BOZCAADA, PANAROMA OTEL ve ÜZÜM REÇELİ

12 Eyl
Bozcaada… Biz bu boz adaya aşık olduk, 2 senedir gidiyoruz ve gitmeye de devam edeceğiz sanırım. Tatil rotamızı Bozcaada’dan başlattık, çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla 2 gün adada kaldık. 2 senedir adadaki adresimiz Panaroma Otel. Sahipleri Handan ve Ayhan Ermiş çifti oteli evleri gibi görüyorlar ve bizleri de evlerine gelmiş misafirler gibi ağırlıyorlar. Otel 6 odalı bir butik otel, baştan sona şık, ince bir zevkle dekore edilip, döşenmiş, kendinizi evinize gelmiş gibi hissediyorsunuz. Aşağıda otelin balayı odasının (odada kalma şansını yakaladığımızı da belirteyim) ve odanın balkonundan Bozcaada’nın fotoğraflarını görebilirsiniz. Verdiğim bağlantıda daha detaylı fotoğraf ve telefon numaraları mevcut. Otel adını adanın panoramasını gösteren konumundan alıyor, Bozcaada’ya gitme planınız varsa, Panorama’da yer aramanızı öneririm.

Gelelim üzüm reçeline; Handan Hanım, zevkli olduğu kadar becerikli de, kahvaltıdaki reçelleri, kurabiyeleri kendisi yapıyor ve çok lezzetli şeyler ortaya çıkıyor. Geçen seneki ziyaretimizde üzüm reçelinin tarifini vermişti bana ve İstanbul’a döner dönmez yapmıştım, ilk seferinde deneme amaçlı az miktarda yaptığım reçeli, beğenilmesi üzerine üzümler bitmeden 3 kere daha yaptım. Kolajda görülenler ise, domates reçeli, ayva reçeli, karadut reçeli ve portakal reçeli, ayrıca kurabiyeler ve zengin kahvaltı masası.

ÜZÜM REÇELİ

Malzemeler:

-1 kg çekirdeksiz üzüm
-1 kg toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 paket vanilya

Yapılışı:

Üzümleri salkımdan tek tek koparıp yıkadıktan sonra, bir tencereye koyup, kısık ateşte suyunu iyice bırakana kadar pişiriyoruz. Sonra suyunu süzüp, üzümleri ayırıyoruz ve üzümlerin üzerine şekeri ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve vanilyasını ekleyip ocaktan alıyoruz. Soğuyunca kavanoza koyup, kahvaltı masalarımıza çıkarıyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

14 Yanıt to “BOZCAADA, PANAROMA OTEL ve ÜZÜM REÇELİ”

  1. PASTARDA Eylül 11, 2007 8:07 pm #

    BU ÜZÜM REÇELİ BU SAATTE ÇOK HAİNCE OLDU BE NESLİHAN 🙂 ÜZÜMÜ ÇOK SEVEN OĞLUŞUMA ACİL DENEMEM LAZIM BUNU KAHVALTI ALTERNATİFİ OLARAK..ELLERİNE SAĞLIK

  2. serinmavi Eylül 11, 2007 9:07 pm #

    Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor….Hayırlı ramazanlar diliyorum…Selamlar……

  3. Pasta Cafe Eylül 12, 2007 7:17 am #

    Neslihan’cığım, ellerine sağlık. Üzüm reçelini ilk kez duyudum desem :))) Denemeyi isterim açıkçası. Merak ettim. :)Ellerine sağlık.Sevgiler…..

  4. Müge Eylül 12, 2007 7:53 am #

    Neslihancım, senin yazı bana benim balayını hatırlattı:)) Bu butik oteller süper oluyor bizim gibi yeme içme düşkünlerine değilmi?Her yazını okudukça ne kadar güzel bir tatil yaptığın belli oluyor, bomba gibi gireceksin kışa:)Sevgiler canım.

  5. Burçin'in Denemeleri Eylül 12, 2007 9:07 am #

    Neslihan’cığım,Yine birbirinden güzel ve renkli fotoğraflar sunmuşsun. Bozcaada en çok görmek istediğim yerlerden. Umarım önümüzdeki yıl gidebiliriz.Sevgiler,

  6. Evcilik Lezzetler Eylül 12, 2007 10:23 am #

    Neslihan hoşgelmişsin çok güzel kareler ve lezzetlerle dönmüşsün :))Sevgiler…

  7. SelServis Eylül 12, 2007 10:45 am #

    Bozcaadaya bayılırım bende özelliklede şu resimlerdeki domates reçelini görünce nasıl da canım çekti. Otelde çok güzel aklımda olsun birdaha gidersek deneyeceğim mutlaka. Üzüm reçelide beni yap diyor :)Sevgiler..

  8. Aybike Ceylan Eylül 12, 2007 4:01 pm #

    Neslihan’cigim,Oda ve manzara harika. recele ise sozum yok, nefis.Sevgiler ve iyi ramazanlar

  9. Tijen Eylül 13, 2007 5:55 pm #

    Adayı anımsamak ne güzel! Ellerine sağlık sevgili Neslihan.

  10. gülriz Eylül 13, 2007 6:17 pm #

    Neslihancığım belli ki tatilin şahane geçmiş. Güzel geçen tatiller iyi de, döndükten sonra insan sendromu uzun süre atlatamıyor değil mi?? Bu arada otele bayıldımmmmm. Kocaman sevgiler

  11. Neslihan Eylül 14, 2007 4:43 pm #

    Burçincim, oğluşun seviyorsa mutlaka dene, kahvaltı için değişiklik olur, saat konusunda kusura bakma:)SevgilerSevgili Oya, teşekkür ederim, hayırlı ramazanlarSevgilerÖzlemcim, ben de geçen yıla kadar tatmamıştım, tavsiye ederim.SevgilerMügecim, haklısın, butik oteller çok daha iyi bir seçenek bence de, balayını tekrarlamak istersen, tavsiye ederim:) Tatil güzeldi, ama buraya dönünce insan yine eskisi gibi oluyor napalım artık, yine de dinlendim:)SevgilerBurçincim, teşekkür ederim, kesinlikle gitmelisin Bozcaada’ya hatta Panaroma Oteli şiddetle tavsiye edeim, inşallah gidersiniz seneyeSevgiler

  12. Neslihan Eylül 14, 2007 4:50 pm #

    Burcucum, hoşbulduk, çok teşekkür ederim canımSevgilerSeldacım, sen de adacısın anladığım, baktıkça insanın gidesi geliyor değil mi? Domates reçeli de çok güzel ama onu yapmak daha zor, üzümü tavsiye ederimSevgilerAybike’ciğim teşekkür ederim, hayırlı ramazanlarSevgilerSevgili Tijen, adadan bahsederken aklımdan geçmiştin, oraları çok sevdiğini hatırladım, ne güzel iyi şeyleri anımsatmakSevgilerGülrizcim, tatil de otel de güzeldi, dediğin gibi 1 haftadan fazla sürdü toparlanmam:)Ama döndüm artık:)Sevgiler

  13. nino Eylül 14, 2007 9:41 pm #

    harika hic gormemistim enfes gorunuyor hayirli ramazanalr

  14. Neslihan Eylül 15, 2007 5:37 am #

    Nihancım, biraz da farklı lezzetleri paylaşmak sanırım günlüklerimizin görevi:) Hayırlı ramazanlarSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: