
Altın kızlar buluşmaları keyifle devam ediyor. Daha önceki buluşmalarımızdan çok bahsetmedim blogda ama Mart ayından beri düzenli toplanıyoruz sevgili blog dostlarımla, tanışmamız 2007 yılında farklı bahanelerle olmuştu. Daha sonra baby shower’lar, iyi ki doğdun bebek partileri ile devam eden görüşmelerimiz, bu yıl yeni bahaneler bularak sürdürdüğümüz buluşmalara dönüştü. Bundan ne kadar mutluluk duyuyorum anlatamam. Sayfamı takip edip benimle mail aracılığı ile iletişime geçen, olumlu olumsuz tarif deneyimlerini sayfama yorum bırakan okuyucularım ve blog dünyasından edindiğim arkadaşlıklar bu sayfayı gerçek kılıyor diyebilirim. Sessiz okuyucularım alınmasınlar onların varlıklarını da ziyaretçi sayısından farkediyorum ama sanal kalıyor tabi:)
Malzemeler: (22 cm’lik kalıp için)
-600 gr. krem peynir
-1 bardak + 2 yemek kaşığı toz şeker
-5 tatlı kaşığı mısır nişastası
-4 adet yumurta
-1 paket krema (200 ml)
-2 parça dövülmüş damla sakızı (orta boy)
-1,5 paket yulaflı bisküvi (240 gr)
-125 gr tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle cheesecake’in bisküvi tabanını hazırlıyoruz. Bisküvileri mutfak robotunda ya da döverek kırıntı haline getiriyoruz ve erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kalıbının kenarlarını fırça yardımıyla yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı yerleştiriyoruz. Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına boşaltıp, her tarafta eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Karıştırma kabımıza krem peyniri, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz. Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken şey, yumurtaları çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilir. Son olarak kremayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve dövülmüş damla sakızını da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruz.
Önceden 175 derece ısıya getirdiğimiz fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, 10 dakika dolunca fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Cheesecake’miz oda ısısına gelince buzdolabına koyup, üstünü kapatmaksızın bir gece bekletiyoruz.
çok gerçek bu dünya Neslihancım çok gerçek. Harika buluşmalarınız hiç bitmesin. cheesecake için laf yok muhteşem
senin chescakelerin zaten ayrı bir nefisss. ellerine sağlık canım.sevgiler
süper görünüyor ellerine sağlık muhabbetiniz daim olsun
ohh ellerinize sağlık muhteşem bir masa harika bir tatlı size afiyet olsun
Arkadaşım sizi Milföylü Lezzetler Etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler
asil pirensesim benim :)Birazcık geç yazıyor olmanın utancındayım, kusura bakma.Tekrar tekrar iyiki geldiniz diyorum, çocuklar gibi mutluydum o gün.(Hava muhalefeti hariç)Sendeki buluşmayı iple çekiyorum, Muhteşem zarif bi gün olacak eminim…Kocaman öpüyorum 🙂
>chescake pişirirken yazıldığı gibi yaptım ama hala cıvık bu şekildemi doncak acaba bilemedim
>Merhaba isimsiz yorumcu,Cheesecake piştiğinde hala yumuşaktır, kalıbını salladığınızda hafifçe hareketlenir ancak cıvıkla kasteeeiğiniz bundan fazla ise pişirme süresi veya derecesi az gelmiş olabilir. Cheesecake normalde soğudukça sertleşir, umarım sizinki de tutmuştur.Sevgiler
merhaba ben karemelli cheesecake yaptım ama ertesi gün baktığımda üzerinin sulandığını gördüm acaba cheese cake soslarını ne zaman ilave etmeliyiz yardımcı olursanız sevinirirm
Merhaba isimsiz yorumcu,Sosunuzun kıvamından kaynaklanmıştır, yeterince pişmemiş olabilir veya sıcakken koyduysanız terleme yapmış olabilir, cheesecake soğuyup dinlenince, sosunu da oda sıcaklığında veya soğuk olarak dökerseniz terleme yapmazSevgiler
Neslihan Hanim merhaba. Ellerinize saglik, cok güzel görünüyor. Ben daha önce hic cheesecake yapmadim cünkü beceremeyecegimden korkuyordum. Tarfileri detaylica anlatmaniz bana cesaret verdi. Esimin en sevdigi tatli olan New York Style cheesecake yapmak istiyorum. Sanirim sizin limonlu cheesecake ile ayni tarif. Ancak ben kücük bir porsiyon yapmak istiyorum. Kücük bir kalpli kalibim var, onu kullanacagim (15 cm). Bu durumda miktarlari ne kadar azaltmaliyim acaba?
Merhaba SrCheesecake biraz deneyimle o kadar korkulacak birşey değil, siz de farkedeceksiniz. 15 cm'lik kalıp için verilen ölüçüyü 1/3 oranında azaltmanızı öneririm, krem peyniri 600 yerine 400gr kullanmak gibi, kolay gelsin. Dilerim keyifli ve lezzetli bir deneyim olur.Sevgiler