KESTANELİ PORTAKALLI PİLAV

6 Nis
Davet akşamının ikinci tarifi kestaneli, portakallı pilav. Bu pilavı eskiden yılbaşı akşamlarında havuç ile yapardık. Pilav pişince tavuk göğsü, domates ve biberle süslediğimiz kalıba koyup, ters çevirince bunların üstüne gelmesiyle, çok şık bir sunum olurdu. Tabi haşlanmış tavuk sevmeyen ben üzerini temizleyip yerdim. Kendim yapmaya başlayınca da tarifi tavuksuz uygulamaya başladım. Cuma akşamı vakit yetmediği için pilavımı süsleyemedim, bir dahakine sizlerle paylaşmak için süsleyeceğim. Pilavı portakalla yapma fikri de değişiklik ararken geldi aklıma ama siz isterseniz aynı şekilde portakal kabuğu rendesi yerine, havuç rendesi kullanabilirsiniz. Gelelim tarifmize;

Malzemeler:

-1,5 su bardağı pilavlık pirinç
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-300 gr haşlanmış kestane
-1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
-1 çay kaşığı safran
-2,5 bardağı kaynamış su
-Tuz

Yapılışı:

Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda 30 kadar bekletiyoruz ve nişastasını azaltmak için yıkıyoruz. Pilav tavamızda zeytinyağımızı ısıtıp, suyunu süzdüğümüz pirincimizi kavuruyoruz. Sonra portakal kabuğu rendemizi ilave ediyoruz. Pirincimiz yeterince kavrulunca kaynamış suyumuzu ilave edip, safran ve tuzunu ekliyoruz. Son olarak kabuklarını soyduğumuz kestaneleri de ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın portakal suyumuzu da ilave ediyoruz ve 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Pilavımız demlendikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun…

Not: Davet soframızdan peçete halkası fotoğrafı yine Edi’nin objektifinden çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.

Reklamlar

6 Yanıt to “KESTANELİ PORTAKALLI PİLAV”

  1. GANNE Nisan 6, 2008 7:42 pm #

    Neslihancım blogun yeni formatı çok güzel olmuş. Güle güle kullan. :)Pilav da enfes görünüyor. Davetler için şık bir sunum. Deeneyeceğim. Peçete halkası ayrı bir güzel. Ne kadar zevklisin. 🙂

  2. Zerrin Nisan 7, 2008 7:29 am #

    Pilavın fotoğrafını ilk gördüğümde portakal babuğu rendelerini havuç ,pilavın sarı renginide portakalın suyundan sandım :)) ama öyle değişmiş ellerine sağlık Naslihan’cım benim gibi sade pilav sevmeyenler için ideal bir tarif..

  3. yemekbahane Nisan 7, 2008 10:26 am #

    Harika gözüküyor canımEllerine sağlıkYeni format iyi fikir :)SevgilerMüge

  4. http://leziz.blogcu.com Nisan 8, 2008 6:42 am #

    chesacace bakmaya gelmiştimkeeee…pilavı gördüm..bana hepsi uyar…nefis görünüyor…ellerine sağlık canım…özlembu arada ye-33 börek etkinliğine katılımını bekliyorum…

  5. Neslihan Nisan 8, 2008 8:03 am #

    Gannecim, �ok te�ekk�r ederim, de�i�iklik zaman� gelmi�ti, sa�ol can�mSevgilerimleZerrincim, tahminlerin �ok uzak de�il, bakarak da tarifi uygulayabilirmi�sin:), te�ekk�r ederimSevgilerimle

  6. Neslihan Nisan 8, 2008 8:04 am #

    Mügecim, çok teşekkürler canım, sağolSevgilerimleÖzlemcim, hoşgeldin, hepsine bakabilirsin:)teşekkür ederim, etkinliğe katılacağım tabi ki, tarifime karar verdim bileSevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: