SÜRPRİZ DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ VE TATİL

20 Ağu
Yine üzerinden 2 ay kadar zaman geçmiş özel bir kutlama sofrası. Nerelerdeydim yazımda bahsettim gibi 22 Haziran eşimin doğumgünüydü, ben de ona ev düzenlemeleri arasında sürpriz bir parti hazırlamak istedim ve gerçekten başardım, eve gelene kadar hiç hissetmemiş ve kapıdaki parti yazısıyla şaşırmış olarak eve geldi. Tabi bu kadar yiyeceği nasıl hazırladım, nerede sakladım kısmı önemli bir merak konusu olacak. Kısaca durumu özetleyeyim, belki benzer bir organizasyon için işinize yarar.

Partiyi yapmaya karar verince, önce tanıdığım, bildiğim tüm arkadaşlarına mail attım, tabi hepsinin mail ve telefon bilgileri yoktu, bunun için diğer arkadaşlar, facebook ve internetten yardım alarak, hatırlayabildiğim herkese ulaştım, kalabalık grubun çoğunluğundan olumlu cevap alınca parti kesinleşmiş oldu ve menümüze karar verme aşamasına geçtim. Tatlılar, tuzlular, aperatifler, içecekler derken zorlandım ama annemin de yardımı ile menümüz kesinleşti. Sonrası yapmak ve saklamak aşamaları oldu, Burak’ın evde olmadığı zamanlarda (partiden 2 gün öncesinde başladım hazırlıklara) pişirip, hazırlayıp, saklama kapları ile buzdolabına yerleştirdim ve her buzdolabına yönelişinde ben vereyim diye önüne geçtim:) Tabi en zor olan kısım doğumgünü pastası olarak pişirdiğim cheesecake idi, başka bir arkadaşım için hazırladığımı söyleyerek bu aşamayı da geçmiş oldum. Ayrıca pazar günü olan doğumgününü biz başbaşa cumartesi akşamından kutladık, bir de arkadaşlarından destek alarak, cumartesi ve pazar gündüz eşimi evden uzak tutmayı başardım. Bu organize çalışmanın sonucunda son dakika da gelemeyenleri dışında 15 kişilik bir grup olarak doğumgünü kutladık ve eşimin en güzel doğumgünümdü sözleriyle tüm yorgunluğuma değdi.

Yukarıda partimizden detaylar yeralıyor. eşimin son günlerdeki yelken merakı nedeniyle parti konseptimiz deniz ve yelken idi. Peçetelerimizi bu şekilde seçtim, pasta süsümüz yelkenli olarak hazırlandı ve kenarlarına deniz canlıları figürleri yerleştirdim. Kapımıza “the party’s here” yazan bir afiş astım. Ayrıca bu özel günün davetlilerini ve kendisini hatırlamak amacıyla, 1 kart alarak, tüm arkadaşlarımızdan Burak için notlar yazmalarını rica ettim.

Yiyecekleri ise tatlılar, tuzlular, aperatifler ve içecekler olarak ayrı ayrı hazırladım. Tuzlularımızı yemek masamıza yerleştirip, masayı çiçekler, gül yaprakları ve minik renkli taşlarla süsledim. Tatlılarımızı (üstte) ve servis için gerekli olanları konsolumuza ve aperatiflerimizi (altta)orta sehpamıza yerleştirdim. İçecekler için ise, ufak mutfak masamı salonumuza taşıyıp, bardak ve içecekleri yerleştirdim ama onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, belki de gerekli görmedim o an için:)

Bu kadar detaydan sonra menümüzdeki yiyeceklere geçiyorum, ama önce katılan ve bana destek olan tüm arkadaşlarımıza ve menünün neredeyse yarısını hazırlayan anneme tekrar teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız….

APERATİFLERİMİZ

– Dip soslarımız, cipsler ve çerez tabağı –Kremşanti ve çilekli çikolatalar

-Mevlevi tatlımız
Mevlevi tatlısı Gelibolu Mevlevihanesi’nde çok eskilerde yapılan bir tatlı imiş, oldukça tatlı bir lezzet ama içinde hiç şeker yok, tamamen meyvelerin tadından oluşuyor. Yolunuz o taraflara düşerse veya başka bir yerde rastlarsanız denemenizi tavsiye ederim.

TUZLULARIMIZ

Peynirli Su Böreği (Annem) – Soslu Bulgurlu Köftemiz (Besmeç)(Annem)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma -Mercimek Köftesi

Yoğurtlu Kabak ve Havuç Salatası (Semanur) –Patatesli El Açması Kol Böreği (Annem)

Peynirli El Açması Kol Böreği (Annem) –Barbunya Pilaki

TATLILARIMIZ

Vişneli ve Çikolatalı MuffinElmalı Kurabiye (Annem)

Fındıklı Prenses Tatlısı (İrmik Tatlısı ) -Ahududu ve Çikolatalı Mini Muffin

-Doğumgünü pastamız olan Limonlu Cheesecake

Menümüzde yeralan lezzetlerin tarifleri sitede bulunanlar için sayfa bağlantılarını verdim. Diğer tarifler sıra ile gelecek. Mercimek köftesinde yerlan bağlantıda yeşil mercimek köftesi çıkıyor, burada sadece mercimeği yeşil yerine kırmızı kullandım, siz istediğiniz mercimek çeşidi ile uygulayabilirsiniz aynı tarifi. Prensens tatlısını ise çiçek şeklindeki kalıbın ortasına iri çekilmiş fındıkla doldurarak yaptım, tarif aynı.
Doğumgünü pastamız ve aynı zamanda etkinlik logomuz olan cheesecake için ise yine bağlantı adresinde yeralan limonlu cheesecake tarifini uyguladım. Pastayı süslemek için mavi renkli bir ganaj hazırladım (beyaz çikolatayı, krema ile eritip mavi gıda boyası kullandım) ve cheesecake’in üzerini kapladım. yunus şeklindeki mavi ve yeşil renkli süsleme şekerlerini denizimizin üzerine serpiştirdim ve denizaltına da şeker hamurundan kalıbımla oluşturduğum desenleri yerleştirdim:) Pastanın en önemli kısmı, yani yelkenli yapımı için ise Ayşemciğimden destek aldım, çok teşekkürler Ayşem…..Pastanın tek eksiği mumdu, maalesef daha önceden hazırlamış olduğum süslü ve anlamlı mumu telaş arasında unutmuşum, daha sonra eşim benim mumum niye yoktu diyene kadar da hatılamadım, bu da nazar boncuğumuz olsun dedik ve geçtik.
Güzel bir günün lezzetleriyle birlikte özeti bu….. Şimdi ise tatildeyim ve kısa bir süre buralarda olmayacağım, dinlenip, yeniliklerle dönmeyi umuyorum…..
Reklam

17 Yanıt “SÜRPRİZ DOĞUMGÜNÜ PARTİSİ VE TATİL”

  1. Efuli Ağustos 20, 2008 12:22 pm #

    o telaş arasında onca şeyi nasıl yaptın hemde hissettimeden tebrikler doğrusu.Hepsi harika gözüküyor.

  2. Pinar Ağustos 20, 2008 2:56 pm #

    Belli ki harika bir parti olmuş… Yiyecekler de inanılmaz leziz görünüyor… Ellerinize ve emeğinize sağlık. Canım hepsinin tadına bakmak istedi. Sanırım evimden ve minik kızımdan uzak kalıp çalışmak beni acıktırdı 🙂

  3. nino Ağustos 21, 2008 10:33 am #

    ayyyy bir geldim gordum gorduklerime inanamadim nosloscum gene dokturmusun vallahi super bir partiiiiiiiii

  4. Anonymous Ağustos 21, 2008 11:11 am #

    plan ve programiniza hayran kaldim. annenizin kol böreginin tarifini rica ediyorum. sitenizi yeni kesfettim, hemen favorilerime ekledim.selamlar layla

  5. PASTARDİA Ağustos 25, 2008 9:56 am #

    EMEĞİNE SAĞLIK ŞEKERİM !!HANİ BELKİ LAZIM OLUR , BENİMKİ DE 14 OCAK 🙂

  6. Esin... Ağustos 25, 2008 11:10 am #

    Neşloşcum süper bi sofra olmuş.Eşine nice yıllar diliyorum senle birlikte. Bir balık burcu olarak onca yiyeceğin arasında peçeteleri nereden aldığını merak ettim en çok ve de pastaya bayıldım. Sevgiler…

  7. derya Ağustos 26, 2008 5:09 pm #

    Aman allahım hayal mi desem değil bunlar ne kadar şık ve leziz tarifler sunumda dehşet ellerine sağlık canım,öpüyorum…

  8. gülriz Ağustos 26, 2008 6:24 pm #

    Neslihancığım ne kadar güzel bir sürpriz olmuş; gecikmeli de olsa kutlarım eşinin doğum gününü…Partinin deniz ve yelken konseptinin ve herşeyden ötesi yelkenli peçetelerin beni benden aldığını söylemeden geçemeyeceğim :)))) En kısa zamanda görüşmek dileğiyle kocaman sevgiler benden sana

  9. GANNE Ağustos 27, 2008 8:10 pm #

    Neslihancım birbirinden güzel lezzetleri gördükçe gözlerime inanamadım. Bu kadar hazırlığı nasıl yaptın? Supersin valla. Ellerine sağlık. Eşinin geçmiş de olsa dogum gunu kutlu olsun. Ne kadar özel bir eşe sahip olduğunu bu süpriz parti sonucu bir kere daha anlamıştır. Hayran kaldım organizatorlugune. 🙂 Sevgiler…

  10. Baharcicegi Ağustos 28, 2008 10:04 pm #

    Sevgili neslihan bende yaz lezzetler etkinligine tarif göndermistim.tatilde oldugum icin yeni girdim sayfama ve etkinlige bakinca tarifimi göremedim.mail yollamistim herhalde ulasmadi sana,yoksa yayinlamis olurdun.istersen sayfama ugrayip etkinlik icin yaptigim tarifi alabilirsin tamamen sana birakiyorum zaten etkinlikte gecmis.sevgiler

  11. birdilimdus Ağustos 29, 2008 11:34 am #

    Nesloscuğum emeklerine sağlık gözlerime inanamadım.Sevgiler,Evren

  12. Craft Woman Eylül 1, 2008 9:34 am #

    Davet için sağol canım gelemedik kısmet olmadı seneye beraber kutlarız kısmetse. Burak’ın geçmiş doğum günü kutlu olsun canım. Sevgilerimizi iletiyoruz size.

  13. Baharcicegi Eylül 2, 2008 11:44 am #

    neslihan,cigim tarifi yayinlamissin tesekkür ederim canim.resim göremedigim icin yayinlamadin zannettim,benim pc den galiba benim tarifin resmini göremmiyorum suan bile,ancak linkimi görüyorum.benim pc den kaynaklanan bir sorun galiba.Yinende ilgilendigin icin cok tesekkür ederim.

  14. CADI KAZANI Eylül 5, 2008 7:00 am #

    ASLINDA BU YORUMU SİZE DEĞİL, EŞİNİZE GÖNDERMEK İSTERDİM; NE KADAR İŞANSLI BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK İÇİN.HER DETAY DÜŞÜNÜLMÜŞ. ZERAFETİNİZ HER ŞEYE YANSIMIŞ.GERÇEKTEN ELLERİNİZE SAĞLIK.

  15. eylos Eylül 5, 2008 8:31 pm #

    Daha 1 yemek yemenin üzerinden 1 saat geçmiş olmasına rağmen okuduktan sonra kurt gibi aç hissediyorum kendimi 🙂

  16. Anonymous Eylül 7, 2008 10:23 am #

    13 augustos günü hazirladiniz güzel sofradaki Tiramisu cuplar Coktail bardaklarinda mi ? ? ?cok begendim ,bende misafirlerime öyle sunmak istiyorum .

  17. Anonymous Kasım 12, 2008 1:52 pm #

    aparatif kahvaltı tarifleri araken siteni buldum çok hoşuma gitti yemek tairfler hemde sunum şekillerin.ellerine sağlık:))sana birkaç şey sorucam:)) kofteleri sosuyla servis ettiğin iki katlı servis tabağını ve prenses tatalsını yaptığın çiçekli kalıbı nereden aldınçbanada bu tarz tabaklar lazımdı.bilgilendirrisen sevinirm.biolog77.blogcu.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: