PATLICANLI PİLAV, NAM-I DİĞER AFRODİT’İN SEÇİMİ

4 Ara
Pilav aşçı yamağının en sevdiği yiyeceklerden biri, her yemeğin yanında olsa bıkmadan yer, ben ise İstanbul’a taşınana kadar (9 yıl önce) hiç pilav yemezdim, bir kaç denemem de pek başarılı olmamıştı. Daha sonraları pek çok yiyecekte yaşadığım gibi pilavı da sevmeye başladım ve güzel yapmaya…Bu pilavın ilhamı yine Bozcaada’da oluştu, rüzgarlı adada Mitos plajında geçen yıl ve bu yıl yediğimiz yemeklerden biriydi, ismi de Afrodit’in seçimi. Menüdeki tüm yemeklere mitolojik isimler verilmişti, ben de seçimimi Afrodit’ten yana kullandım. Aşçı yamağı da tadına bakıp çok beğenince İstanbul’da denerim demiştim. Bu ikinci yapışım, ilkinde fotoğraf çekmeye fırsat bulamadan bitti pilavımız. Benim favorilerim listesine girdi bu lezzetli pilav, değişikliğe açıksanız, klasik pilav yerine Afrodit’in seçimini denemenizi tavsiye ederim. Tarif şöyle;
Malzemeler:(4 kişilik)
-1,5 su bardağı pirinç
-2 adet patlıcan
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-2,5 su bardağı kaynamış su
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 büyük soğan
-1 adet domates
-2 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup, küp şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra patlıcanlarımızı yıkayıp, süzdürüp, kağıt havlu ile suyunu iyice alıyoruz. İyice ısıttığımız sıvıyağda patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Bu arada pirincimizi de ılık suda yarım saat kadar bekletiyoruz. Patlıcanlarımız kızarınca kağıt havluya alıp, fazla yağının süzülmesini için bekletiyoruz. Pilav tenceremize zeytinyağımızı koyup, ince doğradığımız soğanı hafifçe kavuruyoruz ve kuru nanemizi ekliyoruz. Sonra kabuklarını soyup, küp şeklinde doğradığımız domatesi ekleyip, biraz kavrulunca, yıkayıp, süzdürdüğümüz pirincimizi de ekliyoruz. Tüm malzemelerimizi 7-8 dakika kavurup, kaynamış suyu ve tuzunu ilave edip, kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişiriyoruz ve pilavı ocaktan almamızdan 1-2 dakika önce kızarmış patlıcanı ekleyip, karıştırıyoruz. Pilavımız 15 dakika kadar demlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun….

Reklam

14 Yanıt “PATLICANLI PİLAV, NAM-I DİĞER AFRODİT’İN SEÇİMİ”

  1. nino Aralık 4, 2007 8:03 pm #

    🙂 ayol afrodit hangi afrodit ama banu alkan mi yoksa :DDD hangisi bilemedim ama nefis gorunuyor canim ellerine saglik bu arada adim nihan yahu 🙂 nihal yazmisin benim sutlaclar dogal sutten yani bol yagli inek sutu bunu kastettin dimi anne sutu degil yani 🙂

  2. Tijen Aralık 5, 2007 12:04 am #

    Sevgili Neslihan,Çok severim patlıcanlı pilavı ama sadece yazın. Patlıcan mevsimi bitince (yani tarlada yetişen patlıcanlarınki) ben de patlıcana bir dahaki yaza kadar elveda derim. Ellerine sağlık!

  3. Burçin'in Denemeleri Aralık 5, 2007 7:58 am #

    Mmmmmmmmmm çok lezzetli görünüyor çokkkk…

  4. Yasemin Aralık 5, 2007 9:19 am #

    pilav olsun camurdan olsun! her turlusunu yerim cok severim bayilirim! afroditte agzinin tadini biliyormus demek 🙂 ellerine saglikk neslli!!

  5. Müge Aralık 5, 2007 10:13 am #

    Neslihancım;Pilavını not aldım, özel misafirlerime yapmak için. Çok başarılı görünüyor.Bu arada Eda Suner’de birlikte resminize baktım, Aman Allahım o ne güzellik öyle. Bir içim su sun..Gerçekten rüya gibi çıkmışsın. Maşallah diyorum sana canım.

  6. melda Aralık 5, 2007 1:36 pm #

    MerhabalarBlogunuzu yeni keşfettim. Dün linklerime ekledim, bugün de tamamını inceledim. Hazırladıklarınızın hepsi harika görünüyor, ellerinize sağlık. Özellikle cheesecakeler muhteşem! 🙂

  7. www.edasuner.com Aralık 5, 2007 9:08 pm #

    Nesloşum bunca koşturmaya rağmen bravo sana canım yine döktürmüşsün

  8. PASTARDA Aralık 6, 2007 8:04 am #

    Kuru kuru pilavvv yiyememmm amaaannn !!! Çeşnilisineee dayanamammm amannn !!!Bu can Afrodite gurbaaannnnn !!!

  9. sevdamavisi Aralık 6, 2007 8:12 am #

    Bayıldım sitenize ve taiflerinize. sevgiler…

  10. ugurbocegimleafiyetle Aralık 6, 2007 1:31 pm #

    Ayyy ayyy harika, patlıcanı hiç sevmem ama, bu pilavın sunumu içindeki patlıcanı unutturur vallahi…ellerinize sağlık…çok hoş olmuş …

  11. Neslihan Aralık 6, 2007 10:17 pm #

    Nihancım, kusura bakma:( parmaklarım kafamdaki tuşlara basmamış:), evet evet köy sütü gibi olan süt, pastorize veya anne sütü değil:) Çok teşekkürler canım, bu gerçek afrodittir:)SevgilerTijencim, ben d mümkün olduğunca mevsimlik yemekler yapmaya çalışıyorum veya derin dondurucu kullanıyorum, tabi arada kaçamaklar oluyor, keşke senin gibi yapabilsek, teşekkürlerSevgilerBurçincim, çok teşekkürler, afiyet olsun:)SevgilerYasemincim, demek sen de aşçı yamağı gibisin:) Afrodit işte o değilde kim bilecek ağzının tadını:)SevgilerMügecim, denemeni tavsiye ederim canım, gerçekten lezzetli bir pilav, bu arada güzel sözlerin için teşekkürler canım, o senin güzelliğin diyeceğim samimi olarak…Sevgiler

  12. Neslihan Aralık 6, 2007 10:24 pm #

    Sevgili Melda, hoşgeldin, güzel yorumun için teşekkür ederim, ben de seni ekliyorum, yine beklerimSevgilerEdicim çok teşekkürler şekerimSevgilerBurçincim, çok şekersin canım, yorumunu çok sevdim:)SevgilerSevda merhaba, hoşgeldin, çok teşekkürlerSevgilerSevgili Uğur Böceği, pilavla olan maceramı yazıda anlattım, sen de denemelisin bence…Çok teşekkürler bu arada ben uğur böceğini çok severimSevgiler

  13. Zerrin Aralık 8, 2007 5:18 pm #

    pilavı değişik şeylerle birleştirmeyi bende seviyorum ellerine sağlık..

  14. Neslihan Aralık 9, 2007 9:48 pm #

    Zerrincim, böylece pilavı zenginleştirip tek başına yemek haline getiriyoruz, teşekkürlerSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: