AŞIK EDEN TARİFLER – ESPRESSO VE ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE (ANTİK KURABİYE)

21 Şub
Aşık Eden Tarifler etkinliği Minik Kuş’un mutfağında gerçekleşiyor, konu çok keyifli ama tarif seçmek oldukça zor, aşık edecek kadar harika olmalı diye düşününce, hem lezzet, hem de görünüm çok önemli hale geldi ve uzun süredir denemek istediğim kurabiyeleri yapmaya karar verdim, çikolata ve kahveli bir kurabiyenin aşık edebilecek bir ikili olduğunu düşündüm, tabi şeklini de aşık edecek biçimde değiştirdim. Tarif Martha Stewart’dan, orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz, ben un ölçüsü dışında harfiyen uyguladım, sadece un biraz az geldi ve arttırmam gerekti, tabi tarifte tereyağ olduğu için, oda sıcaklığı vs etkili olmuş olabilir. Kurabiyelerin şeklini, daha önce çok beğenilen bademli, damla sakızlı kurabiyelerimin şekliyle aynı yaptım. Kurabiyenin yapım aşamalarını buradan detaylı olarak görebilirsiniz. Kurabiyeleri böyle yapmamın bir nedeni de bunlardan Hatsum’a da göndermiş olmam, çünkü bademli, damla sakızlı kurabiyelerimi çok beğenmişti ve kendisine bunlardan yapmamı istemişti ama fırsatım olmamıştı. Hazır annemle babam Hatsum’u ziyarete gidiyorken ben de kurabiyeleri göndermiş oldum. Yani artık kurabiyeler yalnız Aşçı Yamağını değil Can’ımızın babasını da aşık edecek:)

Malzemeler:

-1 kap un
-1/4 kap kakao
-4 çay kaşığı espresso
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1/8 çay kaşığı tuz
-4 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 125 gr) oda sıcaklığında
-2/3 kap esmer şeker
-1 büyük boy yumurta

-1 yemek kaşığı süt
-115 gr bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş ve ılık olarak)
-1 yemek kaşığı tuz
-1/2 kap pudra şekeri (üzeri için)
-Kurabiyelerin ortasına koymak için fındık

Yapılışı:

Çukur bir kapta, un, kahve, kakao, tuz, kabartma tozunu eleyip, karıştırıyoruz. Karıştırma kabımızda tereyağ ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, sonra yumurtamızı ekleyip karıştırıyoruz ve çikolatamızı ekliyoruz. Mikserimizi düşük dereceye ayarlayıp, unlu karışımımızı ilave edip, sütümüzü de koyuyoruz. Hamurumuzu streç folyoya sarıp, 45 dakika kadar dondurucuda veya 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Hamurumuz şekil verecek kadar sertleşince benim yaptığım gibi veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil veriyoruz ve bir kaseye döktüğümüz pudra şekerine iyice bulanmış olarak, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 12-14 kadar pişiriyoruz. Pişerken kurabiyelerimiz kabarıp, çatlayacaklar. Afiyet ve aşk olsun….

Reklamlar

14 Yanıt to “AŞIK EDEN TARİFLER – ESPRESSO VE ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE (ANTİK KURABİYE)”

  1. Hülya Şubat 22, 2008 9:11 am #

    Aşk olsun Neslihan’cığım,Ne güzel bir kurabiye bu.Ellerine sağlık

  2. GANNE Şubat 22, 2008 9:29 am #

    Neslihan kurabiyeler süper. Elleirne sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Bayılırım bu tarz lezzetelere. Paylaşımın için teşkkürler. 🙂

  3. Begüm Şubat 24, 2008 1:41 pm #

    Ellerine saglik. Kurabiyeler cok güzel görünüyor!

  4. Zehra Şubat 25, 2008 8:40 am #

    Neslihan…süper bir sunum olmuş.Ellerine sağlıkZehra

  5. nino Şubat 25, 2008 1:42 pm #

    canim nefis olmus masallah ellerine saglik

  6. Neslihan Şubat 25, 2008 6:44 pm #

    Hülyacın, çok teşekkürler, umarım herkes için aşk olur:)SevgilerimleGannecim, çok teşekkürler, çikolatalı, çikolatalı güzel bir kurabiye oldu,tavsiye ederimSevgilerimle

  7. Neslihan Şubat 25, 2008 6:47 pm #

    Begümcüm çok teşekkürlerSevgilerimleZehracım çok teşekkürler, ben de beğeniyorum bu görüntüyüSevgilerimleNinocum, çok teşekkür ederim canım, çok incesinSevgilerimle

  8. Anonymous Mart 15, 2008 9:34 pm #

    4 yemek kasigi tereyagi 50 gr.a karsilik geliyor. Un olcusu o yuzden tutmamis olabilir. Ama ellerinize saglik olcuyu goz karari cok guzel ayarlamissiniz yine de. nefis gozukuyorlar.

  9. Neslihan Mart 17, 2008 1:22 pm #

    Merhaba uyarınız için teşekkür ederim, kabaca ölçmüştüm, tekrar yaparken göz önünde bulunduracağım.Sevgiler

  10. Anonymous Mart 29, 2008 12:27 pm #

    merhaba,kurabiyeler nefis ellerinize sağlık…sormak istediğim tarifte süt eklenir diye geçiyor fakat malzemelerde süt göremedim…belirtirseniz sevinirim bu hafta yapmak istiyorum da:) şimdiden teşekkürler…arzu…

  11. Neslihan Mart 29, 2008 5:32 pm #

    Arzu Hanım, haklısınız farketmemişim yazarken, şimdi ekledim, uyarınız için teşekkürler, umarım beğenirsiniz, şimdiden afiyet olsun:)Sevgilerimle

  12. Anonymous Mayıs 15, 2011 4:04 pm #

    tarif harika görünüyor bende demek istedim fakat iki yerde tuz yazıyor hangisi dikkate alınmalı birde kap ölçüsü nedir su bardağımı çaymı anlamadım

  13. Neslihan Mayıs 17, 2011 2:10 pm #

    Merhaba isimsiz yorumcu,Kap yerine su bardağı kullanabilirsiniz, tuzu da düzelttim, teşekkürlerSevgiler

  14. LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI Mayıs 31, 2011 4:12 pm #

    ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR. BU ÇATLAK KURABİYEYİ BİR KERE DENEMİŞ BAŞARILI OLAMAMIŞTIM,SANIRIM TEKRAR DENEMEM GEREK. ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: