REVANİ

29 Şub
Annemin revanisi başkadır. Gerçekten lezzetli yapar ve hepimiz severiz. Ben yemek konusunda tekniğin çok önemli olduğunu düşünürüm ama her elin lezzetinin de aynı olmadığı kesin, bu durum sanırım bu ellerin tekniği uygulayışından kaynaklanıyor. Geçen hafta annemin burda olmasını fırsat bilip ben yine revani istedim ve anneciğim de yaptı, yine çok lezzetliydi ve bu defa fotoğraf çekip, tarifi yazma fırsatım oldu, çoğumuzun bildiğini ve belki de aynı tarifi uyguladığını düşünüyorum ama bilmeyenler ve kendi arşivim için paylaşmak istedim. Tarifmiz şöyle;

Malzemeler:

– 3 büyük yumurta
-1 su bardağı şeker (çok tatlı sevmeyenler 2/3 bardak yapabilir)
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı irmik
-1,5 su bardağı un
-1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
-Hindistan cevizi

Şerbeti için:
– 3 su bardağı şeker
– 3 su bardağı su
– Yarım limon suyu

Yapılışı:

Şerbetli tatlılar için, şerbetin veya hamurun soğuk olması gerektiğini biliriz, annem revani için şerbeti soğuk tutar, baklava da ise sıcak. Bu nedenle önce şerbetimizi hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz. Bunun için su ve şekeri bir tencereye koyup, karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca, kıvamı koyulaşana kadar bekleyip, ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ilave ediyoruz. Şerbetin kıvamını ayarlamak için kaynadıktan sonra aralıklarla kaşıkla alıp, soğutup bakabiliriz. Revanimiz için, yumurtalarımızı iyice çırpıyoruz ve şekerimizi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra sıvıyağ ve yoğurdumuzu ekliyoruz. bunlarda karışınca önce irmiğimizi, sonra unumuzu parça parça ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave ediyoruz, ancak limon suyunu kabartma tozunun üzerine döküyoruz, tekrar karıştırıp, yağladığımız borcam veya başka bir fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişiryoruz. Fırından aldığımız revanimizin 5 dakika kadar ılınması bekledikten sonra şerbetimizi döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpiştirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun….

Reklamlar

18 Yanıt to “REVANİ”

  1. Burçin'in Denemeleri Şubat 29, 2008 12:27 pm #

    Mmmmmmm çok lezzetli görünüyor, çok… İlk fırsatta deneyeceğim bu tarifi canım. Anneciğinin ellerine sağlık. İyi ki paylaştın.

  2. Müge Şubat 29, 2008 1:37 pm #

    Neslihancım;Ben şimdi bu tarifi alsam harfiyen yazsam denesem eminim anneninkinin yanına bile yaklaşamayacak.Annelerimizin elinde bir hokus pokus var, Allah başımızdan eksik etmesin onları.Çok saygılarımı gönderiyorum, senin aracılığın ile kendisine..Öperim.

  3. http://ballkabak.blogspot.com/ Şubat 29, 2008 9:45 pm #

    Nefis olmuş yumuşacık.Ellerine sağlık

  4. Tuğba Mart 1, 2008 12:45 pm #

    Ellerine sağlık çok güzel kabarmış

  5. Kübra Mart 2, 2008 5:38 pm #

    Ellerinize sağlık, diyet yapmaya çalışıyorum canım nasıl çekti anlatamam..Sevgiler

  6. Tombuk Mart 3, 2008 2:51 pm #

    Neslihancım,Çok güzel olmuş revani.Ellerine sağlık.. Pazı sarmasını heyecanla bekliyorum. :))

  7. gülriz Mart 3, 2008 4:25 pm #

    Neslihancığım, anneciğinin de senin de ellerinize sağlık. Zaten mütevazi ama muhteşem bir lezzeti vardır şu revaninin, bir de sizin elinizden çıkmışsa diyecek söz bulamıyorum. Kocaman sevgiler :))))

  8. yeşilkivi Mart 3, 2008 5:57 pm #

    Merhaba, linklerinde yer alan adresimi http://www.yesilkivi.com/ olarak değiştirirsen çok sevinirim.

  9. tees Mart 3, 2008 8:09 pm #

    annenizin eline sağlık.Mutfak yeteneğinizi kimden aldığınız belli oldu.Ben ilk blog hazırladığımda 1 tek kek tarifi eklemiş sizin ALACARTE ı görünce birdaha ekleme yapmamıştım.sürekli sizi ve birçok arkadaşı buradan zevkle izledim ve hiç bu kadar başarılı olamayacağıma karar kıldım,bende kendimce olsun dedim yeniden blog hazırlamaya karar verdim.Malesef hepimiz birinci sınıf olamıyoruz:)) çalışmalarınızda başarılar diliyorum.www.tees.blogcu.com

  10. Aybike Ceylan Mart 5, 2008 2:23 pm #

    Neslihan’cigim, Harika olmus, ne de guzel kabarmis ellerine saglik.Sevgilerimi gonderiyorum.

  11. nino Mart 8, 2008 1:36 pm #

    gercektende muhtem :)yeni adresim: http://ninomutfakta.blogspot.com

  12. Neslihan Mart 9, 2008 9:15 pm #

    Burçinciğim çok teşekkürler, eminim beğenirsin, senin elinden de süper olur.SevgilerimleMügecim, anneler hakkındaki yorumunda haklısın canım amin diyorum. Ama kendine haksızlık etme sende eli lezzetlilerdensin, eminim çok güzel yaparsın, annem adına sıcaklığın için çok teşekkür ederim.SevgilerimleSevgili Balkabak çok teşekkürlerSevgilerimleSevgili Tuğba çok teşekkürlerSevgilerimle

  13. Neslihan Mart 9, 2008 9:18 pm #

    Kübra ah şu tatlılar diyorum ben de diyet zamanlarında kolay gelsinSevgilerTombukcum, çok teşekkürler, haftaiçi yazacağım pazı sarmasını da SevgilerimleGülrizcim, ben de aynı fikirdeyim ismi de kendide mütevazıdır ama lezzeti pek çok tatlıyla yarışır, limonluya da bayılırım, çok teşekkürler canımSevgilerimleSeçilcim adresini değiştiriyorumSevgiler

  14. Neslihan Mart 9, 2008 9:26 pm #

    Sevgili Tees, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ama, açıkcası üzüldüm, blogumun başka bir blogu olumsuz etkilemesine neyse ki sonrasında devam etmişsiniz, buralarda hepimiz paylaşım yapıyoruz ve bence herkesden öğrenilecek şeyler vardır, blogunuzu çok beğendim ve sık sık ziyarete geleceğim, bu arada keteyi çok severim.SevgilerimleAybikecim çok teşekkürlerSevgilerimleNinocum çok teşekkürler canım, düzeltmeyi yaptımSevgilerimle

  15. Anonymous Ağustos 26, 2010 11:41 am #

    nerhabalar limon suyu demişsiniz limon suyu koyunca ekşilik olmuyonu yanlış analmadıysam 1 limınun suyunu sıkıp koyucaz cevaplarsanız sevinirim misafirlerime yapıcam iftara canan

  16. Neslihan Ağustos 26, 2010 2:16 pm #

    Merhaba Canan Hanım, evet limonun suyunu koyuyoruz, yalnız çok büyük ve sulu bir limon ise 2-3 yemek kaşığı ile sınırlı tutun. Ekşilik olmuyor, limonun aromasını arttırıyor. Kolay gelsin, afiyet olsunSevgiler

  17. Anonymous Ağustos 27, 2010 1:05 pm #

    teşekkür ederim pazar günü iftara m,safirlerime yapıcamm canan

  18. Anonymous Ağustos 30, 2010 6:06 am #

    neslihan han revani dün yaptım çok güzel oldu misafirlerim begendi anneciginize sevgilerimi gönderiyorum canan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: