ARAP KURABİYE

18 Nis
Kahvaltı soframızdan kalan son tarif arap kurabiyeler. Bu kurabiyeleri Ayşegül yapıp, getirmişti. Benim de Portakal Ağacı’nda gördüğüm ve tadını merak ettiğim bir kurabiye idi. Yapmaya fırsat bulamamıştım çünkü her kurabiye yapışımda Aşçı Yamağı’nın direnci ile karşılaştığımdan önceliği başka tarifler almıştı. Bu defa denemek istediğim bir kurabiye bize getirilince çok sevindim. Kurabiyeler dışı esmer içi sarışın oldukça lezzetli olmuşlardı. Tarifin bana en ilginç gelen yanı içine çiğ yerine haşlanmış yumurta sarısı koyulması olmuştu. Forumdan alınıp uygulanan tarifin orginali burada. Ben yinede tarifi ekliyorum. Ellerine sağlık Ayşegül.
Malzemeler:
-3 haşlanmış yumurta sarısı
-250 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un (bu ifadeyi çok sevmiyorum, tarifi kendim denediğimde un miktarını ölçeceğim)
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1/2 su bardağı nesquik
-1/2 su bardağı kakao
Yapılışı:
Haşlanmış yumurta sarılarını ellemizle iyice ufalıyoruz. Tereyağını ekleyip bulamaç haline getiriyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan şekil verebileceğimiz bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz-fındık arası büyüklükde parçalar alıp, yuvarlıyoruz. Fırınımızı 170 derecede ısıtıp, kurabiyelerimizi 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Pudra şekeri, kakao ve nesquik’i derin bir kapta karıştırıyoruz ve fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hemen bu karışıma buluyoruz. Soğuyunca servis yapabiliriz. Afiyet olsun…

Reklamlar

4 Yanıt to “ARAP KURABİYE”

  1. lady koşan istiridye Nisan 18, 2008 7:26 pm #

    Ben de kaç haftadır bu kurabiyeyi yapıcam, bi türlü cesaret edemedim. Geçen gün gidip nesquik bile aldım ama sonra yine erteledim:) İçinde hiç şeker olmadığı için (sadece üzerinde olduğundan) acaba yavan mı olur diye direniyorum ama artık yapıcam bu ünlü kurabiyeyi galiba:)

  2. Neslihan Nisan 19, 2008 10:16 pm #

    Lady’cim, hiç anlaşılmıyor içinde şeker olmadığı, ama ufak yapmak şart, denemeni tavsiye ederim.Sevgiler

  3. Betül KÖROĞLU Nisan 29, 2008 7:20 am #

    merhabatarifimin yapılmış ve beğenilmiş olması çok hoşuma gidiyor. ellerine sağlık nelihan güzel gözüküyorlar. öncelikle belirteyim hamurunda şeker olmaması farkedilmiyor tarifi değiştirip koyanlarda oldu ama üzerindeki pudra şekeri ve nesguik ayrıca kakao ile de birleşince hoş bir tat çıkarıyor kakaonun vermiş olduğu hafif burukluk ile. çok çok şekerli bir kurabiye değil evet ama ağızda dağıldığından onu anlamıyorsunuz bile. birde ben 45-48 arası kurabiye çıkartıyorum herkes daha az çıkıyor diyor. küçük yapmak gerek can eriği boyutunda olmalı ( komik oldu ama :))) ) küçük yapılmazsa içi çok iyi pişmez ve yumurta kokusu gelebilir işte o zaman. fırından ilk çıktığında kurabiyeyi ortadan böldüğünüzde ortası hafif nemli olmalı sonra kendini çekiyor ve ağızda dağılması buradan kaynaklanıyor. çok bırakırsanız iyice sertleşir ve kıyırlığı kaybedersiniz. neyse bu kadar ip ucu yeter sanırım. sevgiler BETÜL

  4. Neslihan Nisan 29, 2008 8:17 am #

    Betül hoşgeldin, ben de merak ediyordum, haşlanmış yumurta kullanmak kimin fikriydi diye, açıklamaların ve tarifin için teşekkürlerSevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: