SEBZELİ KAPALI OMLET

20 Mar
Kahvaltı daveti soframızdan bir lezzet. Kapalı omleti çok severek yapıyor ve yiyorum:) Hele içinde erimiş peynirler ve sebzeler olunca son derece de doyurucu oluyor. Haftasonu gelirken, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek olan bu tarifi yazmak istedim. Daha öncede kapalı omlet yapmıştım kahvaltı davetlerinde ama tarif yazmaya gerek duymamışım. (Geçen yıl ratatuy filminden sonra, oradaki aşçı fare Remi’nin nefis omletinden etkilenerek-o zaman sade omleti kapalı yapmıştım) Ama bu omlet yiyen herkesten tam puan alınca sayfama eklenmiş oldu. Ben evdeki ve sevdiğimiz sebzelerle hazırladım. Yumurtaya sevdiğimiz için dereotu ve maydanoz ekledim. Aynı şekilde ıspanak ve roka da kullanılabilir. İçine konulacaklar ise sınırsız bence; mantar, havuç, kabak, zeytin, domates, her çeşit peynir…Omletimizin tarifi şöyle;

Malzemeler: (5 kişilik)

– 1 çay kaşığı tereyağ
– 5 yumurta
– 1/2 çay bardağı süt
– 1 çay kaşığı tuz
– 1/2 çay kaşığı karabiber
– 7-8 dal dereotu
– 7-8 dal maydonoz
– 1 adet yeşil biber
– 1 adet kırmızı biber
– Yarım sarı ve turuncu amerikan biberi
– 1 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
– 1-2 dal biberiye

Yapılışı:

Omletimizi hazırlamak için öncelikle içine koyacağımız biberlerimizi pişiriyoruz. Bunun için jülyen doğradığımız yeşil, kırmızı, sarı ve turuncu biberlerimizi, 1 kaşık zeytinyağımızda, hafifçe pişiriyoruz. Biberlerimiz yumuşayınca ocaktan alabiliriz. Biberlerimiz ılınırken, maydonoz ve dereotlarımızı ince ince kıyıyoruz. Yumurtalarımızı, sütümüzü, tuz ve karabiberimizi iyice çırptıktan sonra, maydanoz ve dereotumuzu ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. 1 çay kaşığı tereyağımızı erittiğimiz büyükçe bir tavaya, omlet karışımımızı döküyoruz ve her iki tarafını çevirerek yumuşak kalacak şekilde pişiriyoruz. Son olarak, biberlerimizi ve kaşar peyniri rendemizi omletin yarısına koyup, diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Omletin ve tavanın sıcaklığı ile kaşarlarımız eriyecek. Sıcakken dilimleyerek biberiye ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Reklamlar

10 Yanıt to “SEBZELİ KAPALI OMLET”

  1. SEDEF Mart 20, 2009 7:58 am #

    Müthiş görünüyor. Ellerinize sağlık.

  2. beyaz mendil Mart 20, 2009 11:46 am #

    Harika görünüyor,eminim tadıda öyledir.Sevgiler

  3. mujdenin denemeleri Mart 20, 2009 3:29 pm #

    Enfes görünüyor.Kısmetse haftasonu denemek istiyorum.Teşekkürler.Sevgiler…

  4. gibi Mart 20, 2009 6:23 pm #

    Bu nedir böyle enfes görünüyor:)Bu arada nice yaşlara blogunuz 2 yaşında..darısı da benim başıma inşallah

  5. Anonymous Mart 20, 2009 9:13 pm #

    kahvaltı davetinin muhtesem omleti sonunda geldi.enfes görünüyor.haftasonu mutlaka deneyeceğim.yalnız taze biberiyeyi nerden bulabiliriz.(bunun kurusu da var mı acaba.gerci sadece süslemek içinmiş ama baskaca tarifler için de bulabilmiş değilim hiç.cahilliğimi hosgorun lutfen neslihan hanım)sultan

  6. SİHİRLİ OKLAVA Mart 20, 2009 10:39 pm #

    bu şekilde ben de severim.ayrıca omleti farklı baharatlarla da denemek hoşuma gider…sevgiler

  7. Acemi Şef Mart 22, 2009 4:51 am #

    Eşimin de favorisidir ve sıkça yaparım ben de. Ama yumurtanın içine yeşillik koyma fikrini düşünmemiştim hiç. Eline sağlık, sevgiler.

  8. birdilimdus Mart 22, 2009 7:05 pm #

    Harika bir lezzettir nefis ellerine sağlık.Sevgiler,Evren

  9. Neslihan Mart 23, 2009 7:13 am #

    Sultan Hanım, umarım deneyip, beğenmişsinizdir, biberiye hem tazsi hem de kurutulmuşu olan bir ot, aroma ve lezzet vermek için kullanılan bir baharat. Hem tazesi hem de kurutulmuşunu büyük marketlerde bulabilirsiniz. Tazesi pazarlarda, kurutulmuşu da aktarlarda bulunur ayrıca. Hem cahillik ne demek, burası bir paylaşım ortamı elbette herkesten öğrenilecek şeyler vardır.Sevgilerimle

  10. NNNN Mart 31, 2009 7:20 am #

    Cok guzel gorunuyor, elinize saglık..Arkadaslar hemen sizlerle cok leziz bir omlet tarifimi paylasayım.Kabaklı Omlet:2 adet orta boy kabak2 yemek kasıgı sut3 yumurtaBir tutam dereotuZeytinyag, biraz tereyagkabakları minik kupler halinde dograyip, zeytinyag ve tereyagında kızarana kadar pisiriyoruz,3 yumurtayı cırpıp uzerıne sutu ekliyoruz,kabakların uzerıne dokuyoruz, omletın uzerı ıslakken kıyılmıs dereotunu eklıyoruz.ters duz edip omleti pisiriyoruz. Tahmininizin de uzerinde bir lezzet, mutlaka deneyin, ben her hafta yapıyorum:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: