PEYNİR TOPLARI

4 Nis

Gelecek tarif bölümünde yeralan nişan davetinden bir tarif “peynir topları”. Nişan daveti yazısının fotoğraflarının ve yazısının hazırlanması biraz zaman alacak, ben de şu sıralar biraz yoğunum ve davette yeralan lezzetlerle birlikte bu yazıyı da hazırlayacağım. Sayfamı ziyaret edip bulgur pilavını görmekten sıkılanlar için pratik bir tarif olan peynir toplarına öncelik veriyorum. Hem yeni aya yeni yazı yazmak gerek:)
Peynir topları lezzetli ve pratik olduğu kadar göze hitap eden bir tat. Kalabalık davetler ve kahvaltı masaları için uygun ve meze olarak da peynire farklı bir yorum. Malzemeleri çeşitli ve hazırlaması kolay olan tarifimiz şöyle;

Malzemeler: (20 kişilik)

– 500 gr lor peyniri (yağlı olanlarını tercih edin)
– 500 gr beyaz peynir (orta yağlı ve yumuşak)
– 250 gr kaşar peyniri
– İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik, nane, sumak, haşhaş tohumu, susam, çörekotu, çekilmiş bayat ekmek, çekilmiş ceviz ve tozkırmızı biber (tatlı)

Yapılışı:

Derince bir kapta peynirlerimizi iyice karıştırıyoruz. Yuvarlanacak bir kıvamda ise yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Eğer kıvamı katı ise az miktarda zeytinyağı ilavesi ile kıvamını ayarlayıp, yine yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Peynir karışımımızdan cevizden küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz ve çörekotu, susam, nane, dereotu veya maydanoza bulayarak top haline getiriyoruz.( Peynirin dışı için farklı seçeneklerde olabilir ben genel olarak kullandıklarımızı ve aklıma gelen birkaçını yazdım.) Bu şekilde tüm peynirimizi hazırlayıp servis tabağına alarak, süslü kürdanlar eşliğinde servis yapıyoruz. Peynir toplarını önceden hazırlayıp streç film ile kaplayarak 1-2 gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…
Reklam

11 Yanıt “PEYNİR TOPLARI”

  1. zuhal Nisan 4, 2009 10:55 pm #

    muhtesem bişey elıne saglık davet sofralı ıcın çok şık bır sunum olabılır. bu arada senın kahvaltı sofralarına baıylıyorumm herseyın dort dotrtluk maşallah, ozenıne, masa ortulerıne peçetelerıne, tabaklarına :))) allah usandırmasın :)) harıkasın!!!

  2. Hayatın Ta Kendisi Lokantası Nisan 5, 2009 4:37 pm #

    hem göze hem mideye hitap eden bir atıştırmalık olmuş.Ellerinize sağlık

  3. mujdenin denemeleri Nisan 5, 2009 8:00 pm #

    Sunum olarak da çok şık bir alternatif.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar…

  4. Hansa Nisan 5, 2009 8:36 pm #

    selam.yine bir misafir haftasi ve yine internet basinda menu arastirmasi ve benim icin adres yine neslos…ilk defa yorum yaziyorum ama bayiliyorum tariflerinize ve sofralariniza…cok sevgiler…aldim tariflerimi gidiyorum…

  5. Aybike Ceylan Nisan 8, 2009 7:04 pm #

    Harika olmus Neslihan, mutlaka deneyecegim,, ellerine saglik.Sevgilerimi gonderiyorum uzaklardan:)

  6. Anonymous Nisan 10, 2009 1:14 pm #

    neslihan hn. pembeler kürdan mı ve nerden aldınız acaba?yeşimm

  7. Neslihan Nisan 10, 2009 1:21 pm #

    Yeşim Hanım, evet pembeler kürdan, eminönünde nüansdan aldımSevgiler

  8. Tombuk Haziran 16, 2009 9:01 am #

    Sevgili Neslihan,Tam bir peynir manyağı olarak yaptığın peynir toplarına bayıldım! Özellikle kaplamak için çekilmiş ekmek içini kullanmak da çok iyi fikir.Ellerine sağlık 🙂

  9. TAZE NANE Temmuz 10, 2009 10:34 am #

    Görünüşleri harika.Sevgiler.Harika bir site.

  10. mosquito Temmuz 14, 2009 11:22 am #

    Harika olmuş..Ben de yarın için bunların patateslilerini yapmayı düşünüyordum.Peynir fikri de hoşuma gitti.Ellerinize sağlık..

  11. dragonfly Eylül 29, 2009 11:14 pm #

    ben bunlara bayıldım ellerine sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: