HAVUÇLU KEK

9 Oca
2008’i soğuk havalarla, güzel dileklerle, yeni beklentilerle karşıladık. Soğuk havalarda yapılacaklar ve 2007 yılı özeti öne çıkınca havuçlu kek vitrinde kaldı, ama merak etmeyin 2007’den kalmış olsa da tadı hala çok güzel…
Daha önce yazdığım gibi havuçlu keki Ali’nin doğumgünü için yapmıştım. Hande pastayı yaptıracağını söyleyince ağır olmayan tatlı birşeyler hazırlayayım diye düşündüm ve çok sevdiğim klasik havuçlu keki yaptım ve böylece de tarifi sizlerle paylaşma fırsatım doğdu. Tabi kek havuçlu olunca üzerine peynir kreması da yapmak lazımdı, onu da yaptım. Ben kalabalık olacağı için en büyük boy kek kalıbımla yaptım, siz daha küçük kalıp kullanacaksanız, ölçüyü azaltabilirsiniz. İşte tarif;

Malzemeler: (26 cm’lik kalıp için)

-4 yumurta
-1,5 su bardağı esmer şeker
-100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-1 yemek kaşığı tarçın
-100 ml krema
-1 paket kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 paket vanilya
-3 adet ince rendelenmiş havuç
-1 su bardağı ceviz
-3 su bardağı un

Peynir Kreması İçin;

-100 gr labne peyniri
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
-50 gr beyaz çikolata
-50 gr krema

Yapılışı:

Öncelikle kek yapmadan önce malzemelerimizi oda sıcaklığına gelmeleri için önceden hazırlıyoruz. Yumurtalarımızı kabarıp, krema kıvamına gelene çırpıyoruz, esmer şekerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra yumuşak tereyağını ve kremayı ekliyoruz. İçine kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın ve toz vanilyamızı ekleyip, elediğimiz unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sıvı vanilya kullanacaksak undan önce ilave edebiliriz. Son olarak rendelenmiş havuç ve cevizimizi de ilave edip, karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza döküyoruz ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 60-70 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz istersek muffin kalıplarında da pişirebiliriz, tabi bu durumda pişirme süresi daha kısa olacaktır, kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Bir de kekleri pişiriken ilk 20 dakika fırının kapağının açmamalıyız. Kekimiz piştikten sonra soğumaya birakıyoruz ve bu arada peynir kremasını hazırlıyoruz. Aslında genellikle yapılan peynir kreması tereyağ, labne ve pudra şekerinden oluşur, ben de daha önce yaptığım muzlu muffinleri bu krema ile kaplamıştım. Ancak bu defa tereyağ kullanarak genel tadı hafif olan bu keki ağır bir hale getirmek istemedim ve tereyağ yerine krema ve beyaz çikolata ekledim. Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp, çikolatayı ekledim, çikolata eriyip, karışım biraz soğuyunca labne peynirini ve pudra şekerini ekledim ve homojenleşene kadar karıştırıp, kekin üzerini kapladım ve üzerini Ali için süsledim. Afiyet olsun….


Yapılışı:

Kek yapmadan önce malzemelerimizi oda sıcaklığına gelmeleri için önceden hazırlıyoruz. Yumurtalarımızı kabarıp, krema kıvamına gelene çırpıyoruz, esmer şekerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra yumuşak tereyağını ve kremayı ekliyoruz. İçine kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın ve toz vanilyamızı ekleyip, elediğimiz unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sıvı vanilya kullanacaksak undan önce ilave edebiliriz. Son olarak rendelenmiş havuç ve cevizimizi de ilave edip, karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza döküyoruz ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 60-70 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz istersek muffin kalıplarında da pişirebiliriz, tabi bu durumda pişirme süresi daha kısa olacaktır, kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Bir de kekleri pişiriken ilk 20 dakika fırının kapağının açmamalıyız. Kekimiz piştikten sonra soğumaya birakıyoruz ve bu arada peynir kremasını hazırlıyoruz. Aslında genellikle yapılan peynir kreması tereyağ, labne ve pudra şekerinden oluşur, ben de daha önce yaptığım muzlu muffinleri bu krema ile kaplamıştım. Ancak bu defa tereyağ kullanarak genel tadı hafif olan bu keki ağır bir hale getirmek istemedim ve tereyağ yerine krema ve beyaz çikolata ekledim. Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp, çikolatayı ekledim, çikolata eriyip, karışım biraz soğuyunca labne peynirini ve pudra şekerini ekledim ve homojenleşene kadar karıştırıp, kekin üzerini kapladım ve üzerini Ali için süsledim. Afiyet olsun….

Reklamlar

15 Yanıt to “HAVUÇLU KEK”

  1. Müge Ocak 9, 2008 2:52 pm #

    Neslihancım;Kek hatta pasta diyesim var benim buna süper görünüyor, benim annemin klasik havuçlu kekine yepyeni bir bakış açısı getirmişsin. Kremalı felan süper görünüyor. Bu halinide denemek isterim açıkçası ama kafama takılan şu; 3 adet orta boy havuçmu? Benimkinde 3 su bardağı rendelenmiş havuç var mesela.. Birde üstüne yaptığın krema da çok hoş göründü gözüme denemek şart oldu anlayacağın:) Nes cim birde senden bir ricam olacak, senin şu süslemelerine hayranım ben dantel gibi, bunun için bir şablonmu kullanıyorsun yoksa Allah vergisi bir çizim yeteneğinmi var? Bir gün bir yazı ile şöyle etraflıca anlatsan çok sevaba girersin biliyormusun? benim gibi çok merak eden olduğuna eminim. Çenem düştü gidiyorum:) Öperim.

  2. dide Ocak 9, 2008 3:42 pm #

    Havuçlu muhteşem bir pasta.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.

  3. Burçin'in Denemeleri Ocak 9, 2008 8:28 pm #

    Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Eminim çok lezzetlidir. Desenlerle farklı bir hava katmışsın pasta gibi görünüyor.Sevgiler kocaman…

  4. kizilciksurubu Ocak 9, 2008 9:20 pm #

    Sahane bir kek,ellerinize saglik.

  5. zerrin - misss Ocak 10, 2008 8:37 am #

    Canımın İçi Neslihan,öncelikleeee nooooolur bana kızma. Öyle koşturdum ki hayatım, bir sürü kişiylen görüşmek istedim planlayamadım.Sen aklımdasın .. Görüşücez, baharatçılarda karabiber tzu çekip içimize hapşırıcaz daha seninle :))Kek, pasta nefis olmuş hayatım.Ellerine sağlık.hle hele kurbişler :)öpüyorum senisıcacık sevgilerwww.misssgibi.com

  6. www.edasuner.com Ocak 10, 2008 9:03 am #

    Valla biliyorsun Ömi nasıl bağırdı cheesecake yap diye yine diye kusura bakma hoşgör bebek ama haklı buda enfesdir eminim ki sadece resimlere bakmak dışında yeme şansım olduğu için de çok şanslı sayıyorum kendimi şeker ellerine sağlık resim gibi minikler de 🙂

  7. Tuğba Ocak 10, 2008 10:22 am #

    İnan ağzım sulandı.Görüntü süper lezzette eminim bir okadardır.Ellerine sağlık.

  8. Ben bu kekin görünüşünü çok beğendim ellerine sağlık. Sevgiler…

  9. Aybike Ceylan Ocak 11, 2008 4:29 am #

    Cok guzel olmus, ellerinize sgalik.Guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

  10. nino Ocak 11, 2008 10:03 am #

    ellerine saglik canimcim ne deguzel suslemissinnnnnnnnnnn alicige nice mutlu yillar (kucuktu dimi ali 😀 alicik dedimde :DDD )

  11. gülriz Ocak 11, 2008 7:27 pm #

    Neslihancığım, bu havuçlu kek falan değil, şiir gibi birşey bence… Ellerine sağlık canım, muhteşem ötesi olmuş. Kocaman sevgiler PS: Salebe eşlik eden kavala kurabiyesi, gözümden kaçmadı :))) Nasıl da canım çekti şimdi

  12. Neslihan Ocak 11, 2008 8:37 pm #

    Mügecim, çokteşekkür ederim güzel sözlerin için, kekin çok lezzetli olduğu kesin, üst süslemelerini kendim yapıyorum, çikolatalı kremalarla oynamak çok hoşuma gidiyor, ilk seferinde tüm aşamaları çekip, detaylı bir yazı yazacağım senin için, inan çizim yeteneğine gerek yok, biraz göz kararıyla yaparsın sen de. Ben kek 3 havuç rendeledim, o da 2 su bardağını geçer sanırım, senin ki ekstra havuçluymuş, ama fazla havuçlu güzel olur, bir de ben rondodan gçirmiştim bir daha ki sefere rendeleyeceğim hafif iri daha iyi oluyorSevgilerHoşgeldin Dide, çok teşekkürlerSevgilerBurçinciğim çok teşekkürler canım, kremayı süsledim biraz pasta gibi olduSevgiler

  13. Neslihan Ocak 11, 2008 9:08 pm #

    Sevgili Kızılcık Şurubu, çok teşekkürlerSevgilerZerrincim, peki bu defalık böyle olsun, artık bir daha ki gelişine bırakalım hapşırmayı:) Çok teşekkürler canım, öptümSevgilerimleEdicim, rica ederim, gerçekten çok mutlu oldum, çok beğenmişsiniz ki yine istediniz ben size hep yaparım şekerim, görüşmek üzereSevgilerimle

  14. Neslihan Ocak 11, 2008 9:10 pm #

    Tuğbacım, çok teşekkürlerSevgilerPerihancım, çok teşekkürlerSevgilerAybikecim çok teşekkürlerSevgiler

  15. Neslihan Ocak 11, 2008 9:13 pm #

    Ninocum, evet Ali küçük, 1 yaşını kutladık geçen ay, o nedenle alınmaz Alicik dememize:) Çok teşekkürler canımSevgilerimleGülrizcim, çok sağol canım, ya deme şekercim, bizde de bitti kurbiye benim de canım çekiyor baktıkça:)Sevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: