ŞEFTALİ DOLGULU KURABİYE

9 Ağu

Şeftali Dolgulu Kurabiye

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bebeğimizin doğumuna sayılı günlerin kaldığı şu günlerde, önceden planlamış olsamda iftar menüleri ve yeni tarifler yazmaya çok fırsatım olmuyor. Kendi durumum ve yaz sıcakları nedeniyle iyice ağırlaşmış durumdayım.

Bir süredir beklediğiniz tarifime geçmeden önce bebeğim için yorum yazan, mail gönderen, iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. Bu sayfanın en güzel dönüşü güzel yorumlar ve dilekler oluyor.

Önümüzdeki günlerde ise enerjim yerinde olursa temmuz ayında gerşekleştirdiğimiz 2 “baby shower partisi”nin detaylarını yazacağım. Ama önce uzun süredir yazılmayı bekleyen ve okuyucularımın hergün bu tarif için sayfamı kontrol ettiklerini bildiğim şeftalili kurabiye tarifini paylaşacağım.

Şeftali Dolgulu Kurabiye

Şeftali dolgulu kurabiye uzun süre yapmayı tasarladığım bir tarifti. Yoğun aroması ile şeftaliyle hazırlayacağım dolgunun kurbiyeye çok yakışacağını düşünmüştüm. Bu düşüncemi Pınar’ın İpek bebek için hazırladığı baby shower partisi için gerçekleştirdim. Planlarken tamamen kapalı ve içinde şeftali kreması hayal etmiştim ama hazırladığım hamuru bu şekilde toplarlanmakta zorlanınca fotoğraflarda gördüğünüz gibi şekillendirdim.

Hazırladığım şeftali kreması oldukça pratik ve pek çok tarif için uygulabilecek bir dolgu malzemesi oldu. Vereceğim tarifi benim yaptığım gibi kurabiyelerin içine, tartlara ve sütlü tatlılara taban veya sos olarak kullanabilirsiniz. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

Şeftali kreması için:

– 3 adet olgun şeftali

– 3 tatlı kaşığı mısır nişastası

– 1 çay bardağı şeker

– 100 ml krema

Kurabiye hamuru için:

– 200 gr tereyağ

– 1 çay bardağı yoğurt

-1 çay bardağı sıvıyağ

– 2 yemek kaşığı toz şeker

– 1 paket kabartma tozu

– 3,5-4 su bardağı un

Yapılışı:

Öncelikle şeftali kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için kabuklarını soyup, çekirdeklerinden ayırdığımız şeftalileri ufak ufak doğruyoruz, şekerimizi ilave edip kısık ateşte şeftaliler yumuşayıp, püre kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Bu aşamada suluca olan karışımın içine nişastamızı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Karışımımız kıvamlanınca (koyuca bir marmelat kıvamı) kremamızı ekleyip, 1 dakika daha kaynamasına izin verip, ocaktan alıyoruz.

Kremamız ılınırken kurabiye hamurumuzu hazırlıyoruz. Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzememizi karıştırıp, unu da parça parça ekleyerek yoğuruyoruz. Kabartma tozumuzu da ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuzu yarım saat kadar üzerini örterek dinlendiriyoruz.

Hamurumuzu 4-5 parçaya bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp, su bardağı ile kesiyoruz. Her kestiğimiz parçanın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar krema koyup, dairenin kenarlarından içe katlayarak kare şekli elde ediyoruz. Bu şekilde tüm hamurumuzu hazırladıktan sonra önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar, kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun….

Şeftali Dolgulu Kurabiye

Reklamlar

13 Yanıt to “ŞEFTALİ DOLGULU KURABİYE”

  1. LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI Ağustos 9, 2011 2:50 pm #

    çok güzel bişey bu, nasıl lezzetli olmuştur içindeki krema,çok beğendim tarifi mutlaka deneyeceğim,sevgiler…

  2. Özgen Ağustos 9, 2011 3:59 pm #

    Elinize sağlık bayıldım tarifinize ayrıca bebeğiniz hayırlı olsun Allah kurtarsın ikinizi de sağlıcakla ben de hamileyim 5 aylık çok güzel bu duyguyu ikinciye yaşıyorum sevgiler…

  3. HEDEN Ağustos 9, 2011 4:18 pm #

    süper görünüyorlar,ellerınıze saglık.Bunları kayısıyla denıyecegım şeftalıye dokunamadıgım ıcın.hayırlı ıftarlar.

  4. Anonymous Ağustos 9, 2011 8:21 pm #

    tarif için çok teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık…

  5. Akdeniz Kızı Ağustos 10, 2011 7:18 am #

    çok leziz bir tarife benziyor …köşeli bir formu olmasıda ayrıca keyifli…deneyeceğim…ellerinize sağlık…

  6. özlem ... Ağustos 10, 2011 1:01 pm #

    neslihan hanımcım uzun zamandır tarifinizi bekliyordur.paylaşım için teşekkürler.mermalatı harika:)allah sağsağlim yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin .hayırlı evlat olsun inşallah.müge hanımda resimleri gördüm yine sizden beklenir bir performans gösterilmiş.harikasınız.sevgiyle kalın….

  7. özlem ... Ağustos 10, 2011 1:15 pm #

    Sizi grup olarak takip ettiğim ve için karşılık oldu sevgili müge hanım değil de yasemin hanımda resimleriniz öpüyorum siz:) sevgiyle kalın

  8. Mutfak dili Ağustos 11, 2011 3:24 pm #

    Neslihan hanım elinize saglık. Bu tarifi ne zamandır 4 gözle bekliyordum. Yasemin hanımın ekledigi partide görmüştüm. Ama bir türlü bulamadım sizin sitede. Çok güzel olmuş bir an önce yapmam lazım. Teşekkürler. Sevgiler…

  9. Anonymous Ağustos 18, 2011 9:47 pm #

    sayfanızın hayranlarından biriyim ve tariflerinizi denemeyi cok seviyorum ve bu kurabiyelere de ilk görüşte aşık oldum ve hemen denemek istedim, denedimde. AMA hamurum parca parca oldu bi türlü toplamadı kendinitarifte bi eksikli yok dimi? kullandıgım malzemelerde yeniydi, yani kötü yapacak bişi yoktu icerisinde..:( bende kurabiye degilde turta yaptım ama tabi sanırım bu kurabiyelerin verecegi lezzette olmadı.Sevgilerimle Sacide

  10. Neslihan Ağustos 19, 2011 2:00 pm #

    Merhaba Sacide Hanım,Çok teşekkür ederim öncelikle.Kurabiye hamuruna üzüldüm, ama yazımda bende bahsettim toparlamakta bir miktar zorlandığımı, yaz sıcaklarının etkisi olabilir, hamuru buzdolabında dinlendirmek daha iyi sonuç verebilir.Sevgiler

  11. Anonymous Ağustos 26, 2011 7:30 am #

    merhaba ben sayfanızı büyük bir zevk ve beğeniyle takip ediyorum fakatttttariflerin çıktılarını alamıyorum bir türlüüüü bunun sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirmmmm.allahh bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza alıppp sağlık sıhhat ve neşeyle büyütmeyi nasip etsinn inş. dilekkk

  12. Anonymous Aralık 9, 2011 10:25 am #

    Ben de denedim ama bu sekli veremedim, yuvarlak yapabildim, tadı fena degildi…

  13. Mutfak dili Ağustos 16, 2013 7:27 am #

    Merhaba .. Daha once yazmistim size yorum ama bir daha yazmak istedim. BU tarifinizi bende kendi sayfamda paylasmak istiyorum insallah mahzuru yoktur..Tabi ki sizin adresi ve isminizi belirterek cook tesekkur ederim..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: