Blogu güncelleme sıklığımın azaldığının farkındayım, yeni birşeyler denemiyor değilim ama iş yoğunluğu nedeniyle tarifleri yazıp, fotoğrafları aktaracak zaman bulamıyorum. Aslında bu tarifi anneler gününden önce yazıp, bu özel gün için hafif bir seçenek olarak önermeyi planlamıştım ama olmadı, çünkü ablamı ziyaret gitmiş olan annemin yanına gittim ben de haftasonu için. Kısa ama keyifli ziyaret için annemde orada kaldığı süreyi uzattı, babam da gelince hep beraber güzel bir haftasonu geçirmiş olduk. Hep birlikteyken onlara da bu pastadan yapmayı planlamıştım ama kısıtlı zamanı mutfakta geçirmeye yoğun itirazlar gelince (onlar ben gelmeden yeterince hazırlık yapmışlardı:) bu lezzeti paylaşmayı başka zamana bıraktık. Ben de bu vesile ile geç de olsa tüm annelerin anneler gününü kutlamak istiyorum.
Lezzetli ve hafif bir tatlı seçeneği olan çilekli pastamızın tarifi şöyle;
Malzemeler:
-20 adet kedidili bisküvi
-250 gr çilek
-5 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 yumurta
-3 çorba kaşığı un
-2 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Pastamızın önce kremasını hazırlıyoruz. Bunun için sütü, şekeri, yumurtayı, un ve nişastayı karıştırarak kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan almadan hemen önce vanilyamızı ekliyoruz. (Tencerimize önce un ve nişastayı koyup, sonra sütü yavaş yavaş eklersek karışımız pürüzlenmesini önlemiş oluruz) Kremamız hazır olunca ılınana kadar bekliyoruz ve bu arada karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını engelliyoruz. Kelepçeli veya çember bir kalıbı servis tabağımızın üzerine yerleştiriyoruz. (ben 20 cm’ye ayarladığım çember kalıp kullandım) Kalıbın kenarlarını çok hafif sıvıyağ ile yağlayıp, pudra şekerine buluyoruz ve pudra şekerinin fazlasını kalıbı sallayarak alıyoruz. Ortadan ikiye kestiğimiz çileklerin iç taraflarını kalıbın iç kenarına diziyoruz, tüm iç yüzeyi kaplayınca tabanına biraz kremamızdan döküp, üzerine kedidili bisküvilerimizi ve halka hakla dilimlediğimiz çilekleri diziyoruz ve kremamızdan dökerek bisküvi ve çileklerin üzerini kapatıyoruz. Kalan kedidili bisküvilerimizi de dizip üzerine kalan kremamızla kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Pastamızın etrafından kalıbımız çıkarıyoruz. Servis yaparken dilimlediğimiz çilek ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun…
Merhaba Arkadaşım…Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.Sevgiler…
çok güzel olmuş, eline sağlık…
çok güzel olmuş, eline sağlık…
Harika görünüyor elinize sağlık.Yaz için süper bir pasta
Ellerine saglik Neslihan’cigim, harika bir manzara.Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir gun diliyorum.
Pastanin görüntüsüne bayildim. Harika olmus, ellerine saglik canim.
Neslihan pastan çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler, görüşmek üzere.
Meslihancım çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. 🙂
Bu ne güzel, ne can alıcı bir görüntü bçyle:)) İnsanın içini açan, mutluluk veren bir pasta, ellerinize sağlık,Sımsıcak sevgiler…..
Merhaba Neslihan,PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com vehttp://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.• Akşam üstü sohbetine gelen dostlara• Hanımlarla yapılan günlere• Beş çayına gelen misafirlere• Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..26 Mayıs 2008 (pazartesi) — 8 Haziran 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com Sorumlu Müdürhttp://selmahlc.blogcu.com Grafik Tasarım DüzenlemeYagmur İparSizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken tek şey• adınızı• sitenizin adresini• dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını• tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)Örnekisim: SEVİL SAHİNsite adı: http://birdemliksohbet.blogspot.comTarif : SALATA YARIŞMASILink:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.
Sevgili Mutfaktayım, teşekkürler davetin için, etkinliğe katılmaya çalışacağımSevgilerSeçilciğim çok teşekkürlerSevgilerimleSevgili Tuğba, kesinlikle çok hafif bir yaz tatlısı, teşekkür ederimSevgilerimleAybikeciğim çok teşekkürler, iyi haftalarSevgilerimle
Sevgili Kızılcık Şurubu, çok teşekkürlerSevgilerimleEbrucum çok teşekkürlersevgilerimleGanneciğim çok teşekkürlerSevgilerimleSevgili Rapunzel çok teşekkürler ne güzel ifade etmişsiniz..SevgilerimleSevgili Tuğba, davetin için teşekkürler, katılmaya çalışacağımSevgilerimle