PEÇETE KATLAMA TEKNİKLERİ – KALP VE YILDIZ

14 Nis
Kahvaltı soframızı süsleyen kalp ve yıldız şeklindeki peçeteler yoğun bir beğeni topladı. Daha önce de peçete katlama olarak rüzgar gülü şeklini paylaşmış ve devam edeceğimden bahsetmiştim. Bu nedenle masamızı hazırlarken peçetleri nasıl katlasam diye araştırırdım ve bu modelleri yapmaya karar verdim. Kalp şeklinde peçete, yıldız peçeteden biraz daha kolay, her ikisini de elimizden geldiğince anlaşılır şekilde görüntülemeye çalıştık Aşçı Yamağı ile birlikte.
Önce kalp şeklinde peçete:
1-Peçetemizi kat izinden 2’ye katlıyoruz. Sonra enine olarak tekrar katlıyoruz ve uzun bir şerit elde etmiş oluyoruz.
2-Yatay şekilde tuttuğumuz peçetemizi orta kısmından yukarı doğru katlayarak, L şeklini oluşturuyoruz.
3-Sonra peçetenin diğer tarafınıda ortasından katlıyoruz ve çatı ve gövdeden oluşan ev şeklini elde ediyoruz.
4-Son olarak yukarı katladığımız parçaları üçgen şeklinde içe katlayarak, kalbin kıvrımlarını oluşturuyoruz. Kalp peçetemiz hazır…

YILDIZ ŞEKLİNDE PEÇETE KATLAMA

Yıldız peçete katlama aşamaları kalpden biraz daha fazla, ama fotoğrafları takip ederseniz kolayca yapabilirsiniz.

1-Önce peçetemizi ters çeviriyoruz ve bir köşesinden alıp, orta kat izine gelecek şekilde katlıyoruz,katlanan parça üçgen olacak şekilde olacak.

2-Sonra 5. fotoğrafta olduğu gibi alt ucundan 2 cm kadar bir parçayı üste katlıyoruz. Daha sonra diğer köşeyi, diğer parçanın üzerine gelecek şekilde katlıyoruz ve peçetemiz üçgen şekline geliyor.

3-Üçgenin uçlarından birini alıp, uç bölüm peçetenin kenarına gelecek şekilde katlıyoruz ve sivri ucu tekrar ters yönde katlıyoruz.

4-Peçetenin diğer uçlarını da aynı şekilde önce iç tarafa, sonra tekrar dışarıya olmak üzere katlıyoruz ve peçetemizi ters çevirip kullanıyoruz.

Süslü sofralar için kolay gelsin…

Reklamlar

9 Yanıt to “PEÇETE KATLAMA TEKNİKLERİ – KALP VE YILDIZ”

  1. HUYSUZBALIK Nisan 14, 2008 7:18 pm #

    Ben de bunu bekliyordum. TEşekkürler. Kalp olan kolay gibi görünüyor. Bu arada diğer yıldız peçeteyi nereden aldın sorabilir miyim? İnanmayacaksın ama mutfak takımımın kumaşı ile aynı renk ve desen… Şok oldum burada görünce…

  2. Esra :) - kadincablog.blogspot.com Nisan 15, 2008 6:53 am #

    kalp şeklinde olana bayılmıştım zaten allahtan kolaymış 🙂

  3. İnci Pralin Nisan 15, 2008 11:01 am #

    Açıkcası hayran hayran bakakaldım nekadar marifetli olduguna. Samimiyetle söylüyorum ellerine sağlık. Davet sofralarına bitiyorum zaten söylemeye bile gerek yok. Ayrıca peçetelerin için iki çift lafım var sadece tabakları conseptli hallere ancak bukaadar dönüşebilir. Fikirler sunumlar harika. Süpersin davet sofralarını görütülemeye devam.

  4. lady koşan istiridye Nisan 16, 2008 7:44 pm #

    Geçen yazında görüp beğenmiştim peçeteleri, yapımını bekliyordum:) Kalp olan kolaymış ama ben asıl yıldızı çok beğenmiştim, ama onu yapmak ve akılda tutmak biraz zor sanırım. Yapa yapa ezberlenir belki. Teşekkürler bunu yayınladığın için. Hoşçakal.

  5. www.edasuner.com Nisan 17, 2008 6:32 am #

    Eski blogda da görmüştüm ama yeniden görmek güzel. Daha çok çeşit öğrenirsen bunları sıkça yazmanı beklerim Neşloş’cum. Burak’a selam.

  6. Neslihan Nisan 17, 2008 2:32 pm #

    Rica ederim Huysuz Balık, evet kalp yıldızdan daha kolay, ama ikisi de yapılabilir, bu peçete Selpak serisinden yalnız tahminimca 1 önceki serinin deseni, belki yine de bulabilirsinSevgilerEsracım, kalp kolay, bolca yaparsın artıkSevgiler

  7. Neslihan Nisan 17, 2008 2:35 pm #

    İnci hoşgeldin, çok teşekkür ederim, beğeni toplamak çok güzel, faydalı olduysa ne mutlu banaSevgilerLady Koşan İstiridye, takibin için teşekkürler, yapınca o kadar zor gelmeyecek diye tahmin ediyorum, kolay gelsin SevgilerEdicim, sağol canım fırsat buldukça yazacağım bu tarz şeyleri:)Sevgiler

  8. zerrin - misss Nisan 21, 2008 7:57 am #

    Neslimmm, nefis iki katlamada. Hiç beceremem. Ama az önce aldım peçeteyi denedim.Sayende yapabildim :)))Öpüyorum hayatım..www.misssgibi.com

  9. Neslihan Nisan 21, 2008 2:30 pm #

    Zerrincim, niye beceremeyesin, ne güzel yapmışsın işte, hem neler beceriyorsun, ellerine sağlıkBen de öpüyorum.Sevgilerimle

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: