ETLİ LAHANA SARMASI

30 Eki

Cumhuriyetimiz 84. yıldönümü hepinizle beraber kutluyorum….
Bu tarifte bayramdan kalma ve yine anneme ait. Aşçı yamağı ile birlikte çok beğenerek yedik, çünkü annem hazılayıp, yanımıza koydu, ben de eve gelince pişirdim ve tadı damağımızda kaldı. Sanırım zevkle isteyerek yapılan yemekler çok daha lezzetli oluyor, hani bazı insanların elleri lezzetli bulunur, bence o kişiler severek yemek yapıyorlar ve yemekleri seviliyor… Gelelim tarifimize;

Malzemeler:(4 kişilik)

-9-10 yaprak lahana
-1 su bardağı pirinç
-250 gr kıyma
-1 yemek kaşığı salça
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 orta boy soğan
-7-8 dal maydanoz
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

Lahana yapraklarımızı yıkayıp, büyükçe bir tencerede kaynayan suda haşlıyoruz(tenceremizin aldığı adette) , sarabileceğimiz kadar yumuşayınca tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz. Lahanalar soğurken içimizi hazırlıyoruz. Yıkayıp, süzdüğümüz pirince, kıymamızı, salçamızı, ince kıyılmış soğan ve maydanozumuzu, sıvıyağımızı, tuz ve baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Soğuyan lahana yapraklarını şekillerinin elverdiğince, sarılacak büyüklükte parçalara kesiyoruz ve her parçaya içten koyup, annemin yaptığı gibi uzun veya muska şeklinde sarıyoruz. Sardığımız lahanaları, pişireceğimiz tencereye sıkı sıkı dizerek yerleştiriyoruz ve 1,5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, üzerine dökerek orta ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

12 Yanıt to “ETLİ LAHANA SARMASI”

  1. ab-ı hayat Ekim 30, 2007 6:44 pm #

    Annenin ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor lahana sarmaları.Çok severek yediğim bir yemek, eminim tadıda harika olmuştur.sevgiyle kal….

  2. www.edasuner.com Ekim 30, 2007 7:32 pm #

    tam anne yapımı tombik tombik bayıldım canım elcağzına sağlık

  3. Begüm Ekim 30, 2007 9:52 pm #

    Çok hoş ve iştah acıcı bir blog.Ellerinize sağlık.Tarifler nefis görünüyor.Selamlar…

  4. Hesna Ekim 31, 2007 8:45 am #

    Çok lezzetli görünüyor annenin eline sağlık.Hesna

  5. Burçin'in Denemeleri Kasım 1, 2007 11:44 am #

    Afiyet olsun Neslihan’cığım. Slide show’a bayıldım…

  6. cekirdeksizuzum Kasım 1, 2007 3:50 pm #

    bayılırım lahana sarmasına, fotoğraflar resmen ağzımı sulandırdı.annenin ve senin ellerine sağlık, sevgiler

  7. esra(büyüleyenmutfak) Kasım 1, 2007 7:22 pm #

    merhaba;anneciğinin ellerine sağlık nasılda nefis bir görüntü, sevgiler canım

  8. Aybike Ceylan Kasım 2, 2007 2:57 am #

    Neslihan’cigim,Eline saglik anneciginin,bende hic yapmadim desem:(Denemek lazim.Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

  9. nino Kasım 2, 2007 9:40 am #

    ayy gecenlerde bende yaptim cok seviyorum yaaaaa ellerine saglik canim

  10. Neslihan Kasım 4, 2007 10:46 am #

    Hayat, çok teşekkür ederiz, gerçekten lezizdiSevgilerEdicim, teşekkürler canım, anne ali farklı oluyor işteSevgilerSevgili Begüm, hoşgeldin, çok teşekkür ederim güzel yorumun içinSevgiler

  11. Neslihan Kasım 4, 2007 10:47 am #

    Sevgili Hesna, çok teşekkürlerSevgilerBurçinciğim, çok teşekkürler, slide’ı beğenmene sevindim.SevgilerÇekirdeksiz Üzüm, çok teşekkür ederim, ne çok sevenei varmış:)Sevgiler

  12. Neslihan Kasım 4, 2007 10:50 am #

    Esracım, çok teşekkürlerSevgilerAybikecim, çok teşekkürler, ben de anneden geçiniyorum işte, iyi haftasonlarıSevgilerNihancım, çok teşekkürler, eee mevsimi geldi artıkSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: