ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

23 Tem
Bir barbunya tarifi de benden… Barbunyayı evde seviyoruz yazın tazesini, kışın ise dondurucuya koyduklarımı kullanarak çok sık olmasa da pişiriyorum. Aşçı yamağı da her öğünde tüketilebilecek bir zeytinyağlı olması nedeniyle, hem yemek, hem meze kılığına girebilmesi marifetleriyle gayet memnuniyle karşılıyor barbunyayı, gerçi yanında pilav ve türevleri varsa daha bir mutlu oluyor. Ben ise meze halini daha çok seviyorum, yanında beyaz peynirle tüketmenin de gayet güzel olduğunu söylemeliyim.
Sanırım blog takipçilerinin çoğunun bir barbunya tarifi vardır, benimki de çoğununkine benzer eminim, ama ben yine de tarifimi paylaşmak istiyorum, çünkü blogu takip eden arkadaşlarımdan biri “ne güzel benim de yapabileceğim kolaylıkta tarifler veriyorsun” demişti, ben de bu sözden etkilendim, kolay ve klasik de olsa yaptığım şeylerin tariflerini mümkün olduğunca paylaşmaya çalışıyorum. Diğer tariflerden farklı olarak ben barbunyayı pişirirken hem sarmısak, hem de soğan kullanıyorum. Fazla uzattım sanki:), tarif şöyle;
Malzemeler:
-Yarım kilo taze barbunya(ayıklanmış halde)
-2 orta boy soğan
-5-6 diş sarmısak
-3 adet yeşil biber
-4 orta boy yaz domatesi
-2 adet patates
-2 adet havuç
-Tuz, baharat
-2 adet kesme şeker
-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-7-8 dal maydonoz
Yapılışı:
Her zaman olduğu gibi, öncelikle küçük şekilde doğradığımız soğan ve sarmısakları 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafifçe kavuruyoruz ve sırasıyla yeşil biberleri, küp küp doğradığımız havuç ve patatesleri ekliyoruz. Sonra kabuklarını soyup, doğradığımız domatesleri ekliyoruz ve sos kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Bu aşamada barbunyaları ekliyoruz ve 3-4 dakika daha pişiriyoruz. Sonra 3 bardak suyumuzu ilave edip, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kesme şekerlerimizi koyuyoruz ve barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Eğer gerekirse pişme sırasında su ilavesi yapabiliriz) Biraz ılıdıktan sonra kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz. Servis sırasında doğranmış maydanoz ile süslüyoruz. Afiyet olsun…
Reklam

13 Yanıt “ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA”

  1. Müge Temmuz 25, 2007 11:30 am #

    Neslihancım,Bencede iyiki paylaşmışsın tarifini, bizler için akşam gidince evde zeytinyağlı olması bu sıcaklarda gerçekten çok iyi oluyor.Tarifinde çok pratik ama çok lezzetli olduğu görüntülerden belli ilk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık..

  2. Evcilik Lezzetler Temmuz 25, 2007 12:20 pm #

    Neslihan merhaba zarif kurabiyelerine bakmak için geldim bak bak doyamadım bloguna hele cheesecake sunumların bir harika :)) Muffin kalıbında cesaret edemiyordum ben aynen iş arkadaşlarıma sunmak istiyorum.Paylaşımın çok faydalı oldu benim için. Hakkaten alacarte bir mekan burası…Ellerine sağlıkSevgiler…

  3. Işıl Temmuz 25, 2007 12:49 pm #

    Ben de meze olarak yemesini çok severim barbunyayı. Soğuk ve limonlu… Uzun zamandır yapmıyordum. Sayende hatırlamış oldum. Ellerine sağlık.

  4. Neslihan Temmuz 25, 2007 5:20 pm #

    Mügecim, çok teşekkür ederim, maharetli ellerinle gerçekten lezzetli bir sonuç alacağından eminim:)SevgilerSevgili Burcu, hoşgeldin:) Çok teşekkür ederim öncelikle. Muffin kalıbında cheesecake konusunda ise söyleyeceğim tek şey biraz zahmetli olduğu ama sonucun buna değdiği:)SevgilerIşılcım, sen de bendensin yani:) Ne güzel tarifim işe yaradı:)Afiyet olsun:)Sevgiler

  5. Selen Temmuz 25, 2007 8:32 pm #

    Benim de en sevdiklerimdendir barbunya. Ellerine sağlık Neslihancığım. Sen biber, patates ve havuçla çok daha lezzetlendirmişsin bu harika tadı.Öpüyorum

  6. hayatkazanbenkepce Temmuz 26, 2007 5:53 am #

    Gerçekten tarifleriniz çok güzel .Özellikle nazar boncuklu kurabiyeler çok hoşuma gitti ve bana bir konuda fikir verdi.Oğlumun sünnetinde bunlardan yapıp çöp şişlere takıp masalara koyabilirim gibi fikir ürettim sayenizde .Ellerinize ve emeğinize sağlık …..

  7. pecete Temmuz 26, 2007 5:56 pm #

    Nesli; seni cumartesi günü kötü kaçırmışım, çok üzüldüm. Sanırım bu aralarda tatile çıkma durumların var. Umarım yakalarız birbirimizi. Ellerine sağlık, bizim evde yapılandan olmuş bu… Kalan zeytinyağlı varsa bize de gönderebilirsin komşucum bu arada.. Sevgiler..

  8. Burçin'in Denemeleri Temmuz 26, 2007 7:49 pm #

    Neslihan’cığım Tam yaza yakışır bir sunum olmuş gerçekten. Harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler,

  9. Neslihan Temmuz 27, 2007 7:41 am #

    Selencim, teşekkür ederim, eğer bu şekilde pişirmemişsen tavsiye ederim, gerçekten lezzetli oluyor.SevgilerSevgili hayat kazan ben kepçe,(isminizi bulamadım) kurabiyelerin fikir üretmenize yardımcı olmasına sevindim, eminim çok güzel şeyler çıkarırsınız ortaya, teşekkür ederim.SevgilerAyşemcim, bir dahaki sefere inşallah, Ağustos’da gideceğiz tatile ama bu haftasonu yazlığa gidiyoruz o nedenle gelemiyorum, ama aklım sizde kalacak, hepinize iyi eğlenceler diliyorum:)SevgilerBurçin, teşekkür ederim, gerçekten yazın lezzetleri ayrı oluyor, sıcaklara rağmen:)Sevgiler

  10. akçahan Temmuz 27, 2007 1:37 pm #

    Z.ya�l� barbunya en sevdi�im lezzetlerden. Ellerinize sa�l�k.

  11. PASTARDA Temmuz 30, 2007 2:28 pm #

    walla kokusu burnuma geldi..ellerine sağlık bacımmm

  12. Anonymous Temmuz 30, 2007 6:48 pm #

    müthiş lezzetli olduğu belli. ellerinize saglık. acaba buna barbunya pilaki demek daha doğru olur mu, zeytinyağlı barbunya daha farklı çünkü. bu şahane bir barbunya pilaki!

  13. Neslihan Temmuz 30, 2007 7:05 pm #

    Sevgili Akçahan ve Burçin hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim, afiyet olsun:)SevgilerSevgili isimsiz yorumcu:), haklısınız barbunya pilakiden sadece limon suyu eksik, zaten tarifim mezeler bölümüde yerini aldı, teşekkür ederim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: