OTLU VE PEYNİRLİ MUFFİN

31 May

Otlu Peynirli Muffin

Bloga eklenen yeni tarifleri sizlerin isteği üzerine daha çok çay saati tarifleri arasından seçiyorum. Gerçi blogu böyle sınırlandırmayı istemiyorum o nedenle arada yemek tarifleri de olacak:)

Peynirli ve otlu muffin eskiden beri yaptığım tuzlu kek tarifinin bir uyarlaması. Tuzlu keki aynı hamurla hazırlayıp, orta boy bir cam tepsi veya kek kalıbında pişirir ve çörek otunu üzerine serpiştirirdim, bu defa sabah kahvaltısında işe getirmek kolay olsun diye muffin kalıplarında pişirdim, bu şekilde daha güzel kabardığını söylemeliyim. Sizlere önerim de, tarifi uygularken çok derin bir kek kalıbı kullanmamanız olacak, çünkü kabarıp, sönme sorununu arttırabiliyor içindeki peynirlerin erimesiyle oluşan yumuşaklık. Bu tarifi çay keyfine eşlikçi olarak ve kahvaltı sofraları için hazırlayabilirsiniz.

Kendimden haberleri daha sonraki yazılara bırakarak, İtalyan trifle’dan sıkılanlar için tarife geçiyorum.

Malzemeler:(16 adet muffin için)

– 3 yumurta
– 1 su bardağı yoğurt
– 2/3 su bardağı sıvıyağ
– 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
– 2/3 su bardağı beyaz peynir
– 7-8 dal maydanoz
– 7-8 dal dereotu
– 2 su bardağı un
– 1 paket kabartma tozu
– 1 yemek kaşığı çörekotu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızı kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra yoğurt ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Kabartma tozu ve unu karıştırıp, bu karışımı da 2-3 parçada ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Daha sonra peynirleri ve kıyılmış dereotu ile maydanozu ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz. (Bu aşamada mikserle karıştırmak, beyaz peynirlerin çok ezilmesine yol açıyor) Son olarak çörekotumuzu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kağıt kalıplarımızı muffin kalıbımızın içine yerleştiriyoruz ve kek hamurumuzdan kalıbın yarısına gelecek kadar koyuyoruz ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Not: İsterseniz keki yukarda da bahsettiğim gibi, bütün bir kalıpda da yapabilirsiniz, sadece pişme süresi biraz uzayacaktır.

Otlu Peynirli Muffin

Reklamlar

6 Yanıt to “OTLU VE PEYNİRLİ MUFFİN”

  1. sevde Mayıs 31, 2011 2:48 pm #

    ilk arkadaşlar la toplandığımız kahvaltıya bu muffinlerden yapacağım ellerinize sağlık hem güzel görünüyor hemde lezzetli olduğu burdan hissediliyor

  2. Betül KÖROĞLU Mayıs 31, 2011 10:29 pm #

    mmm nefis olur tadı bilirim ellerine sağlık canım.sevgiler

  3. Akdeniz Kızı Haziran 1, 2011 7:48 am #

    çökmeleri bir tek benmi yaşıyorum diye üzülüyordum…lezzeti konusunda hemfikirim ellerinize sağlık…

  4. Aycan Haziran 1, 2011 12:05 pm #

    oHHHH OLSADA YESEM.Ellerine sağlık canım.selamlar;

  5. Anonymous Ağustos 17, 2012 11:16 pm #

    Merhaba, muffinler çok lezzetli görünüyor bende denemek istiyorummmmm 🙂 ancak mutfakta birazcık acemiyim 😉 bi sorum olcaktı 2/3 su bardağı sıvıyağ ne kadar tam olarak?

  6. Neslihan Ağustos 18, 2012 6:39 am #

    Merhaba isimsiz yorumcu2/3 si bardağı için su bardağının yarısından biraz fazla diyebilirizSevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: