LORLU KURABİYE

24 Kas

Lorlu kurabiye denemelerine Mayıs ayında başlamıştım, bu kurabiyeleri ise daha önce birkaç kez yapmama rağmen, beğenmediğim veya çekilemeyen fotoğraflar nedeniyle, bloga yazma fırsatım olmamıştı. Aslında bu kurabiye daha çok bir Ege kurabiyesi tatile gittiğimiz zamanlarda yediğimiz bir kurabiye, bu yaz tatilini Alaçatı’da geçirdik ve kaldığımız butik otelde, pastanelerde bolca lorlu kurabiye yedik. Ben de evde daha sık yapmaya başladım hatta Bozcaada’da kaldığımız otelde bile yaptık. Handan Hanım yemek günlüğüm olduğunu bildiği için benden lezzetli ve pratik olan, kahvaltıda da yenebilecek kurabiye tarifleri istedi ve vakit olursa beraber yapmayı önerdi, ben de hamurla uğraşmayı bir dinlenme metodu kabul ettiğim için zevkle kabul ettim önerisini ve böylece lorlu kurabiyelerden ve pudingli kurabiyelerden yapıp, gün ışığında çektiğim güzel fotoğraflar elde etmiş oldum. Bu kurabiyenin en lezzetli hali fırından çıktığı zamanlar, o nedenle tavsiyem az yapıp, kısa sürede tüketmeniz, bir de kurabiyenin lezzetli olması için lor peynirimizin tamamen yağsız olmaması. Kurabiyenin hamuru çok klasik bir hamur, ancak son denememde ben evde yoğurt kalmadığını farkettiğimde çok geç olması nedeni ile biraz kaymak ve süt ile yaptım, bu şekilde de çok lezzetli olduğunu söylemeliyim. Siz iki şekilde de yapabilirsiniz. Tarifimiz ise şöyle;

Malzemeler:

-1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)

-3 yemek kaşığı şeker
-200 gr eritilmiş tereyağ
-1 su bardağı yoğurt (veya 1 rulo kaymak+2 yemek kaşığı süt)
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-3 su bardağı un
-200 gr tatlı lor (kahvaltılık)
-2 yemek kaşığı toz şeker (lor için)

Yapılışı:

Kurabiyemizin içini hazırlamak için 2 yemek kaşığı toz şeker ve tatlı lorumuzu karıştırıp, şekerin erimesi için bekletiyoruz. Kurabiyemizin hamurunu hazırlamak için ise yumurta sarısı, eritilmiş tereyağ, yoğurt veya kaymak+süt karışımı ve toz şekeri karıştırıyoruz ve unumuzla birlikte kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortalarına lor karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yuvarlayarak kapatıyoruz. Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra toz şekere batırarak, tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında hafif pembeleşecek şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Reklamlar

12 Yanıt to “LORLU KURABİYE”

  1. bahar Kasım 24, 2008 10:11 am #

    BENİMDE DENEMEYİ HEP AKLIMDA TUTTUĞUM TARİFLERDEN BİRİ LORLU KURABİYE. ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLERLE.

  2. Hayatın Ta Kendisi Lokantası Kasım 24, 2008 11:24 am #

    Ege yemeklerinin lezzeti ayrı bir güzel ve özel olur benim için her zaman :)Ellerine sağlık.

  3. Ayşegül Kasım 24, 2008 4:49 pm #

    Canımsiteni şöyle bir gezdim.Harika şeyler yapmışsın.Lorlu kurabiyelerin de nefis görünüyor.Ellerine sağlık

  4. KARDELEN Kasım 25, 2008 2:26 am #

    çok severim ellerine sağlık çokta şık;)

  5. Anonymous Kasım 25, 2008 12:54 pm #

    neslihan merhaba, bozcaada sence aralık ayında tercih edilmelimidir. giden biri olarak fikirlerini almak istiyorum. plan yapacagız eşimle ona göre. sevgiler. duru

  6. Neslihan Kasım 25, 2008 1:57 pm #

    Merhaba Duru, kışın gitmedim ama arabalı vapur seferlerinde aksama olabilir, bu riski alırsanız gidilebilir, tabi bir de açık otellerin sayısı azalmıştır diye düşünüyorum. Sevgiler

  7. Anonymous Kasım 25, 2008 6:58 pm #

    Merhaba,sitenizin uzun zamandır takipçisiyim.Bu aralar sık güncellemeye başlamanız çok sevindirici.Kurabiyeler her zamanki gibi nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık.Benim de yeni bir blogum var.Beni de arkadaş listenize ekler,arada ziyaret ederseniz çok sevinirim.Sevgiler…www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

  8. özlem Aralık 2, 2008 8:43 pm #

    Tatlı lor nasıl oluyor?

  9. Neslihan Aralık 3, 2008 9:02 pm #

    Merhaba Özlem Hanım, tatlı lor, kahvaltılık lor diye de biliniyor, tadı biraz kaymağa benziyor ve kahvaltılık olarak ve hamur işlerinde kullanılıyor, şarküterilerde bulabilirsiniz.Sevgiler

  10. EU MULHER Aralık 29, 2008 1:10 am #

    Hello!!! Delicious your blog.KissesHappy 2009!

  11. Anonymous Ağustos 21, 2011 3:59 pm #

    Merhaba 160 derecede kac dakikada pisirmek gerekiyor cevaplarsaniz cok sevinirim. Tesekkurler simdiden.

  12. Neslihan Ağustos 22, 2011 8:45 am #

    Merhaba isimsiz yorumcu, 30-35 dakika yeterli gelir, ancak fırın ısıları farklılık gösterebildiğinden, fırınınıza kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim.Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: