Malzemeler:
-7 dilim bonfile (kaç kişi için hazırlanacaksa o adette)
-300 gr ayıklanmış ıspanak yaprağı
-1 orta boy soğan
-150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
-200 ml krema
-2 yemek kaşığı soya sosu
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kekik
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağımızı fırça ile sürdüğümüz tavamıza, her iki yüzüne kekik ve pul biber serpiştirdiğimiz etlerimizi diziyoruz ve her iki tarafı kızarana kadar veya tercih ettiğimiz derecede pişene kadar ocakta tutuyoruz. Sonra soya sosumuzu ekleyip, etlerin hafifçe çekmesini sağlıyoruz, son olarak kremamızı ekleyip, eriyince tavamızı ocaktan alıyoruz. Ayrı bir tavada iri doğranmış soğanımızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurup, yine irice doğradığımız ıspanak yapraklarını ekliyoruz. Ispanakların rengi değişinceye kadar pişirip, çok az tuz ve istersek karabiber ekleyerek ocaktan alıyoruz. Fırın kabımıza önce etlerimizi diziyoruz ve herbirinin ortasına gelecek şekilde ıspanaklı harcımızı koyuyoruz, etimizin sosunu da üzerlerine döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kaşarlarımız eriyip, hafif kızarıncaya kadar-yaklaşık 15 dakika- fırınlıyoruz. Afiyet olsun…
Eline sağlık Neslihan, çok lezzetli görünüyor. Ben de bunun aynısını kremalı ve mantarlı olarak yapıyorum (Devletşah’ın sitesinden öğremiştim) ama seninkini de mutlaka deneyeceğim. Sevgiler,
ellerine sağlık, çok güzel olmuş tam misafirlik. buzluktaki ıspanak ile deneyeceğim:)sevgiler…
Harika görünüyor bu ispanakli bonfileler. Kesinlikle deneyecegim. Ellerine saglik
Neslihan’cığım,Değişik bir tarif ve çok nefis görünüyorlar, ellerine sağlık canım. Yemekli gelen misafirler için ideal bir tarif.Sevgiler…
Neslihan’cığım,Tam bir davet yemeği ellerine sağlık.
Kırmızı etle pek arası olmayan bendenizi bile cezbetmeye yetti bu görüntü..Ellerine sağlık şekerim
Çok güzel gözüküyor Nesli’cimEllerine sağlıkSevgilerMüge
Neslihancığım, çok güzel görünüyor bonfileler, bol ıspanaklı, kremalı. Ben, eti yumuşacık pişirmeyi beceremesem de denemek istedim şimdi bu güzel tarifi; ellerine sağlık canım. Bu arada, kahvaltıları çok sevdiğimden mi yoksa senin özenle hazırladığın sofralardan mı bilmem ama senin bu muhteşem kahvaltı sofraların beni fena halde cezbediyor; korkuyorum bir sabah sıcacık ekmeğimi alıp kolumun altına, dayanacağım kapına :))))))) Kocaman sevgiler
Quentins çok teşekkür ederim, tarifte yazdığım gibi ben de mantarlısını yaparım, çok da severim:)SevgilerimleÇekirdeksiz Üzüm ben de buzluktaki ıspanakla yaptım, bu şekilde çok pratik oldu, teşekkür ederimSevgilerimleBegümcüm, çok teşekkür ederim, tavsiye ederim, pratik ve lezzetli bir tarifSevgilerimleEbrucum, tam misafirlik bir tarif dediğin gibi, sunumu da şık, teşekkür ederimSevgilerimle
Hülyacım çok teşekkürlerSevgilerimleBurçinciğim aynı tarifi tavuk göğsü ile de yapabilirsin hatta ben çok yakıştırırım, tavuk, ıspanak, kaşar üçlüsünüSevgilerimleMügecim çok teşekkürler canımSevgilerimleGülrizcim, etin iyi olması çok önemli bu tarz tariflerde, ben mutlaka bizim kasabın etlerini tercih ediyorum, kötü bir tarif bile lezzetli oluyor açıkcası, eminim sen de harika pişirirsin canım. Demek sen de benim gib kahvaltıcısın, beni de bıraksalar 3 öğün kahvaltı ederim:) Ne demek canımcım, seni her zaman bekliyorum kahvaltıya ama sıcacık ekmek olmadan olmaz, çünkü ben de çok uzun zamandır fırın ekmeği yemedim:)Sevgilerimle