GECİKMİŞ YAZ DAVETİ SOFRASI

13 Ağu
Yazının başlığının sebebi bu sofrayı 08.06.2008’de hazırlamış olmam, evi düzenlemekle meşgul olduğum günlerde defalarca aklımdan geçirip, bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım keyifli bir günün sofrası.

Birçoğumuz gibi ben de, defalarca bahsettiğim gibi, süslü sofraları çok seviyorum. Eşimin halasını evimize ilk defa davet edince özenli bir sofra kurmak için fırsat da çıkmış oldu. Davetimiz ancak cuma akşamı kesinleşince (yemek davetimiz pazar günüydü) biraz stres oldum yetiştiremeyeceğim diye ama önce kafamda planlayıp, sonra eyleme geçince herşeyi yetiştirdim, sadece misafirlerimiz geldiğinde ben hala üzerimi değiştirme ve kuaföre gitme fırsatı bulamamıştım, hızlıca seçilen bir kıyafet ve hafif bir topuzla karşılarına çıkmam gerekti. Tabi bunlar yemekle ilgili değil ama üzerinden 2 ay geçmiş bir günden aklımda kalanların arasındalar.

Soframızdan detaylar ise aşağıda…


Eşim, ben, halamız, kayınvalidem ve eşimin kardeşi için 5 kişilik bir masa hazırladım ve menüyü de yaz olması ve herkesin çok az yemesi nedeniyle hafif tutmaya çalıştım. Menümüz;

Kabak Çorbası Tavuklu, Mantarlı ve Ispanaklı Krep

-Taze Biberiyeli Patates –Patlıcan Salatası

Zeytinyağlı Biber Dolması -Parmesanlı Yeşil Salata

-Zeytinli Ciabatta Ekmeği -Mevsim Meyveleri Tabağı

-Kavun Likörü –İtalyan Tiramisu

ve Domates ve pestolu mozarelladan oluşuyordu.

Bugün pratik olan iki aperatif tarifimi yazacağım. Soframızın diğer lezzetleri ise sırayla eklenecek. Önce benim gibi patates düşkünleri için biberiyeli patates, en iyi tarafı da kızartılmak yerine fırınlanmış olması.

TAZE BİBERİYELİ PATATES

Malzemeler:

-1/2 paket dondurulmuş elma dilimli patates veya istediğiniz miktarda minik elma dilimi kesilmiş taze patates
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-4-5 dal taze biberiye
-Tuz

Yapılışı:

Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Pişrime kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize patateslerimizi koyuyoruz. Küçük bir sos kasesinde zeytinyağımızı, tuzumuzu ve biberiyemizi karıştırıp, fırça yardımıyla patateslerimizin üzerlerine sürüyoruz ve tüm yüzeye sosun yayılması için karıştırıyoruz ve fırına vermeden önce üst üste gelmelerini önleyecek şekilde tepsimize yayıyoruz. Isınmış fırınımızda 25-30 dakika fırınlayıp, biberiye dalları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…


DOMATES VE PESTO SOSLU MOZARELLA

Malzemeler:

-2 top mozarella peyniri
-2 adet domates
-1 tatlı kaşığı pesto sos

Yapılışı:

Fırın kabımıza dilimlediğimiz peynirlerimizi ve domateslerimizi sıra sıra yerleştirip, üzerine pesto sosumuzdan sürüyoruz ve 160 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca servis tabağımıza alıp, sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

Reklam

11 Yanıt “GECİKMİŞ YAZ DAVETİ SOFRASI”

  1. yemekbahane Ağustos 14, 2008 3:36 pm #

    Neslicim,Mönüsüyle, zarifliği ile , çeşitliliğiyle tam anlamıyla harika ..Ellerine sağlıkSevgilerMüge

  2. gülriz Ağustos 14, 2008 6:45 pm #

    Neslihancığım, bu sofraya oturulur oturulur da nasıl geriş kalkılır onu bilemedim şimdi. Hele bir de aşağıdaki mis gibi kabak çiçeği dolması da varsa, kimse beni tutamaz :))) Öperim yanaklarından, özledim seni

  3. gaye Ağustos 15, 2008 8:43 am #

    Ne kadar zarif ve şık bir sofra. hem de her şey çoklezzetli gözüküyor. ellerine sağlık..

  4. yeşim Ağustos 15, 2008 1:28 pm #

    harika bir sofra bak izleeseviglerrr

  5. Tuğba Ağustos 15, 2008 2:16 pm #

    Sofra bir harika.Kavun likörünü çok merak ettim.Tarifi var mı?

  6. birdilimdus Ağustos 15, 2008 4:59 pm #

    Sofrraaa şahanneee hem mönüyle hemm de şıklığıylaaa…Sevgiler,Evren

  7. Esin... Ağustos 15, 2008 6:52 pm #

    Muhteşemmmmmm tek kelime ile… Yemekler de çok uyumlu olmuş birbiri ile. Ellerine sağlık. Sevgiler..

  8. Esin... Ağustos 15, 2008 6:52 pm #

    Muhteşemmmmmm tek kelime ile… Yemekler de çok uyumlu olmuş birbiri ile. Ellerine sağlık. Sevgiler..

  9. Esra :) - kadincablog.blogspot.com Ağustos 18, 2008 7:43 am #

    çok lezzetli ve zevkli bir masa olmuş 🙂

  10. Anonymous Şubat 17, 2009 8:13 am #

    Neslihan Hanım,Size zahmet olmazsa kavun likörünün tarifini yayınlarmısınız ?SevgilerDemet

  11. Neslihan Şubat 17, 2009 9:49 am #

    Demet Hanım maalesef kavun likörü hazır bir ürün ve İtalya’dan almıştım, yalnız süt likörüne kavun aroması ilave edilmiş diye tahmin ediyorum, denemeyi planlıyorum, başarılı olursam sizlerle paylaşırımSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: