# 26 APERATİF VE MEZE YE- BİBERLİ, PEYNİRLİ DÜRÜM VE FESLEĞEN SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

15 Eyl
Bu ayki etkinlik günü de geldi, zaman çok hızlı geçiyor, etkinlik konumuz “Aperatifler ve Mezeler”, etkinlik evsahibimiz ise Serpil. Serpil’e konu için teşekkür edip, kolay gelsin diyorum. Bu ay için 2 kolay tarif hazırladım, bir aperatif ve bir meze. Kızartma yeni bir tarif sayılmaz gerçi, sadece sosla zenginleştirdim. Dürüm ise tam bir aperatif ve hazırlaması kolay ve lezzetli. Tarifler şöyle;

FESLEĞEN SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

Kızartma sevmeyen varmı bilmem ama ben küçüklüğümden beri çok severim, 3 öğün yiyebilirim, hele de güzel bir sos olursa yanında. Böyle yazınca sürekli kızartma yaptığım düşünülebilir ama pek sık yapıyorum diyemem, yazları daha çok yiyoruz, yaz kahvaltılarında ve akşamları meze olarak. En güzel mezelerden biri olduğunu düşündüğüm kızartmayı ben domates ve fesleğenli bir sos hazırladım, isterseniz yoğurt soslu da hazırlayabilirsiniz. Tarif şöyle;

Malzemeler:

-3 adet kabak
-3 adet patlıcan
-3 adet patates
-4 adet kırmızı biber ve 12 adet yeşil biber
-3-4 dak fesleğen
-2 diş sarmısak
-3 adet domates
-1/2 litre ayçiçek yağı

Yapılışı :

Kızartma tenceremize yağımızı koyup, ısınmaya bırakıyoruz. Öncelikle patlıcanları soyup, halka veya dikdörtgen şekilde doğrayıp, tuzlu suda bekletiyoruz. Bu arada patates ve kabaklarımızı soyup, istediğimizi şekilde doğruyoruz. Kırmızı biberlerimizi de doğruyoruz ve patlıcanlarımızı sudan alıp yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Isınan yağımızda sırayla sebzelerimizi kızartıyoruz. Kızartmamız tamamlanınca sosumuzu hazırlayabiliriz. Sos tavamıza 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, dövülmüş veya çok küçük doğranmış sarmısaklarımızı ekliyoruz ve 2-3 kere karıştırıp, kabuklarınız soyup, küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz ve suyunu biraz çekip sos kıvamına gelene kadar pişiriyoruz tuzunu ekliyoruz ve ocaktan almadan hemen önce fesleğen dallarını içine atıp, altını kapatıyoruz. Ben taze fesleğen dalları kullandım, siz isterseniz kuru fesleğen veya kekik kullanabilirsiniz. Servis tabağına alıp, sosu ortasına koyuyoruz. Afiyet olsun…

BİBERLİ VE PEYNİRLİ DÜRÜM

Biberli ve peynirli dürüm, yapımı çok kolay ve kısa zamanda hazırlanan, ayrıca da çok lezzetli bir aperatif oldu. Pratik bir şey hazırlayayım diye düşünürken aklıma geldi ve tahminimden çok daha lezzetli oldu ve ikram ettiğim herkes tarafından çok beğenildi. Acil durumlarda kendinize ve misafirlerinize hazırlayabileceğiniz kolay bir seçenek. Malzemelerden fesleğen sos ve közlenmiş biberleri evde hazırlayabilirsiniz veya hazırlarından kullanabilirsiniz, ben bu defa hazır malzemelerle yaptım. Tarif şöyle;

Malzemeler:

-4 adet dürüm ekmeği (lavaş)
-2 yemek kaşığı fesleğen sos(hazır pesto sos)
-1 paket krem kaşar
-8 adet közlenmiş kırmızı biber

Yapılışı :

Lavaşımızı tezgahımıza koyup, üzerine fesleğen sosumuzu sürüyoruz. Sonra 2 adet közlenmiş kırmızı biberlerimizin ortalarını açıp, tek kat olarak ekmeğin üzerine yerleştiriyoruz ve en üste krem kaşar sürüyoruz. Sonra rulo yapıp, istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz ve kürdanla tutturup, servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

14 Yanıt to “# 26 APERATİF VE MEZE YE- BİBERLİ, PEYNİRLİ DÜRÜM VE FESLEĞEN SOSLU KARIŞIK KIZARTMA”

  1. ab-ı hayat Eylül 15, 2007 11:46 am #

    Ellerine sağlık Neslihan!Harika ve çok lezzetli görünüyorlar.Dürümler denenecekler arasında yerlerini aldılar.selamlar

  2. Tijen Eylül 16, 2007 8:22 am #

    Hepsi birbirinden güzel sevgili Neslihan. Serpil’ciğim ne iyi etmiş de bu konuyu seçmiş dedim. Yine komşularımız birbirinden güzel lezzetler sundular.

  3. hunerlieller Eylül 16, 2007 9:08 am #

    merhabalar. etkinlikten geliyorum elinize saglık nefis olmuşlar hele dürümler….denenecek tarifler teşekkürler…sevgiyle kalın.

  4. YESIMLI TARIFLER Eylül 16, 2007 4:44 pm #

    etknilikte gördüm geldimneslihan hanım ne güzel bir sunum ne güzel dürümler hayran kaldım hem size hem bloga sevgiylee

  5. Baharcicegi Eylül 16, 2007 5:24 pm #

    tarifleriniz istah acici,sunumda cok güzel elinize saglik,hayirli ramazanlar

  6. PASTARDA Eylül 17, 2007 10:56 am #

    Neslihancım – şu dürüm fikri çok hoşuma gitti ama hazır pesto sosunu hangi marka ve hangi marketten temin ettiğini öğrenebilir miyim acep , denemek istiyorum ama hiç rastlamadım bu sosaaa..

  7. Neslihan Eylül 17, 2007 5:13 pm #

    Sevgili Ab-ı Hayat, çok teşekkürler, gerçekten denemelisin, çok lezzetli ve çok pratik.SevgilerKesinlikle aynı fikirdeyim Tijen, ne güzel bir araya geliyor tarifler ve orjinal fikirlerÇok teşekkür ederimSevgilerHoşgeldin Hünerlieller,çok teşekkürlerSevgilerSevgili Yeşim,çok teşekkür ederim, güzel yorumun içinSevgilerSevgili Bahar Çiçeği, çok teşekkür ederim,negüzel yapılanlar amacına ulaşıyor.SevgilerBurçincim, ben Barilla’nın pesto sosunu kullandım, birçok markette var, Migros ve Tansaşlarda bulabilirsin, alınca hemen dene, aynı sosu makarnalarına da kullanabilirsin, çok lezzetlidir, umarım yardımcı olabildimSevgiler

  8. gülriz Eylül 17, 2007 8:19 pm #

    Neslihancığım, dürümlere bayıldım; çok lezzetli görünüyorlar, bir o kadar da şık. Ellerine sağlık canım

  9. Neslihan Eylül 18, 2007 7:19 pm #

    Gülrizcim, çok teşekkürler, denemelisin, çok kolay ve göründüklerinden daha lezzetlilerSevgiler

  10. beggy Şubat 12, 2008 8:06 am #

    Merhabalar, cuma aksami bu guzel durumleri yaptim. Hem cok kolaydi yapimi hem de gercekten cok lezzetliydi. Evde feslegenli pesto yerine enginarli pesto sosum vardi,onla yaptim.Yapimi 5 dk surmuyor.Misafirim tok gelince cuma aksami ikram edemedim ama ertesi gun bir tane bile kalmadi, hem kahvaltida hem de yemekte tuketildi.Yiyen herkes cook begendi.Guzel tarifin icin cok tesekkurler,bundan sonra hep yapacagim.

  11. Neslihan Şubat 16, 2008 7:20 am #

    Merhaba Beggy,çok sevindim tarifi uygulayıp, beğenmene, ben de bazen enginar pestosu veya cevizli pesto ile yapıyorum, ellerine sağlık…Sevgiler

  12. gülşah Haziran 11, 2011 7:17 pm #

    pesto sos ve krem kaşar daha önce hiç kullanmaım,krem kaşar krem peynirden farklımı acaba hangi marka?pesto susda hangi marka hangi bölümden buabiriz markette?

  13. gülşah Haziran 14, 2011 5:39 pm #

    krem kaşar hangisi oluyor acaba hangi marka,krem peynirmi demek?

  14. Neslihan Haziran 14, 2011 5:45 pm #

    Merhaba Gulsah Hanimkrem kasar ismiyle satılan krem peynirler var, bunun yerine krem peynir veya cesnili olarak satılan krem peynir kullanabilirsiniz.Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: