Malzemeler:
-1,5 su bardağı pilavlık pirinç
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-300 gr haşlanmış kestane
-1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
-1 çay kaşığı safran
-2,5 bardağı kaynamış su
-Tuz
Yapılışı:
Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda 30 kadar bekletiyoruz ve nişastasını azaltmak için yıkıyoruz. Pilav tavamızda zeytinyağımızı ısıtıp, suyunu süzdüğümüz pirincimizi kavuruyoruz. Sonra portakal kabuğu rendemizi ilave ediyoruz. Pirincimiz yeterince kavrulunca kaynamış suyumuzu ilave edip, safran ve tuzunu ekliyoruz. Son olarak kabuklarını soyduğumuz kestaneleri de ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın portakal suyumuzu da ilave ediyoruz ve 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Pilavımız demlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun…
Not: Davet soframızdan peçete halkası fotoğrafı yine Edi’nin objektifinden çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.
Neslihancım blogun yeni formatı çok güzel olmuş. Güle güle kullan. :)Pilav da enfes görünüyor. Davetler için şık bir sunum. Deeneyeceğim. Peçete halkası ayrı bir güzel. Ne kadar zevklisin. 🙂
Pilavın fotoğrafını ilk gördüğümde portakal babuğu rendelerini havuç ,pilavın sarı renginide portakalın suyundan sandım :)) ama öyle değişmiş ellerine sağlık Naslihan’cım benim gibi sade pilav sevmeyenler için ideal bir tarif..
Harika gözüküyor canımEllerine sağlıkYeni format iyi fikir :)SevgilerMüge
chesacace bakmaya gelmiştimkeeee…pilavı gördüm..bana hepsi uyar…nefis görünüyor…ellerine sağlık canım…özlembu arada ye-33 börek etkinliğine katılımını bekliyorum…
Gannecim, �ok te�ekk�r ederim, de�i�iklik zaman� gelmi�ti, sa�ol can�mSevgilerimleZerrincim, tahminlerin �ok uzak de�il, bakarak da tarifi uygulayabilirmi�sin:), te�ekk�r ederimSevgilerimle
Mügecim, çok teşekkürler canım, sağolSevgilerimleÖzlemcim, hoşgeldin, hepsine bakabilirsin:)teşekkür ederim, etkinliğe katılacağım tabi ki, tarifime karar verdim bileSevgilerimle