İFTAR SOFRASI ve KABAK BORANİ

3 Eki

Cumaresi günü aşçı yamağıyla birlikte, dayımızı, yengemizi, kuzenimizi ve eşini iftara davet ettik. Durum böyle olunca ben de perşembe akşamından başladım hazırlanmaya. Cuma akşamı iş dönüşü erkenden uyuyakalınca cumartesi günü çok telaşlı geçti, alışveriş sırasında yaşadığımız tersliklere ve koşturmacaya rağmen, akşam çok keyifli geçti. Tabi kuzenimiz Açelya’nın yardımı olmasa iftara yetişmem zor olacaktı. Menümüzde;

Domates çorbası
Hünkar beğendi
Otlu pilav
Ispanaklı örgü börek
Zeytinyağlı yaprak sarması
-Kabak borani
-Mısırlı göbek salata
Damla sakızlı güllaç ve
Annemin fındıklı gül tatlısı vardı.

Menümüzdeki yemeklerin bir kısmının tariflerine linklerden ulaşabilirsiniz. Kalan tarifleri de bu hafta paylaşmaya çalışacağım. İlk olarak pratik bir meze ve salata olan kabak borani tarifini yazıyorum. Kabak borani tarifini tatilde kaldığımız Öngen Otel’de Zuhal Hanım vermişti, nihayet yaptım ve sizlerle paylaşıyorum.

KABAK BORANİ
Tarif şöyle;

Malzemeler:

-5 adet kabak(uzun ince olanlarından)
-2 diş sarmısak
-2 su bardağı süzme yoğurt
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı mayonez
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (fırınlanmış)
-Tuz

Yapılışı:

Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Büyükçe bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Süzme yoğurdumuzu, dövülmüş sarmısağımızı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Sonra kavrulup, soğumuş kabakları ve fırınlanmış cevizleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Cevizleri fırınlamak konusunu özellikle söyledi Zuhal Hanım, cevizin içindeki su böylece kayboluyor ve yoğurdun içinde çıtır çıtır kalıyor. Bu şekilde çok lezzetli bir meze ve salata oluyor. Servis yaparken bütün ceviz ve dereotu ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun…

9 Yanıt to “İFTAR SOFRASI ve KABAK BORANİ”

  1. MUTFAKISTAN Ekim 3, 2007 9:55 pm #

    ne guzel hazırlanmıs masa ellerınıze saglık cok guzel olmus hersey

  2. Burçin'in Denemeleri Ekim 4, 2007 5:05 am #

    Ellerine sağlık Neslihan’cığım. Çok lezzetli ve şık bir sofra olmuş yine, her zamanki gibi.Sevgiler,

  3. Pasta Cafe Ekim 4, 2007 8:36 am #

    Neslihan’cığım çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.Sevgiler

  4. Müge Ekim 4, 2007 9:17 am #

    Neslihancım;Ne kadar güzel hazırlanmışsın, çok zengin bir iftar sofrası olmuş. Bitiyor artık ramazan 😦 özleyeceğiz iftar sofralarını. Yemeklerinin hepsi çok güzel ama özellikle kahvaltılıkların bayılıyorum ben onlara.Öptüm canım.

  5. Neslihan Ekim 4, 2007 5:17 pm #

    Sevgili Mutfakistan, hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim.SevgilerBurçin’ciğim, çok teşekkür ederim, senin pastanın ihtişamıyla yarışamaz masam ama sağol canım:)SevgilerÖzlem’ciğim, çok teşekkürler canım.SevgilerMüge’cim, teşekkür ederim canım, haklısın özleyeceğiz gerçekten ben de en çok misafir ağırlamayı seviyorum ramazanda, özenli sofralarda, neyse önümüzde bayramlar var:) Sevgiler

  6. www.edasuner.com Ekim 4, 2007 6:39 pm #

    Neslicim örgü börek favorim dağıtmadan yapmışsın helal valla. Bir daha yaparsan izah etsene resimlerle bende becereyim 🙂 Ellerine sağlık

  7. Neslihan Ekim 5, 2007 7:04 pm #

    Edacım, tarifi yazacağım ama maaleseffotoğrak yok şimdi sonra eklerim umarım, ama elimden geldiğince açıklayacağım. Sağol canımSevgiler

  8. Selen Ekim 5, 2007 9:29 pm #

    Nesloşcum,Ben bu mezeyi mayonezsiz yaparım ama adının kabak borani olduğunu bilmiyordum vallahi şekercim. Cevizleri fırınlama fikrini ise ilk kez duydum, bir sonraki denememde uygulayacağım. Çok öpüyorum canım

  9. Neslihan Ekim 7, 2007 2:38 pm #

    Selencim, ben de bahsettiğim gibi, Öngen Otel Zuhal Hanım’dan öğrendim, tavsiye ederim, özellikle ceviz hususunu:) Öpüyorum şirinecim:)Sevgiler

Yorum bırakın