PRATİK TİRAMİSU

16 Kas
Yan tarafta birkaç haftadır boy gösteren tiramisunun tarifini nihayet yazabiliyorum. Bu tiramisuyu arkadaşım Selda yaptı. Seldalara gittiğimizde bize harika bir boşnak böreği ile bu nefis tiramisuyu ikram etti. Farklı bir tiramisu tarifi daha önce vermiştim ve bu tatlı hakkında düşüncelerimi ve kelime anlamını paylaşmıştım. Selda’nın tarifi ise bana biraz daha pratik geldi. Kedidilleri yerine pandispanya kullanmıştı ve bol peynirli, çok güzel bir tatlı olmuştu. Tarif şöyle;

Malzemeler:

-3 katlı, kakaolu hazır pandispanya
-300 gr labne peyniri
-2 yumurta sarısı
-2,5 su bardağı süt
-3 tepeleme yemek kaşığı un
-3 küçük çay bardağı şeker
-1 su bardağı süt(keki ıslatmak için)
-3 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı:

Labne peynirimizi 2 yumurta sarısı ile iyice çırpıyoruz. Unu, şekeri, sütü karıştırıp krema kıvamını alana kadar pişiriyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Kremamız biraz ılınınca (çok soğumayacak hafifçe sıcak gibi olacak, yumurta ve peynirin sıcağında pişeceği kadar), peynirli karışımımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta, keki ıslatmak için, 1 bardak sütü, nescafeyi ve 1 tatlı kaşığı şekerimizi karıştırıyoruz. Kekimizin 1. katını servis tabağımıza alıp, kahveli karışımla iyice ıslatıyoruz, ve kremamızdan sürüyoruz, 2. kat için de aynı şeyi yapıyoruz ve son katımızı koyunca, keki yine ıslatıyoruz ve kalan kremayı üzerine döküp, kenarlarından akmasını sağlıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, üzerine kakao serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

9 Yanıt to “PRATİK TİRAMİSU”

  1. Burçin'in Denemeleri Kasım 16, 2007 9:52 pm #

    Ne kadar lezzetli görünüyorlar Neslihan’cığım. Arkadaşının ellerine sağlık. Boşnak böreğini de pek severim. Mmmmmmmmm….

  2. Aybike Ceylan Kasım 17, 2007 2:34 am #

    Hemen geliyorum, masa, tiramisu hersey harika ellerine saglik.Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

  3. nino Kasım 17, 2007 9:20 am #

    offffffffff sofra muthis gorunuyor canim ellerine saglik ben bide borekten alim yanina 😀

  4. www.edasuner.com Kasım 18, 2007 12:06 am #

    Canım bende çok sık yaparım ellerine sağlık ama ben kakao sevmem çok yoğun ya tarçın dökerim

  5. gülriz Kasım 19, 2007 10:59 am #

    Neslihancığım, hiç hayır diyemediğim birşeydir tiramisu; kedidilli, pandispanyalı hiç fark etmez :))) Arkadaşının ellerine, senin de bizimle paylaşan parmaklarına sağlık. Kocaman sevgiler

  6. Neslihan Kasım 19, 2007 7:26 pm #

    Burçincim, gerçekten çok keyifle yedik, ben de çok beğendim Boşnak böreğini yakında onun da tarifini yazacağım, artık marifetli ellerle deneriz:)SevgilerAybikecim, keşke sözlerimiz gibi uçup gelsen, güzel bir masada keyifle yesek, içsek değilmi? SevgilerNihancım, aynen dediğin gibi yaptık,börek yanına çay ve tiramisu, seni de bekleriz:)Sevgiler

  7. Neslihan Kasım 19, 2007 7:30 pm #

    Edicim, hiçmi sevmessin kakaoyu, çikolata da mı yemessin, ama tarçınla da güzel olur eminim, iyi fikir:)SevgilerGülrizcim, ben de pekçok tatlı gibi tiramisuya hayır diyemem, pekçoğuna göre hafif de bulurum, teşekkürler canım…Sevgilerimle

  8. serinmavi Kasım 19, 2007 7:36 pm #

    Eline Sağlık 🙂

  9. Neslihan Kasım 19, 2007 9:06 pm #

    Çok teşekkürler Oyacım, afiyet olsun:)Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: