EKMEK DOLMASI

11 Oca
Ali’nin doğum günü partisinden diğer tarif ekmek dolması. Hande’nin annesi Semra Teyze yapmıştı, pratik ve çok lezzetli bir tarif olduğunu söylemeliyim. Masadaki onca şeye rağmen 2.’yi yiyebildim. Tarifini almadım, yediğim lezzetten içindekileri ve nasıl yapıldığını anladım ve yazıyorum.

Malzemeler:

-20 adet minik sandviç ekmeği
– 250 gr kıyma

-1 orta boy soğan
-2 adet domates
-3-4 diş sarmısak
-2 adet yeşil biber
-Yarım demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı salça (eğer domates yetersizse)
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

Öncelikle ekmek dolmasının içini hazırlıyoruz. Bunun için, önce kıymayı derince bir tavada kavuruyoruz, sonra ince kıyılmış soğanını, sarmısağı ekliyoruz. Sırasıyla ufak doğradığımız biberi ve kabuklarını soyup doğradığımız domateslerimizi ilave edip pişiriyoruz. İçimizin rengi açık olursa ki kış domatesleri çin sözkonusu olabilir, çok az salça ekliyoruz. Son olarak baharat ve tuz ayarını yapıp, ince kıyılmış maydanozumuzu ilave edip ocaktan alıyoruz. İçimiz soğurken ekmeklerimizin tepelerinden hafifçe kesip, içini çıkarıyoruz. Burada içini tamamen çıkarmamak önemli, sadece ekmeğin kabuğu kalmamalı. İçimiz ılınınca ekmeklerimizin içine dolduruyoruz (sıcak olursa ekmekler hamurlaşabilir buhardan) ve servisten hemen önce, ısıtılmış fırında 10 dakika kadar fırınlıyoruz. Afiyet olsun…

Reklam

14 Yanıt “EKMEK DOLMASI”

  1. Melek* Ocak 12, 2008 9:26 pm #

    ellerine sağlık nefis görünümü var sıcak sıcak çok güzel gider

  2. Kevser Ocak 13, 2008 1:07 am #

    Merhaba canim,blog mansette okuyunca hemen bir bakmaya geldim ve ne güzel ve sirin bu dolmalarla karsilastim. Hic daha önce görmemistim, Semra teyzenin de ellerine saglik diyorum. Mutlka denemeye deger bir tarif. Paylasimin icin de ayrica tesekkürler.Bana da beklerim.Selam ve sevgilerimle..

  3. hayatkazanbenkepce Ocak 13, 2008 9:54 am #

    CANIM SEMRA TEYZENİN ELLERİNE SAĞLIK , SANA DA BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER…BEN DE AYNISININ SOSİS VE KAŞARLISINI YAPIYORDUM AMA BU DA ÇOK HOŞ OLMUŞ GERÇEKTEN…

  4. zerrin - misss Ocak 13, 2008 3:54 pm #

    Canımın içi Neslihan ,semra teyzenin elleri dert görmesin. nefis olmuş bunlar. ben bayıldım. nasıl yapmalı ne zaman yapmalı diye düşünmeye başladım :))sıcacık sevgiler şekerim.www.misssgibi.com

  5. Anonymous Ocak 13, 2008 10:36 pm #

    bunlar cok cici olmuslar yaaellerinize saglikpaylasiminiz icinde tesekkurlerwww.yenitadlar.blogcu.com

  6. PASTARDA Ocak 14, 2008 11:30 am #

    Nefis görünüyor bunlar..Tadı çok tanıdık geldi..Pastanelerde satılan hafif tatlımsı sandviç ekmeği dimi bunlar..Etobur koca için denemek lazım 🙂

  7. Selen Ocak 14, 2008 11:52 am #

    Nesloşcum çok lezzetli bir fikir olmuş bu. Bu arada havuçlu keke de bayılırım en kısa zamanda tarifini deneyeceğim. kocaman öpüyorum canım

  8. Neslihan Ocak 14, 2008 2:37 pm #

    Merhaba Melek, çok teşekkürlerSevgilerKevsercim, çok teşekkürler, iyi ki geldin, sevimli bir lezzet gerçekten, ben de gelirimSevgiler

  9. Neslihan Ocak 14, 2008 2:45 pm #

    Seyhancım, çok teşekkürler, snein ki kahvaltıya daha uygun olur, ben de öyle denerimSevgilerZerrincim, aynen senin gibi düşünüyorum, her beğendiğim ve denemek istediğim tarif veya yeni birşey üretme ihtiyacı olunca ne zaman ve kimlere yapmalıyım diye düşünüyorum, çalışınca gerçekten zor oluyor ama davet vermek de çok keyifli oluyor, ama bu adetle yapılabilecek birşey o nedenle 2 kişilik bile yapılırSevgilerimleSevgili Yenitadlar hoşgeldiniz, çok teşekkürlerSevgiler

  10. Neslihan Ocak 14, 2008 2:48 pm #

    Burçinciğim, evet o ekmeklerden, ekmek arası karnıyarık içi gibi, son derece lezzetli canım, çok teşekkürlerSevgilerimleSelencim, şirine arkadaşım, ben de çok beğendim fikri ve davetler için çok pratik olduğunu düşünüyorum, keki de tavsiye ederimçok teşekkürler canım, öptümSevgiler

  11. ilker'in mutfağı Ocak 14, 2008 4:03 pm #

    merhaba,çok doyurucu ve pratik görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler…

  12. Neslihan Ocak 14, 2008 7:26 pm #

    Merhaba İlker, kesinlikle tarif ettiğin gibi, pratik ve doyurucu, çok da lezzetli, çok teşekkürlerSevgiler

  13. cekirdeksizuzum Ocak 16, 2008 2:56 pm #

    çok pratik ve şık bir tarif olmuş. Semra Teyze’nin ellerine sağlık. sevgiler…

  14. Neslihan Ocak 16, 2008 4:28 pm #

    Çok teşekkürler Çekirdeksiz Üzüm, Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: