MUHAMMARA

13 Haz
Yoğun geçen günler arasında çok az vakit ayırabiliyorum şu sıralar bloga, oysa elimde güzel sofralar ve lezzetli yemeklerin fotoğrafları birikti, en kısa zamanda eski tempoma dönmeyi umarak ve gezi yazılarımı erteleyerek muhammaranın tarifini paylaşmak istiyorum.
Muhammara Güneydoğu Anadolu (özellikle Antep) mutfağından bir lezzet, oralara da daha güneyden geldiğini söylemek lazım. Bu lezzetli meze normalde acı pul biberden, biber limonsuyu ile ıslatılarak ekmek ve diğer malzemelerin eklenmesi ile yapılıyor, ben acılığını azaltmak ve pratiklik sağlamak için acı-tatlı karışık biber salçası ve domates salçası kullandım. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-1 su bardagi çekilmis ceviz
-3 diş sarmisak
-1 çorba kasigi domates salçasi
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çay bardağı bayat ekmek içi
-1 tatli kasigi kimyon
-1 cay kasigi karabiber
-1 limonun suyu
-2 corba kasigi zeytinyagi
-Servis için maydanoz
-Tuz (biber salçasının tuzuna göre az miktarda)
Yapılışı:

Ekmeğimizi limon suyu ile ıslatıp, diğer malzemlerle birlikte iyice karıştırarak macun kıvamı almasını sağlıyoruz. Sonra ekmek üstünde veya tek başına kıyılmış maydanoz ile servis yapabiliriz, bu kadar kolay. Muhammaramızı hazırlarken cevizleri çok ince çekmemek yerken daha lezzetli olmasını sağlıyor. Ayrıca isterseniz labne peyniri ekleyebilirsiniz. Ben hazırladıktan sonra ikiye bölüp, yarısına 100 gr kadar labne peyniri ekledim, peynir mezemize yakıştı ve acılığını biraz hafifletti. Tabi hiç acı sevmeyenler için bu lezzetli mezeyi sadece tatlı biber salçası ile yapabiliriz. Ayrıca sevenler için nar ekşisi de ekleyerek hazırlayabiliriz. Afiyet olsun…

Reklamlar

14 Yanıt to “MUHAMMARA”

  1. Hülya Haziran 13, 2008 9:01 pm #

    Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Neşeli bir hafta sonu diliyorum.

  2. yeşim Haziran 14, 2008 6:54 am #

    canım ellerine sağlık çk iştah açıcı olmuş hafta sonları için akşam için her öğün için idealsevgilerrr

  3. Kenny Haziran 14, 2008 2:58 pm #

    Experience an easier way of shopping for bespoke suits & shirts at Euro Tailors Kenny Surtani

  4. Hansa Haziran 15, 2008 10:23 am #

    nefis görünüyor antep mutfağına zaten bayılırım, iştahımı kabarttı doğrusu.

  5. Aybike Ceylan Haziran 16, 2008 3:01 am #

    Tek kelime ile harika, ellerine saglik.Biz de bunu tarator diye soyleriz Neslihan’cigim.Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

  6. ebrulitatlar Haziran 16, 2008 4:03 pm #

    Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık Neslihan’cım. Sevgiler, iyi haftalar..

  7. etki alanı Haziran 17, 2008 5:18 pm #

    Yaptığın herşey,kendin gibi kibar ve zarif…Özellikle sunumun harika Neslihan’cığım…Bloğun, değişik menü aradığımda ilk durağım olduğunu biliyor muydun?Sevgiyle kal,TüTü

  8. KAAN Haziran 25, 2008 11:39 am #

    Neredesin, yenı tariflerini beklıyoruz.

  9. Huriye Haziran 25, 2008 10:04 pm #

    Merhabalar,size etkinlik davetiyemi birakiyorum ve katilmaniz umidiyle,sevgilerimle.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler, MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben 🙂 yapacağım.Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler…

  10. birdilimdus Haziran 27, 2008 6:44 am #

    İlk defa duyduğum bir lezzet bu ellerine sağlık, denemek isterim bir gün.Sevgiler,Evren

  11. zarpandit_gokche Haziran 27, 2008 5:41 pm #

    heh maşallah :)super olmuş nesloş ablaaaa:)

  12. jasmin Haziran 28, 2008 11:53 pm #

    ELLERINIZE SAGLIK HARIKA OLMUS.

  13. Neslihan Haziran 30, 2008 8:48 am #

    Hülyacığım çok teşekkürlerSevgilerimleYeşimciğim haklısın, pratik ve her öğüne uygun bir lezzetSevgilerimleSevgili Hansa, ben de güneydoğu mutfağını severim, teşekkürlerSevgilerimleAybikeciğim çok teşekkürler, bizde tarator yaparız ama muhammaradan daha az malzeme vardır, ceviz, sarmısak, salça ile onu da çok severim benSevgilerimleEbrucuğum, çok teşekkürlerSevgilerimle

  14. Neslihan Haziran 30, 2008 8:54 am #

    Tütücüğüm, ne güzel bir yorum bırakmışsın, motive edici, gururlandırıcı, çok teşekkür ederim ve aynı şeyleri senin için hissettiğimi söylemem lazım, çok teşekkürlerSevgilerimleSevgili Kaan, çok teşekkürler ilgine, etkinlik yazılarından sonra yepyeni davet sofralarından güzel tariflerle dönüyorum.SevgilerimleEvrenciğim, acı ile aranız iyi ise mutlaka denemeni tavsiye ederimSevgilerimleGökçeciğim çok teşekkürlerSevgilerimlesevgili Tuba, hoşgeldin ve teşekkür ederimSevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: