BADEMLİ VİŞNE LİKÖRÜ

2 Ağu
Bu ayın diğer etkinliği Chaplin Cafe’de, etkinlik konusu Vişne ve Kiraz. Ben etkinlik için Vişne Likörü tarifimi hazırladım. Tam zamanı, önümüzde yaklaşan bayramları da düşünürsek, likörlerimizi şimdiden yapmak faydalı olur. Kolay ama zaman isteyen tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-1 kg vişne
-1 kg toz şeker
-15 tane karanfil
-1 çubuk tarçın
-35 ml cin
-1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem

Yapılışı:

Vişnelerimizi saplarını ayıklamaksızın yıkıyoruz, suyu süzülünce, saplarını çıkarıp, cam bir kavanoza veya büyükçe bir şişeye, çekirdekleri ile birlikte atıyoruz, üzerine tozşekerimizi, karanfil ve çubuk tarçınımızı da ekleyip, ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatarak, güneşli bir ortamda 2 ay kadar bekletiyoruz. Bekleme süresince likörümüzü karıştırmamıza gerek yok, sıcağın etkisi ile şeker iyice eriyecek ve karışım kendiliğinden homojenleşecektir. Bekleme süresinden sonra, şişe veya kavanozumuzun içine cinimizi de ekleyip, bu defa güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletiyoruz ve 1 hafta geçince, vişne, karanfil ve tarçını süzdürüp, uygun bir şişede saklıyoruz, isteğe bağlı olarak, haşlayıp, kabuklarını soyduğumuz bademleri de içine ekleyebiliriz. Servis sırasında bademler kadehin yüzeyine çıkacak ve hoş bir alkol aroması kazanmış olacak. Afiyet olsun…

Reklamlar

2 Yanıt to “BADEMLİ VİŞNE LİKÖRÜ”

  1. şikoladee!! Ekim 3, 2008 7:20 am #

    ayyy çook güselolmuş yerim phen o şikoladeleri

  2. Anonymous Ekim 3, 2008 7:20 am #

    ayy şok güsel olmuş yerim phen o şikoladeleri

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: