Malzemeler: ( 24 cm’lik kelepçeli kalıp için)
– 2 ölçü prenses tatlısı
– 1 paket hazır çilek ve böğürtlenli meyve sosu
– 3 paket vanilyalı gofret
Yapılışı:
Kelepçeli kalıbımızın altına 2 ölçü hazırladığımız prenses tatlımızdan 2-3 kaşık koyup, gofretlerimizi kalıbın kenarına dik şekilde diziyoruz. Kalan tatlımızı kalıbın ortasına döküyoruz burada dikkat etmemiz gereken tatlının çok sıcak olmaması, çünkü gofretleri yumuşatabilir ama aynı zamanda irmikli tatlı çok çabuk katılaştığı içinde kıvamını kaçırmamalıyız. Üzerindeki tarife göre hazırladığımız meyveli sosu, tatlımız biraz ılınınca üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kelepçeli kalıbımızı açarak, pastamızı çıkarıyoruz. Üzerini hindistan cevizi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Neslihancığım…Çok şık bır o kadar da düzgün bir pasta olmuş.Ellerine sağlık…Sevgilerzehra
ben bu prenses tatlısına bayıldım. perşembe misafirim var kesinlikle yapmalıyım 🙂
Neslihan’cığım çok şık ve nefis görünüyor, ellerine sağlık. Fatoş Yağcı’yı sofra dergisinden ilgiyle takip ediyorum, hatta dediğin gbi çikolatalısını, dergide vermişti:)sen tvde hangi kanalda(gün-saat) rastladın, takip etmek isterim programını:)sevgilerimle…
Çok pratik ve çok şık bir pasta olmuş. Üstünü ve gofretleri herkes kendi zevkince de seçebilir. Çok hoş:) Ellerine sağlık.Sevgilerimle…
Pastanın görüntüsü süper,eminim tadıda öyledir.Bana da beklerim :))
19.1.2008 tarihli sofradaki peceteleri nasil katladignizi gösterirmisiniz .Cok güzel görünüyor .kalbli recelikleri nerden aldiniz ???
Zehracım, çok teşekkürler, ayrıca yazdığım gibi çok pratikSevgilerEsracım, sonuç yorumlarını bekliyorum, umarım sen de misafirlerin de beğenirSevgilerHatice, program Fatoş Yağcı’nın değildi, Kültür Aşı programına konuktu, cumartesi günü öğlen saatleriydi, Atv’de idi Sevgiler
Elvancım çok teşekkürler, evet dediğin gibi, farklı kmbinasyonlar yapılabilirSevgilerimleSuzicim, hoşgeldin, blogun çok güzel oldu, Edi’nin ve senin ellerine sağlık, sayfanı takip ediyorum, tariflerini bekliyorumSevgilerimleSevgili Anonymous, bundan sonraki yazımda peçete katlamayı göstereceğim, ismini yazarsan sevinirim, ilgine teşekkürlerSevgiler
Neslihan’cigim, Bu ne harika birsey boyle, ellerine sgalik, ne kadar beceriklisin.Sevgiler
Aybikecim, çok teşekkür ederim, sağol ancak fikir bana ait değil, ama becerikliliği hakediyorum sanırım:)Sevgilerimle
İnanılmaz zarif yemeye kıyamam canım ben bunu. Senin sunumlarına bayılıyorum yahu 🙂
Edicim, çok teşekkürler canım, umarım işine yararSevgilerimle
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Çok teşekkürler LaleSevgilerimle
bu tatlıyı bende görmüştüm ama bir türlü yapmaya zaman olmadı ama çok güzel görünüyorellerine sağlıksevgilerr
gerçekten çok şık bir pasta ellerine sağlık gerçektenpaylaşım için teşekkürler