, haklısın, butik oteller çok daha iyi bir seçenek bence de, balayını tekrarlamak istersen, tavsiye ederim:) Tatil güzeldi, ama buraya dönünce insan yine eskisi gibi oluyor napalım artık, yine de dinlendim:)SevgilerBurçincim, teşekkür ederim, kesinlikle gitmelisin Bozcaada’ya hatta Panaroma Oteli şiddetle tavsiye edeim, inşallah gidersiniz seneyeSevgiler
Burcucum, hoşbulduk, çok teşekkür ederim canımSevgilerSeldacım, sen de adacısın anladığım, baktıkça insanın gidesi geliyor değil mi? Domates reçeli de çok güzel ama onu yapmak daha zor, üzümü tavsiye ederimSevgilerAybike’ciğim teşekkür ederim, hayırlı ramazanlarSevgilerSevgili Tijen, adadan bahsederken aklımdan geçmiştin, oraları çok sevdiğini hatırladım, ne güzel iyi şeyleri anımsatmakSevgilerGülrizcim, tatil de otel de güzeldi, dediğin gibi 1 haftadan fazla sürdü toparlanmam:)Ama döndüm artık:)Sevgiler
harika hic gormemistim enfes gorunuyor hayirli ramazanalr
Nihancım, biraz da farklı lezzetleri paylaşmak sanırım günlüklerimizin görevi:) Hayırlı ramazanlarSevgiler