PUDİNGLİ PRATİK KURABİYE

27 Kas
Dışarda dün akşam saatlerinden beri devam eden yağmur var. Bu koşullarda yapılacak en güzel şey; pencere önüne oturup, elimizde çay, kahve yanında kurabiyeler ve kitabımızı okuyarak, yağmurun sesini dinlemek ve dışarıyı izlemek. Ama çoğumuz benim gibi işe gitme telaşı içinde…
Pudingli kurabiye yeni bir tarif değil, blogda da daha önce kaynak adresi (Bir porsiyon öykü-Zeynep) ile birlikte yeralmış bir tarif. Tarifin güzel yanı istediğiniz şekilde zenginleştirmenize imkan tanıması, çünkü toz halde olan hazır puding karışımları ile yapılıyor ve istediğiniz aromada yapma imkanınız var, hatta içine konulacak, rende kabuklar (portakal, limon) ceviz, fındık, damla çikolata ile güzel tatlar elde etmemiz mümkün.
Bu tarifi ilk denememde muzlu pudingle yapmıştım, Bozcaada da yine muzlu yaptık, özellikle çocuklar olmak üzere herkes çok beğendi. Bu defa ise vanilyalı puding ile limon kabuğu rendesi ilave ederek hazırladım. Süslü gül kalıbım ile şekil verdim ve Hatsum’a gönderdim. Kurabiyelerin çok lezzetli olduğunu, beyaz çikolata ile yapıldığını düşündüğünü söyledi. Aynı tarifi, kakaolu puding-damla çikolata, çilekli puding-hindistan cevizi uyumu ile de yapabilirsiniz. Gerisi size kalmış:) Pratik tarifimiz ise şöyle;

Malzemeler:

-1 paket vanilyalı puding

-250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-15 yemek kaşığı un
-1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Un harici malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp, karıştırıyoruz ve parça parça unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. ( Ben unu 3’er kaşık koyup, hamurun kıvamına bakıyorum ve genelde 1-2 kaşık kadar fazla un ilave etmem gerekti ) Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil veriyoruz. (Eğer kalıbınız varsa, benim yaptığım gibi hamur toplarını kalıba bastırarak da şekil verebiliriz) Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 10-15 dakika beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Reklamlar

14 Yanıt to “PUDİNGLİ PRATİK KURABİYE”

  1. Papatya Kasım 28, 2008 8:02 pm #

    Sevgili Neslihan,Ellerine sağlık kurabiye şekilli olunca daha bir güzelleşmiş:) Issız adam yazını da hemen okuyorum!

  2. müjde Kasım 30, 2008 8:24 pm #

    Sevgili Neslihan,ellerine sağlık,kurabiyeler nefis görünüyorlar.Sevgiler…www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

  3. Hayatın Ta Kendisi Lokantası Aralık 1, 2008 12:15 pm #

    Hayali bile gözlerimin ışışdamasına yetti. Gerçekten çok güzel olmuşlar. En kısa sürede denemek istiyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler

  4. Mutfak Havlusu Aralık 1, 2008 9:01 pm #

    bu çok güzel görünüyor tabağı da kendi de çok şık duruyor,ellerine sağlık.

  5. guelsen Aralık 3, 2008 12:55 pm #

    ellerine saglik harika olmus :)sevgiler

  6. SEDEF Ocak 15, 2009 12:16 pm #

    Ellerinize sağlık. Çok değişik. denemek istiyorum. Ancak puding pişirilerekmi diğer malzemelerle karıştırılıyor. Yokda pişirmeden paket puding paketindeki karışımlamı karıştırıyoruz? http://sedeflitarifler.blogspot.com/

  7. Neslihan Ocak 15, 2009 12:32 pm #

    Sedef merhaba, evet çok pratik ve leziz bir tarif, pudingi toz halde kullanıyoruz pişirmeden, kolay gelsinSevgiler

  8. SEDEF Ocak 15, 2009 12:51 pm #

    Çok teşekkürler. Sitenizdeki tarifleri 1 saatir inceliyorum. Hepdi okadar güzel ve değişikki. Hangisini deneyeceğimi şaşırdım. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler. Sevgiler…

  9. Anonymous Ocak 17, 2009 1:06 am #

    sitenizi 2 gun once kesfettim.pofuduk pogacanizi yaptim. harika oldu.Tesekkur ederim.bugun ise pudingli kolay kurabiyeyi denedim.ancak ben tamamen tereyag yerine biraz da sıvıyag koydum(hollandanın tereyagları margarin gibi kokuyor.bu arada hollandada bana tereyag markası onerisi yapabilecek bir site takipcisi varsa sevinirim ). Fırına verdim ancak verilen surede pismedi bende 5 dakika fazla pisirdim .ancak bu seferde ici biraz hamur dısı sert kurabiyem oldu.ancak ucundan azıcık yiyince icindeki aroma superdi tabi devam edemedim dislerimin zarar gorme riski ile..iki sorum olacak ilki sıvıyag ile bu kurabiye tarifini revize edebilir misiniz? 250 gr tereyag yerine 1 cay cardagı sıvıyag yeterli olur mu?ikincisi elde ettigimiz hamurun yumusaklıgı kulak memesi kıvamında mı yoksa daha sert mi olmalı?Verdiginiz bilgilerle tekrar deneyecegim.

  10. Neslihan Ocak 19, 2009 2:22 pm #

    Merhaba adsız yorumcu, sıvıyağ ile pudingli kurabiye denemesini önümüzdeki günlerde yapmaya çalışacağım, başarılı olursa tarifi paylaşırım. 2. sorunuz için kulak memesi yumuşaklığı iyidir, daha sert hamur kurabiyeyi de sert yapar, belki sizin un miktarınız fazla geldiği için kurabiyeniz sert oldu.Sevgiler

  11. Anonymous Kasım 23, 2010 5:05 pm #

    Yazar cok tesekkurler…Selamlar Ebru

  12. demet Şubat 18, 2011 12:48 pm #

    >Nesli! Ellerine sağlık çok lezzetli bir kurabiye tarifi bu. Kurabiye sevmeyen eşim bile çok beğendi. Daha tatlı sevenler biraz pudra şekeri ekleyebilirler tarife.

  13. Anonymous Şubat 25, 2012 11:02 pm #

    siteniz ve tariflerin çok güzel endpudingli kolay kurabiyenizi hemen denedim ama sizin kadar başarılı sonuç alamadım rengi beyaz olarak koruyamadım sanırım biraz daha un ilave etmem gerekirdi biyerde bi hata veya eksiklik oldu sanırım oysa ben sizin kurabiyelerinizin görüntüsüne hayran olmuştum bide kurabiyeleri kalıba bastıktan sonra tepsiye mi dizdiniz yoksa kalıplamı pişirdiniz teşekkürler..

  14. Neslihan Şubat 26, 2012 7:28 pm #

    Merhaba isimsiz yorumcu,Hamura un ilave etmeden önce buzdolabında biraz dinlendirmenizi, daha sonra hala gerekiyorsa eklemenizi ve fırın süre ve ısısına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ben kurabiyeleri kalıba bastırdıktan sonra kalıpsız olarak fırınladım.Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: