BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK

16 Mar

baklava-1

Baklava yufkası ile börek… Baklava yufkası ile sadece tatlı yapılmıyor artık. İncecik açılmış yufkalarla yapılan börek de en az tatlı çeşitleri kadar lezzetli oluyor. Yakın zamanda evimizdeki bir çay daveti için bu börekleri yaptım. Tüm konuklarımdan tam not aldı, ben de uzun süredir denemek istediğim böreği çok beğendim. Böreğin en güzel tarafı da son derece pratik olması, tabi bunun nedeni yufkaların piyasada son zamanlar da bolca bulunan hazır baklavalık olması. Daha önce yazdığım sofralarda eksik kalan tarifler olduğu için bu defa önce yeni tarifleri yazıp, sonra soframızı paylaşacağım. Tabi arada eskiden beklenen tarifleri de eklemeye çalışacağım.
Son zamanlardaki en başarılı uygulama olan pratik böreğimizin tarifi şöyle;
Malzemeler:
– 20 adet hazır baklavalık yufka
– ½ su bardağı sıvıyağ
– 2 yemek kaşığı soda
– 200 gr beyaz peynir
– 4-5 dal maydanoz veya dereotu
Yapılışı:
Baklavalık yufkadan bir yaprağı tezgaha seriyoruz. Üzerine sıvıyağ soda karışımını fırça yardımıyla sürüyoruz. (yufkalar çok ince olması nedeniyle dikkatli olmalıyız) 2. yufka yaprağını da üzerine koyup, yine yağ ve soda karışımından sürüyoruz, 3. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz ve 4. yufkayı üzerine yerleştiriyoruz. 4. yufkanın üzerine yağ sürmeksizin, peyniri ezerek, kıyılmış maydanoz veya dereotu ile hazırladığımız iç malzemesinden koyup, rulo yaparak sarıyoruz. Daha sonra ruloyu 4 veya 5 eşit parçaya keserek tepsiye diziyoruz. Tüm yufka bitene kadar aynı şekilde börekleri hazırlayıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Börekleri bu şekilde hazırlayıp, kurumasını engelleyeck şekilde sardıktan sonra buzdolabında bekletip, servis zamanı pişirebilirsiniz. Ayrıca acil durumlar için buzlukta da saklanabilir.

baklava-2 copy

Reklam

10 Yanıt “BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK”

  1. Eya Mart 16, 2010 9:27 pm #

    Sevgili Neslihan…bu yufkalar gercekten cogu zaman pratik ve de lezzetli oluyor.Zamanim olmadiginda tam bir kurtarici…ellerine saglik, sevgilerzehra

  2. Kırmızı Mutfak Mart 16, 2010 9:42 pm #

    Neslihan hn ellerinize sağlık harika görünüyor! Ben bu böreği yapmak istiyorum , ama 2 sorum var; sodalı yaptıgım börekleri ben genellikle bekletip pişiriyorum, siz bu böreği beklettiniz mi yoksa hemen mi pişirdiniz? Bir de baklavalık yufkanızın markası nedir acaba? Ben baklavalık hamurla baklava yapıyorum çok güzel oluyor, ama bir kez börek denemiştim çok sert kıtır kıtır bir börek olmuştu. Umarım sizinki gibi harika böreklere kavuşurum, sevgiler…

  3. derya Mart 17, 2010 6:36 am #

    Canım günaydın ellerine sağlık çok leziz mis gibi olmuş böreğin öpüyorum.

  4. Neslihan Mart 17, 2010 10:55 am #

    Sevgili kırmızı mutfak, evet böreği beklettim 1 gün, ama daha kısa sürede bekletilebilir. Segmen marka idi benimki

  5. *Degisik Tatlar* Nisan 8, 2010 12:17 pm #

    Sevgili neslihan ;Olivias pizzerada çok konuşma fırsatımız olmadı ama seni gördüğüm için mutluyumSevgiler 🙂

  6. yemek tarifleri Mayıs 12, 2010 11:20 am #

    peynirli börekler çok güzel görünüyor yanında sıcak bir çay ile serin bir balkonda iştahla tüketilebilinir 🙂 Tarifinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

  7. Unknown Mayıs 8, 2012 3:02 pm #

    Merhaba blogunuzu severek takip ediyorum ve arkadaslarima boreginizden yapacagim.baklava yufkasindan borek yapacagim.ben birgun onceden sarip dolapta bekletecegim amA kurumamasi icin nasil saklamaliyim??

  8. Neslihan Mayıs 8, 2012 6:58 pm #

    Merhaba isimsiz yorumcuBen böreklerini tepsiye dizip strec folyo ile sarmıştım siz de öyle yapabilirsiniz Sevgiler

  9. Unknown Mayıs 9, 2012 12:27 pm #

    Cok tesekkurler neslihan hanim:))

  10. Anonymous Kasım 30, 2012 11:37 am #

    yumurta sürülmemişmi üstüne ?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: