KAHVALTI İÇİN PRATİK TARİFLER

9 Nis

Geçen pazar arkadaşlarımızı kahvaltıya davet ettik, aslında davetin asıl sebebi mayıs ayında Hollanda’ya yerleşecek olan Evrim ve Alpay için ufak bir veda organizasyonuydu. Ben de fırsat bulmuşken süslü bir masa hazırlayıp, uzun süredir aklımda olan bir kaç pratik tarifi uygulayarak sizlerle paylaşmak istedim. Evrim ve Alpay’ın yanı sıra ortak arkadaşlarımız Levent ve Ayşegül’de bizdeydi. Hep beraber Hollanda’ya Evrim ve Alpay’a yapacağımız ziyareti planlayarak:) gülüp, eğlenerek güzel bir pazar kahvaltısı yaptık.

Kahvaltı hazırlıklarına her zaman yaptığım gibi masayla başladım. Baharın gelişini hissedebilmek amacıyla, masa örtümü yeşil renkte, runnerımı ise çiçek desenli olarak seçtim. Runnerın renklerinde olduğunu farkettiğim peçetelerimi kalp ve yıldız şeklinde katladım. (Nasıl katlandığını ilerki yazılarımda göstereceğim) Son olarak da minik kuşlarımı tabaklarımızn kenarlarına tutturdum.

Menümüzde;

-Peynir ve zeytin çeşitleri, salam jambon (rulo yaparak kürdanla tutturdum)

-Bal kaymak ikilisi, annemin yaptığı kayısı reçeli ve benim yaptığım üzüm ve çilek reçelleri

-Susamlı, haşhaşlı ve kepekli ekmekler, sucuk, ceviz, fındık, badem

Sebzeli, mısır unlu poğaça, tahinli kurabiye, Ayşegül’ün getirdiği arap kurabiye, İtalyan keki

-Nutella ve sürülebilir beyaz çikolata (Tekila bardaklarımın içine sıktım)

Biberli lor (linkdeki tarifi uygulayıp, elimde yuvarlayarak şekil verdim) ve salatalık dilimlerinin üzerine yerleştirerek mantar görüntüsü verdiğim çörekotlu tulum peynirleri (Tulum peynirini ezip 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ile yumuşatıp, papatya kalıbımla şekilllendirdim ve üzerine çörekotu serpiştirdim)

-Yumurta dilimleri ( Haşladığım yumurtanın sarılarını çıkarıp ezdim, içine yarım limon suyu, tuz, biraz kimyon ve kişniş, 1 tatlı kaşığı mayonez ekledim ve iyice karıştırdım ve tekrar yumurta beyazlarının içlerine doldurdum. Dereotu ile süsledim. )

– Otlu ve sade kalp tereyağı ( Oda sıcaklığına getirdiğim tereyağının içine pul biber, kurutulmuş dereotu ve sarmısak ekleyip, karıştırdım ve kalp şeklindeki buz kalıbımın içine koyup, bu şekilde dondurudum. Masamızda ise çabuk erimemesi için buz parçalarının üzerinde servis yaptım)

vardı. Kahvaltı benim için günün en zevkli öğünü, bu nedenle göze de hoş görünmesi önemli.

Yukarda kısaca tarif edebildiğim yiyeceklerin yapım aşamaları da kısa, yani az zamanda da süslü çeşitler hazırlayabiliriz. Pratik bir kaç öneri olarak paylaşmak istedim. Masamızın diğer yiyeceklerinden sebzeli poğaça ve kurabiye tariflerini ise sırayla yazacağım. Afiyet olsun…

Not: Diğer kahvaltı önerileri için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Reklamlar

42 Yanıt to “KAHVALTI İÇİN PRATİK TARİFLER”

  1. annesininoglusu Nisan 9, 2008 8:01 pm #

    herşey mükemmelellerinize sağlık:)

  2. Anonymous Nisan 9, 2008 8:26 pm #

    merhabakahvaltı sofranız tek kelime ile mükemmel. Ellerinize sağlıkwww.anilarvemutfagim.blogcu.com

  3. melda Nisan 9, 2008 8:35 pm #

    Aman Allahım! Neslihan ne kadar güzel bir sofra bu böyle… Verdiğin sunum fikirleri için teşekkürler. Kalp şeklindeki tereyağlara bayıldım. Buzlar erimeye başlayınca tereyağlar ıslanmadı mı? Belki buz dolu bir kabın üzerine tereyağları başka bir kapta oturtabiliriz.

  4. Mutfak Havlusu Nisan 9, 2008 8:40 pm #

    ooo bu sofra nefis saatlerce kalkılmayabilinir:)hele o mantar görünümlü lezzetler yokmu çok tatlı

  5. Pasta Cafe Nisan 9, 2008 9:09 pm #

    Neslihan’cığım,Senin şu sofralarına hayranım doğrusu. Ellerine sağlık. Hepsi de harika görünüyor canım.Sevgiler….

  6. www.edasuner.com Nisan 9, 2008 9:55 pm #

    Nesloşum kalp kalıplar Ikea olan değil mi? Biberli lorda süperr ay muhteşem pratik ve şık sağol canım dostum.

  7. ayşegülmutfakta Nisan 9, 2008 11:27 pm #

    şu sofraya değil oturmak yakından görmek bile karın doyurur, göz doyurur Neslihancım muhteşem olmuş gerçektende. çok detaylı özenli süper!!!

  8. ♥ Suzi ♥ Nisan 10, 2008 4:14 am #

    Valla herşey süper,ellerine sağlık…

  9. PASTARDA Nisan 10, 2008 6:26 am #

    Güne başlarken böyle sevimli , şık ve lezzetli bir sofrayla karşılaşmak ne güzel..Görüntüsü bile içimi açtı..Emeğine sağlık şeker

  10. Limonlu Kek Nisan 10, 2008 6:33 am #

    Aman Allahım 4-5 çeşit daha olsa, 5 yıldızlı bir otelin kahvaltı açık büfesi rahatlıkla olurdu, sunumlar da harika, bazı fikirlerini uygularsam sakın bana kızma o.k. Ellerine sağlık, sevgiler…

  11. Evcilik Lezzetler Nisan 10, 2008 6:49 am #

    Harika :))Kahvaltıya kimi çağırsam diye düşünmeye başladım bu yataratıcı fikirleri bir an önce denemek istiyorum :))Sevgiler…

  12. Efuli Nisan 10, 2008 7:15 am #

    Eliniz esağlık sofra harika gözüküyor.

  13. Esra :) - kadincablog.blogspot.com Nisan 10, 2008 8:38 am #

    tam bir pazar kahvaltısı olmuş.bu arada kalp şeklinde peçete kaplama yazını sabırsızlıkla bekliyorum. bayıldım çünkü 🙂

  14. HUYSUZBALIK Nisan 10, 2008 9:47 am #

    Masa süper görünüyor. Peçete katlamayı ve tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler…

  15. Zerrin Nisan 10, 2008 10:02 am #

    Çok özenilerek hazırlanmış bir sofra olduğu belli canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor…

  16. Neslihan Nisan 10, 2008 11:26 am #

    Sevgili Annesininoğluşu, hoşgeldin, çok teşekkürlerSevgilerimleSevgili Tülay çok teşekkür ederimSevgilerimleMeldacım çok teşekkür ederim canım, tereyağlara hiç bir şey olmadı 3,5 saat kahvaltı masasında kaldılar, sadece buzlar erimişti ama yağlar ve su soğuk olduğu için yumuşayıp, ıslanmadılarSevgilerimleZeynepcim çok teşekkür ederim, zaten pazar kahvaltıları kısa olmaz değil mi:)SevgilerimleÖzlemcim, çok teşekkür ederim cnım sağolSevgilerimle

  17. Hülya Nisan 10, 2008 11:32 am #

    Neslihan’cığım,Bayılıyorum senin bu güzel sofralarına .Herşey son derece zevkli ve özenliEllerine sağlık.

  18. Neslihan Nisan 10, 2008 11:43 am #

    Edicim evet kalıp İkea’dan çeşit çeşit var:) Teşekkür ederim canım, umarım işine yararSevgilerimleAyşegülcüm çok teşekkürler, çok güzel söylemişsin, insanın önce gözüne hitap etmeli yiyecek bence deSevgilerimleSuzicim, çok teşekkür ederim canımSevgilerimleBurçinciğim teşekkür ederim canım, ne güzel içini açmışız sağolSevgilerimleLimonlu Kek çok teşekkür ederim, tabi ki, linkini verdiğin sürece tüm fikirleri yapıp, blogunda yayınlayabilirsin, zaten paylaşımın amacı bu, sizlerin de kullanımına açmakSevgilerimle

  19. Begüm Nisan 10, 2008 11:47 am #

    Bu nasil bir kahvalti sofrasi… tek kelimeyle “mükemmel”

  20. Neslihan Nisan 10, 2008 11:55 am #

    Burcucum, ne güzel hemen aksiyona geçenlerdensin sen de benim gibi, şimdiden kolay gelsin canım, teşekkür ederimSevgilerimleSevgili Efuli, hoşgeldin, çok teşekkkürlerSevgilerimleEvet Esracım, pazar kahvaltısı gibi pazar kahvaltısı oldu:) haftasonu görüntüleyip yazacağım, akşamları ışık pek iyi olmuyorSevgilerimle Sevgili Huysuz Balık, hoşgeldin, tarifler önden, peçete katlama arkadan geliyorlar:)SevgilerimleZerrinciğim, çok teşekkürler, hep söylediğim gibi, hem objeler hem de yiyeceklerle sofra süslemekten çok zevk alıyorumSevgilerimleHülyacığım çok teşekkür ederim canım sağolSevgilerimle

  21. LaMa Nisan 10, 2008 12:03 pm #

    Nasil estetik istah acici bir sofra, sat sabahin8i henuz kahvalti yapmadim, hokus pokus desem bu sofra onumde hazir olsa 🙂

  22. Pınarın Kulubesi Nisan 10, 2008 5:51 pm #

    Neslihan sofranın her ayrıntısı çok çok güzel ve gerçekten birçok fikir edindim sayende. Bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkürlersevgiler

  23. yemekbahane Nisan 11, 2008 5:42 am #

    Tek kelimeyle harikasın canımEllerine sağlıkbu arada mimlendin haberin olsun detaylar benim blogda ÖpüyorumMüge

  24. Neslihan Nisan 11, 2008 7:28 am #

    Begümcüm, çok teşekkür ederimSevgilerimleLamacım, çok teşekkürler, keşke yapabilseydik dediğini, belki olur HOKUS POKUS!!!!!!!!SevgilerimlePınarcım çok teşekkürler, işine yarayacak fikirler olmasına çok sevindimSevgilerimleMügecim, çok teşekkürler canım, geldim bloguna, ilk fırsatta yazacağım, hatta hemen eskilere gittimSevgilerimle

  25. Tombuk Nisan 11, 2008 10:32 am #

    Neslihancım,Bir gün sana kahvaltıya gelebilme ihtimalim nedir? ;)Her şey mükemmel görünüyor. Özellikle detaylar harika. :)Ellerine sağlık 🙂

  26. Anonymous Nisan 11, 2008 5:21 pm #

    aman Allah´im, bu ne guzel sofra… Agzim acik kaldi… Bizimle paylastigin icin cok tesekkur ederim, O kadar cok fikir verdinki, Allah senden razi olsunSibel

  27. Neslihan Nisan 12, 2008 4:56 pm #

    Tombukcum, her zaman beklerim ihtimal değil kesinlik var:) Çok teşekkür ederimSevgilerimleSibel Hanım, çok teşekkür ederim, işinize yarayacak olmasına sevindimSevgilerimle

  28. ebruli pastalar Nisan 16, 2008 6:37 pm #

    Neslihan’cığım,Nefis bir kahvaltı sofrası hazırlamışsın, ellerine sağlık canım.Bu sofrayı görünce, sana konuk olmak geldi içimden.Sevgiler…

  29. Anonymous Nisan 21, 2008 6:19 pm #

    merhaba,burayi tesadufen gordum daha dogrusu “neslos” kelimesi dikkatimi cekti, bana da yakin arkadaslarim boyle hitap eder. sitenizi cok begendim, fikirlerinizden ve tariflerinizden yararlanacagim.neslihan cengiz

  30. Neslihan Nisan 22, 2008 5:49 am #

    Ebrucuğum şimdi farkettim sana yazmadığımı, kusura bakma:( Çok teşekkür ederim ve samimiyetle seni de kahvaltıya beklerimSevgilerimleNeslihan Hanım, merhaba, Neslihan ismi çok yaygın olmasa da Neslihanlar’ın çoğuna Neslos kısaltması yapılıyor sanırım:) Çok teşekkür ederim, umarım faydalı olur sayfam, her zaman beklerimSevgilerimle

  31. Anonymous Haziran 2, 2008 9:17 am #

    Tek kelimeyle harika. Daha müsait bir zamanımda detaylı bir şekilde sitenizi inceleyeceğim. Benim sitemin adı akrepburcu58

  32. zerrin - misss Ağustos 8, 2008 1:58 pm #

    sen var ya dünya hamaratı bir insansın. ne zaman baksam şu kahvaltı sofrasına beni kendimden geçiriyor.. 🙂

  33. Neslihan Ağustos 11, 2008 6:55 am #

    Zerrincim, canım çok teşekkür ederim ama senin de yaptıkların harika, ayrıca İstanbul ziyaretlerinden haber alıyorum artık bir dahakine görüşelim ve belki böyle bir kahvaltı bile yaparızSevgilerimle

  34. belgin Ekim 15, 2008 7:16 pm #

    Merhaba ,Kahvaltı hayatımın vazgeçilmezi gibidir…MAsaya da sunumların şıklığına da bayıldım…Güzel paylaşım için teşekkürler sevgiler

  35. burblue Kasım 30, 2008 10:22 pm #

    Merhabalar,Ben de los angeles ta yasiyorum. insallah onumuzdeki haftalarda istanbula gelicem. siz de istanbuldaysaniz, annemlerle size kahvaltiya gelebilir miyiz ?? :))saka bir yana, ben de simdi kahvalti hazirliycam. yemek tariflerine internetten bakiyim derken, sizin guzel sofranizla karsilastim. yorum yapamadan edemedim.tesekkurler bu yaziniz icin, icimi acti.iyi gunler

  36. Arzu Şubat 13, 2009 11:39 am #

    Harika bir kahvaltı sofrası. Sunum mükemmel. Ellerine sağlık. Sevgiler…

  37. Anonymous Temmuz 30, 2009 6:39 pm #

    Görüntü hoş gözüküyor göz zenginliği oluşmuş ama cam yerine renkli bir kahvaltı takımıda kullanılabilinirdi. elinize sağlık.

  38. canikom Ekim 25, 2010 11:41 pm #

    selam herşey mükemmel olmuş.ben minik kuşlari ve peçeteliğinizi nereden aldığınızı soracaktım…….

  39. Neslihan Ekim 26, 2010 8:52 am #

    Merhaba Canikom,Teşekkür ederim, sorduğunuz ürünler oldukça eski, kuşlar tchibo'dan, peçetelik pabetland'denSevgiler

  40. ?ntibah-? Ali Bey :) Ağustos 17, 2011 3:55 am #

    Ablacığım ellerinize sağlık tarifleriniz rüya gibi desem abartı olmaz :)http://www.sekerpare.net

  41. çiçekçi Ekim 19, 2011 11:15 am #

    Merhaba hepsi birbirinden güzel ellerinize ve emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler

  42. gonul Temmuz 15, 2012 4:46 pm #

    merhabalar.bu kurabiyeyi denemek isteyenlere sesleniyorum.hic dusunmeden deneyin,vallahi super oluyor,coook tesekkurler bu tarif icin …………

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: