OTLU PİLAV

5 Eki
İftar davetinin sıradaki tarifi otlu pilav. İftar için etin yanına yakışacağı düşüncesiyle yaptığım pilav tek başına da yenecek, lezzetli bir deneme oldu. Genelde önceden kalan pilavlar ısıtılınca lezzetinden kaybeder, bu sorun bu pilav için geçerli değil, hatta bekleyince bana daha lezzetli geldi, dereotunun aroması iyice belli olmuştu. Aşçı yamağı da en az yakında tarifini paylaşacağım patlıcanlı pilav kadar güzel olduğunu söyleyerek, yeni denemeler için beni motive etmiş oldu:)
Gelelim tarifimize;
Malzemeler:(6 kişilik)
-2 su bardağı pirinç
-1 çorba kaşığı tereyağ
-3 su bardağı kaynamış su
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-4-5 dal yeşil soğan
-9-10 dal maydanoz
-9-10 dal dereotu
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-1 tatlı kaşığı kuş üzümü
-Tuz
Yapılışı:
Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda tuz ile karıştırarak 30 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayarak, süzüyoruz. Büyükçe bir tavada tereyağını eritip, çam fıstıklarını kavuruyoruz ve pirincimizi ekliyoruz. 1-2 dakika kavurduktan sonra sıvıyağı ekliyoruz. (Bu annemin yöntemidir ve annemin pilavı her zaman tane tane olur.) 1-2 dakika daha kavuruyoruz ve ince doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Kuş üzümü ve tuzunu ekleyip, yeşilliklerin rengi değişinceye kadar pişiriyoruz. Son olarak 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz ve 10 dakika pirinçler suyunu çekene kadar, kapağını açmadan pişiriyoruz. Ocaktan alınca kapağını açmadan 10 dakika daha dinlendiriyoruz ve istediğimiz bir kalıpta şekil verip, domatesle süsleyerek servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

6 Yanıt to “OTLU PİLAV”

  1. bocuruk Ekim 5, 2007 8:53 pm #

    Neslihan’cığım,Pilava yeni bir yorum katmışsın. Ellerine sağlık:)Sevgilerimle…

  2. yeşil kivi Ekim 6, 2007 6:35 am #

    oyyyyy ne güzel görünüyor, bayıldım walla…ellerine sağlık…

  3. IŞILCA TATLAR Ekim 6, 2007 9:37 pm #

    Neslihanc�m, hi� pilav sevmeyen, �imdiye kadar a�z�na pilav koymayan birini duydun mu? ��te o benim. Hikayesi �ok eskiye dayan�yor. Ama bu pilav ger�ekten ‘gel beni ye’ diyor. �ok g�zel olmu�, ellerine sa�l�k.

  4. Neslihan Ekim 7, 2007 2:45 pm #

    Elvancım, çok teşekkür ederim, denenmeye değecek bir lezzet bence, sağolSevgilerSeçilciğim, çok teşekkürler, sağolSevgilerIşıl Hanım, ben de sizin gibiydim, İstanbul’a taşınana kadar ki 10 yıl öncesi demek oluyor pilav yemeyen ve yapmayan biriydim, ama eşim çok seviyor ben de zamanla alıştım ve hatta şimdilerde bazılarını çok sevdiğimi söyleyebilirim:) Çok teşekkür ederim, belki denersiniz:)Sevgiler

  5. Aybike Ceylan Ekim 7, 2007 3:11 pm #

    Neslihen’cigim,Ellerine saglik, gercekten cok guzel olmus, arada degisiklik yapmak cok guzel. Denemek lazim, sevgilerimi gonderiyor, iyi bir pazar diliyorum.

  6. Neslihan Ekim 7, 2007 8:46 pm #

    Aybikecim, teşekkür ederim, denemeni tavsiye ederim, sana da iyi pazarlar ne de olsa saat farkı nedeniyle hala şansım var:)Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: