TUZLU PASTANE KURABİYESİ

28 May

tuzlu kurabiye

Pastane kurabiyelerinin lezzetini ve dokusunu yakalamak hepimizin çabasıdır. Ben küçüklüğümden beri özellikle ağızda dağılan tuzlu pastane kurabiyelerini hep sevmişimdir. Hele anason kokulu kurabiyeler bana çocukluğumu gerçekten özletir. Bu tarif de gevrekliği ve lezzeti ile pastane kurabiyesi lezzetinde, gerçi tarifte anason yok ama isterseniz mahlep yerine anason ekleyerek de hazırlayabilirsiniz tarifi. Ayrıca 3-4 gün tazeliğini koruyan bir tarif. Çay saatleri için özellikle uygun. Tuzlu kurabiyemizin tarifi şöyle;
Malzemeler:
-200 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 adet yumurta
-3 yemek kaşığı su
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
-1 çay kaşığı mahlep
-1 çay kaşığı tuz
-1 adet kabartma tozu
-Aldığı kadar un
– Susam, çörekotu ve haşhaş
Yapılışı:

Yumurtanın beyazı, susam, çörekotu ve haşhaş haricindeki tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve hamurumuzu 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Hamurdan parçalar kopararak kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.(Kurabiyeler halka, çubuk veya örgü şeklinde de yapabiliriz) Kurabiyelerin üstüne yumurta akını fırçayla sürdükten sonra, susam, haşhaş veya veya çörekotu serpiştirerek, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

8 Yanıt to “TUZLU PASTANE KURABİYESİ”

  1. derya Mayıs 28, 2010 1:01 pm #

    Canım mahlep tuzlu tüm lezzetlereçok yakışıyor ellerine sağlık öpüyorum…

  2. umutluhayat Mayıs 28, 2010 1:28 pm #

    haarrika olmuş ellerinize sağlık

  3. sevil(birdemliksohbet) Mayıs 28, 2010 1:40 pm #

    tatlım ellerine sağlık nefis olmuş gerçekten afiyet bal olsunsevgiler

  4. MeLc Şubat 11, 2011 8:05 am #

    >siteniz çok güsel denemek istediğim çok şey var,2gün kurabiyeleri denedim ama tutturamadım 😦 büyük bi heveslede yapmıştım sanrım un miktarını ayarlayamadım,ben yarım ölçü yaptım ve 2 su bardağı gibi un kattım,daha elime almadan dağılan ağızdada böle boğan bi kurabiye oldu,acaba neyi yanlıs yapmıs olabilirim?tadı ama cok güseldi ama işte rahatsızlık veren bi kurabie oldu,sevgiler…

  5. Neslihan Şubat 11, 2011 8:29 am #

    >Merhaba Melc,Ölçüyü yarıya indirmişsiniz, un miktari az gelmiş olabilir bir de malzemelerin tazeliği çok önemli, beklemiş un bazen bu durumlara neden olabiliyor, 1-2 kere ben de yaşadım, evde kalmış unla ekmek yapmıştım, dağılmıştı pişince, bir de aklıma gelen yumurta sarısı kurabiyelerin ağızda dağılma kıvamını sağlıyor, ölçü yarıya inince fazla gelmiş olabilir, tekrar denerseniz deneyiminizi paylaşmanızı isterim, umarım faydalı olmuşturSevgiler

  6. MeLc Şubat 11, 2011 1:45 pm #

    >Çok teşekkür ederim cevabınız için aslında un çok beklemiş bi un deil ama sanırım dediğiniz gibi un miktarı az geldi, bide yumurta sarısını hiç düşünmemiştim,bidefa daha şans vericem kendime :)yaptığımda yorumlarımı paylaşırım…

  7. Anonymous Mart 1, 2011 5:45 pm #

    >merhaba tuzlu kurabiyeler çok güzel görünüyor.merdane ile açıp kalıplarla kessek de olur mu?

  8. Neslihan Mart 2, 2011 8:02 am #

    >Merhaba adsız yorumcu,fotoğraftakiler kalıpla kesilmiştir zaten çok ince olmamak üzere merdane ile açarak yapabilirsiniz.Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: