Malzemeler:
-1,5 su bardağı kuru börülce
-250 gr mantar
-Yarım demet dereotu
-150 gr biberli zeytin
-150 gr kornişon turşu
-2 limonun suyu
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz
Yapılışı:
Börülcemizi 1 gece veya 5-6 saat suda bekletiyoruz ve üzerini geçecek şekilde su koyduğumuz tencerimizde iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Aynı zamanda yarım limon suyu sıktığımız kaynamış suda mantarlarımızı da haşlıyoruz. Ilınan börülcelerimizin suyunu süzüp, salata kasemize alıyoruz. Sonra haşlanan mantarlarımızı da doğrayıp, ilave ediyoruz. Bundan sonra kornişon turşumuzu ve biberli zeytini halka halka doğrayıp ekliyoruz, ince doğradığımız dereotumuzu da ilave ettikten sonra, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ayarını yapıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Salatamızı göbek yapraklarının içinde servis yapabiliriz. Afiyet olsun…

mmm, mantarlar haşlanmayıp iri parçalar halinde sotelense nasıl olurdu acaba?