PORTAKALLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

26 May

portakallı kek

Bu keki son zamanlarda sık sık yaptım, farklı konuklarıma ve arkadaşlarıma tatdırdım ve yiyenlerin hepsi çok beğendi, ben de sayfaya yazılacaklar arasında öne aldım. Mis gibi portakal kokusu, ağızda hissedilen hindistan cevizi ile yumuşacık bir kek oldu. Gerçi portakal mevsimi geçti ama hem mevsim geçişlerinde hem de gelecek kış uygulayabileceğiniz leziz ve pratik bir kek tarifi oldu. Pratik tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-3 yumurta
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1,5 su bardağı toz şeker (Şeker miktarını azaltabilirsiniz)
-1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2,5 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtaları kabarıp, krema kıvamına gelene çırpıp, şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra sıvıyağımızı ve yoğurdu ekliyoruz. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ilave ettikten sonra, içine kabartma tozu ve toz vanilyayı ekleyip, elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek kek karışımımızı çırpmaya devam ediyoruz.. Son olarak hindistan cevizini ekleyip, karıştırıyoruz ve yağlanmış kek kalıbına döküp ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Servisten önce üzerine hindistan cevizi serpiştiyoruz. Afiyet olsun….
Reklam

2 Yanıt “PORTAKALLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK”

  1. derya Mayıs 26, 2010 9:30 am #

    Canım ellerine sağlık maşallah harikada kabarmış afiyet olsun.Sende Cartedor dondurmalı Workshoptaymışsın sonradan ismini okudum çok üzüldüm sevgiler…

  2. Zeynep Mayıs 26, 2010 12:12 pm #

    nefisss görünüyor,ellerinize sağlıksevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: