TABBULE

26 May

Tabbule aslında falafel ve humus denemelerin sırasında yine yabancı ve yerli kitap, internet araştırmalarıyla uyguladığım tariflerden biriydi, tam o sırada bulgur etkinliği başlayınca bu tarifi etkinlik için bekletmeye karar verdim. Ye etkinliklerinin 34.’sü Deryadan Lezzetler’de , ben de etkinliğe Lübnan mutfağına ait bu sağlıklı ve hafif tarifle katılıyorum. Humusu eskiden beri sever ve çok sık olamasa da yaparım, ama falafel ve tabbule arasında seçim yapmam gerekse, tadının ferahlığı nedeniyle tabbuleyi seçerdim. Yapılışı farklı olmakla birlikte kısır sevenlerin çok beğeneceği bir tarif olduğunu düşünüyorum. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-1 su bardağı ince bulgur
-1 yemek kaşığı çam fıstığı (kavrulmuş veya fırınlanmış)
-2-3 dal taze soğan (bizi rahatsız ettiği için ben kullanmadım)
-Yarım demet maydanoz
-1/3 demet taze nane
-2 adet limonun suyu
-2 adet domates
-3 adet salatalık
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Servis için göbek yaprakları

Yapılışı:

Bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Tabbulenin kısırdan ayrılan en büyük özelliği bu, suyu sıcak değil soğuk olarak koyuyoruz. Yarım saat kadar sonra bulgurumuz suyu hemen hemen çekmiş olacaktır, eğer fazla gelmişse, bir süzgeçten geçirerek fazla suyu alabiliriz. Bu şekilde hazırladığımız bulgurumuzu geniş bir kaseye alıyoruz. Maydonozu, nanemizi ince ince doğrayıp ekliyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve tuzumuzu ilave edip, salatamızı karıştırıyoruz. Domateslerimizin çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğruyoruz. Salatalıklarımızı da küp küp doğrayıp ilave ettikten sonra, kavrulmuş çam fıstığımızı ekleyip karıştırarak salatamızı hazırlıyoruz. Göbek yaprakları yerleştirdiğimiz bir tabağın içinde servis yapıyoruz. Eğer vaktiniz varsa tadının oturması için 1-2 saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Reklamlar

7 Yanıt to “TABBULE”

  1. gülriz Mayıs 26, 2008 4:26 pm #

    Neslihancığım, ellerine sağlık. Özlemiştik senden bir ses duymayı, ne güzel oldu :))) Kocaman sevgiler

  2. Begüm Mayıs 27, 2008 9:49 am #

    Tabbule harika görünüyor. Birde taze naneli… mmhh, nefis! Ellerine saglik.

  3. yemekbahane Mayıs 28, 2008 5:51 am #

    Neslicim,Ellerine sağlık..Harika gözüküyor. Benim sana çok teknik bir sorum olacak. Şu neslos.com adresine geçişle alakalı. Sen bu bağlantı işini kendin mi yaptın birisine mi yaptırdın? Bu konuda senden yardım alabilir miyim …Bana mail atarsan çok sevinirim muge.karahan@dhl.comçok öpüyorumsevgilermüge

  4. ebrulitatlar Mayıs 28, 2008 12:22 pm #

    Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık Neslihan’cım. Sevgiler..

  5. Zerrin Mayıs 28, 2008 3:07 pm #

    Neslihancım bu salatayı çok beğendim h.sonu gideceğim bir davet için yapmayı planlıyorum ama sormak istiyorum nar eksisi ilave etsek tadına uygun olurmu? Sevgiler…

  6. Neslihan Mayıs 29, 2008 6:37 am #

    Gülrizciğim, çok teşekkür ederim canım, ben de kendi sesimin çıkmasına mutlu oldum:)SevgilerimleBegümcüğüm çok teşekkürler, gerçekten çok ferah bir tarifSevgilerimleMügeciğim, çok teşekkürler, diğer konuda yazdım umarım faydası olurSevgilerimle

  7. Neslihan Mayıs 29, 2008 6:39 am #

    Ebrucuğum çok teşekkürler SevgilerimleZerrinciğim, tabbule bol limonlu ve çok ferah bir lezzet, nar ekşisi de yakışır düşüncesindeyim ama koyacaksan limonu azaltmanı tavsiye ederim bir de rengini koyulaştıracaktır, benim tavsiyem benim tarifle yaptıktan sonra(limonu biraz azaltarak) ufak bir bölümüne nar ekşisi ekleyip denemen, kolay gelsinSevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: