İKİ RENKLİ CHEESECAKE (VANİLYALI VE ÇİKOLATALI ZEBRA CHEESECAKE)

22 Kas

İki renkli cheesecake çok uzun süredir blogun yayınlanmayı bekleyen gelecek tarifi idi, nihayet okuyucularla buluşuyor….
Blogumun takipçileri cheesecake sevgimi bilirler, çok farklı aromalarla(gerçek meyvelerden), farklı şekillerde denediğim bir lezzettir. Güzel yaptığım da söylenir:)

Daha önceki cheesecake tariflerimde (linkden cheesecake dosyasına ulaşabilirsiniz.) kalp şeklinde bir kalının iki tarafını farklı aromlarla yapmıştım, aynı şekilde muffin kalıplarında da hazırlamıştım. Bu defa daha farklı bir görünüm için pek çoğunuzun bildiği zebra kek formunu kullandım. Bu kek kakaolu kek karışımı ile sade kek karışımının sıra ile yovarlak bir kalıp veya tepsiye dökülmesi ile elde edilen zebra görünümden alıyor ismini. Ben de çikolatalı cheesecake’i çok sevsemde ağır bulduğum için bu şekilde yapmaya karar verdim.

Tarifi hazırlarken görüntünün nasıl olacağına dair tereddütlerim olsa da, sonucu beğendim. Hazırlık aşaması biraz zahmet verse de özel bir şey yapmak isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-600 gr. krem peynir
– 1 bardak toz şeker
-3 tatlı kaşığı mısır nişastası
-4 adet yumurta
-1 paket krema (200 ml)
-150 gr bitter kuvertür çikolata
– 1 tatlı kaşığı kakao
-1 çay kaşığı vanilya özü
-1,5 paket yulaflı bisküvi (240 gr)
-100 gr tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle cheesecake’in bisküvi tabanını hazırlıyoruz. Bisküvileri mutfak robotunda ya da döverek kırıntı haline getiriyoruz ve erittiğimiz tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Kalıbının kenarlarını fırça yardımıyla yağlayıp, tabanına pişirme kağıdı yerleştiriyoruz. Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına boşaltıp, her tarafta eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Karıştırma kabımıza krem peyniri, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz. Yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken şey, yumurtaları çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilir. Son olarak kremayı, bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra karışımımızı 2’ye bölüyoruz. Yarısının içine kakaomuzu ve benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatamızı ekleyip, çok fazla çırpmamaya çalışarak homojen bir karışım haline getiriyoruz. Kelepçeli kalıptaki bisküvi tabanının üzerine sırayla önce vanilyalı, sonra çikolatalı olmak üzere karışımlarımızdan 1’er büyük kaşık kadar döküyoruz ve karışımlarımız bitene kadar devam ediyoruz. Tüm karışımı sırayla kalıba döktükten sonra, önceden 175 derece ısıya getirdiğimiz fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, 10 dakika dolunca fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Cheesecake’miz oda ısısına gelince buzdolabına koyup, üstünü kapatmaksızın bir gece bekletiyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Yanıt to “İKİ RENKLİ CHEESECAKE (VANİLYALI VE ÇİKOLATALI ZEBRA CHEESECAKE)”

  1. DİDEM Kasım 27, 2013 5:47 pm #

    ELLERİNE SAĞLIK CANIMBEN CAFE ROYAL OLAN BLOG ADRESİMİ DEĞİŞTİRDİM SENDE YENİ ADRESİMİ EKLERSEN SEVİNİRİM:))www.didemin-not-defteri.blogspot.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: