>

Sigara böreği de son derece klasik ve kolay bir tarif, bu tarifi de yazma nedenim, haydariyi yazma nedenimle aynı. Ayrıca genelde yağda kızartılan bu böreğin fırında da aynı çıtırlıkta pişirilebileceğini söylemek.
– 3 adet yufka
-400 gr beyaz peynir
-5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Böreğin harcı için çatal yardımı ile ezdiğimiz beyaz peynir ile ince kıyılmış maydanozu karıştırıyoruz. Her bir yufkamızı istediğimiz börek büyüklüğüne gore 8 veya 10 eşit üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Yufkayı keserek oluşturduğumuz üçgenin geniş kısmına peynirli harcımızı koyup, iki kenarını içe katladıktan sonra rulo yaparak gevşek olmayacak şekilde sarıyoruz. Tüm yufkalarımızı aynı şekilde sardıktan sonra, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Fırça yardımı ile sigara böreklerimizin üzerini zeytinyağı ile yağlayıp, önceden ısıtılmış 200 derce fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. (böreği isterseniz yağda da kızartabilirsiniz, yüksek ısıdaki fırında bu şekilde pişirmek de böreklerinizin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır). Yanına nane yaprağıyla süslediğiniz domates sosla birlikte ikram edebilirsiniz)Afiyet olsun…
>Merhaba elinize sağlık ben de sigara böreğini hep fırında yaparım sevgiler…
>Merhaba elinize sağlık ben de fırında yaparım hep sigara böreğini sevgiler
>Her şey çok güzel.İlgi ile takip ediyorum sizi.SEVGİLER
>Bizim hanıma söyleyeyim de yapsın bize de bundan. Gerçi garibim yemek yapmaktan bi hal oluyo ama, kalbe giden yol da mideden geçiyor değil mi? 🙂
>Bende aynı şeyi diyip evet kimisine basit gelebilir ama benim gibi sevenler için ise nefffis bir lezzettir:)ben çok severim ve kendimi tutamam kaç tane yediğime bir türlü hakim olamam:)o servis tabağını öyle yiyebilirim biliyorum korkunç durabilir sizin içni dediğim bence de öyle ama cidden seviyorum:)ellerinize sağlık